ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Στα λόγια όλοι είσαστε πρώτοι. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι.

 Η διασφάλιση ότι η Κύπρος θα παραμείνει φάρος σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί διαρκή μας επιδίωξη.

Η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία, παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κυπρίων αδελφών μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Θέλω να πω εδώ, από τη… pic.twitter.com/Girznmv25C

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στα λόγια όλοι είσαστε πρώτοι. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. 

Το  Π.Ν χρειάζεται 12 φρεγάτες και 6 κορβέτες και έγινε αγορά μόλις 3 νέων φρεγατών μετά από 25 χρόνια. Οι Meko ακόμα δεν έχουν αναβαθμιστεί και οι kortenaer έχουν πιάσει τα 5 άντα, όσο τον παίζετε ρυθμικά με τα F-35 του 2035, την στιγμή που ούτε οι Αμερικάνοι  δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν υψηλά ποσοστά διαθεσιμότητας. 

Το ΠΝ χρειάζεται 10 δις για υποβρύχια, φρεγάτες, ΤΠΚ, κορβέτες και οι γνωστοί ήθελαν να πετάξουν 10 δις (κόστος κύκλου ζωής 20 F35) για κατά που θα έρθει μια 10ετια μετά και με περιορισμού στα όπλα.*

Το ζήτημα είναι τα F-35 με ποια όπλα θα έρθουν;; Μόλις δούμε την LOA, θα δούμε τι δεν-αποδεσμεύουν, γιατί αν αποδεσμεύσουν «όπλα» τότε πάμε περίπου σε ένα κόστος όσο μιας FDI. Οι S θα μείνουν μέχρι να παγώσει η κόλαση. Όσο για τις ανάγκες του ΠΝ τα 10 δις φαίνονται να είναι αισιόδοξο ποσό,αφού όσα βοηθητικά πλοία έχουν μείνει πλησιάζουν τα 6ηντα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=s_IikC_OvP0

Λίαν ἐνδιαφέροντα σχόλια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Λίαν ἐνδιαφέροντα σχόλια."

Ναι τα διάβασα...είναι όπως λέει η παροιμία.."είδε ο γύφτος την γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του". Θα έρθει η ώρα που όλα αυτά τα συμπαντικά σκουπίδια θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Τα πάντα στο Σύμπαν είναι κύκλος.

Όλοι αυτοί οι οπαδοί του φερόμενου ως "προφήτη" δεν είναι παρά φανατικά κουρδισμένα και αποβλακωμένα ρομποτάκια. Το φίδι αν θέλεις να το σκοτώσεις χτυπάς στο ΚΕΦΑΛΙ. Και όχι στο σώμα.

Ανώνυμος είπε...

Α δεν έχετε δικιο αγαπητέ Λυκαστρε.
Υπάρχει βίντεο στο YouTube που δείχνει ένα σκύλο να τσακίζει μια κόμπρα σιγά σιγά…..
Με δαγκωνιές από την ουρά και επάνω κάνοντας το σώμα της να παραλύσει!!!
Στο τέλος της δίνει και τη χαριστική βολή!!
Δεν το γράφω για να σας κάνω τον έξυπνο….
Απλά ο σκύλος αυτός λειτούργησε εκτός πεπατημένης με άριστα αποτελέσματα!
Τροφή για σκέψη!
Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Για του λόγου το αληθές
https://youtube.com/watch?v=60PLdjEuwy4&si=uUxH3l9970-cg2Fg

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο σκύλος ήταν πολύ τυχερός. Κάποιες στιγμές η κόμπρα ήταν πολύ κοντά στο να τον δαγκώσει. Τα φίδια είναι ύπουλα....ακόμα και κομμένα στην μέση μπορούν να επιφέρουν θανατηφόρο δάγκωμα.

Οι γάτες σε αντίθεση με τους σκύλους δεν δαγκώνουν το φίδι στο σώμα....αλλά το χτυπάνε στο κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , μόνο η φωτογραφία των εντεταλμένων προδοτών με ανατριχιάζει (αυτοί τιμούν μόνο την θυσία το 74 που χάσαμε την μισή ) , όχι την Κύπρο , η Αθήνα θα πέσει με τους συγκεκριμένους . Ο Κοτζιάς λείπει από το κάδρο , ο Γεραπετρίτης και ο Μητσοτάκης .
Αν χρειαζόμαστε 12 φρεγάτες για πλήρη κάλυψη δεν θα θέλαμε παραπάνω κορβέτες και τορπιλάκατους + drone στο μέλλον για ρευστότητα του στόλου και μαζί με παραπάνω υποβρύχια για αύξηση των δυνητικών στόχων ? Μια που είμαι άσχετος οι μικρές μονάδες δεν πρέπει να είναι περισσότερες ?
Πως πήγε η άσκηση , έμεινες ευχαριστημένος ? Έγινε κανένα σενάριο με drone , είτε κατά μηχανοκίνητων μονάδων είτε κατά πεζικού ή στο μέλλον ? Δεν έχω προλάβει ούτε πλάνα να χαζέψω .
Τα φόλα 35 καλύτερα να τα χρειαστούν άλλοι σύμμαχοι να τα γλυτώσουμε .
Είδες που έγραφες για συμφωνημένο αφοπλισμό και δυστυχώς επιβεβαιώνεσαι από τους Τούρκους ότι επίτηδες τα έστειλε όλα στην Ουκρανία χωρίς ανανέωση , τι θα κάνουμε με δαύτους ?
Τα λεφτά που έχουν δώσει οι υποψήφιοι σε κάρτες - φυλλάδια - αφίσες και μασαμπούκα ανά την Ελλάδα έμπαιναν χορηγοί σαν την εποχή του Θεμιστοκλή σε 4 FDI .

Καλό απόγευμα

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Μια που αποσύρει η Αυστραλία 45 NH90 https://www.thedrive.com/the-war-zone/australias-nh90-helicopter-nightmare-is-finally-ending μήπως είναι ευκαιρία που έλεγες να αναστήσουμε την αεροπορία στρατού τουλάχιστον στο μεταφορικό κομμάτι αρχίζοντας από αυτά της Αυστραλίας ?
Το θέμα είναι η χρηματοδότηση και οι επισκευές . Υπάρχει λύση ?

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Είδες που έγραφες για συμφωνημένο αφοπλισμό και δυστυχώς επιβεβαιώνεσαι από τους Τούρκους ότι επίτηδες τα έστειλε όλα στην Ουκρανία χωρίς ανανέωση , τι θα κάνουμε με δαύτους ? "

Τι θα κάνουμε;; Μια είναι η λύση...πρέπει να τους δώσουμε "αγάπη". Και ως γνωστόν όταν αγαπάς κάποιον τον γαμάς. Θέλει όπου τους βρίσκουμε να τους δείχνουμε την αγάπη μας ....κοινώς να τους γαμάμε. χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Οι ταταρομογγόλοι όπως ξέρετε φημίζονται για τις τρομακτικές ικανότητές τους στη θάλασσα όπως οι μέντορές τους Μογγόλοι που ελέγχουν την Κίνα.
Αχτύπητοι σας λέω:
https://www.thesun.co.uk/news/24255242/nuclear-sub-chinese-sailors-dead/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Να υποθέσω ότι το "αχτύπητοι" το λέτε από την αστεία του πλευρά.

Για αυτό παλαιότερα έγραφα για την "ναυτοσύνη" τους...:

Η Κίνα έχει πλέον ενηλικιωθεί , σε δύο δεκαετίες από τώρα θα είναι τόσο δυνατή που θα χρειαστεί η σύμπραξη τουλάχιστον 3-4 δυνάμεων για την νικηφόρα αντιμετώπιση της. Σε αυτό το στάδιο όμως που βρίσκεται τώρα...αρκεί ένας ναυτικός αποκλεισμός για να δει κανείς την κατάρρευση της. Η Κίνα δεν είναι Οδύσσεια Δύναμη ( ναυτική) αλλά Αχίλλεια (Χερσαία Δύναμη)...καμμία Οδύσεια δύναμη δεν θα νικήσει Αχίλλεια δύναμη...σε κατά μέτωπο επίθεση. Ουδέποτε χερσαία Αχίλλεια δύναμη πρέπει να επιτεθεί σε ναυτική Οδύσσεια, αν δεν έχει εξασφαλίσει πρώτα τα μετόπισθεν Αχίλλεια νώτα της. Ενδεικτικό το παράδειγμα του θανάτου του Αχιλλέως από τα Πάρια βέλη εκ των όπισθεν ριχθέντων. Για να μπορέσουν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι τους να νικήσουν την Κίνα θα πρέπει να έχουν για σύμμαχο τους δυνάμεις που η συνορεύουν, η είναι αρκετά κοντά με την αντιμαχόμενη Κίνα. Για αυτό η Κίνα θα προσέξει πολύ τις όμορες χώρες προς αυτήν...να μην πέσουν στην αγκαλιά της Δύσης, γιατί μετά ο συνδυασμός δυνάμεων θα είναι καταστροφικός προς αυτήν.

Η μεγάλη μάζα, πολυπληθείς στρατεύματος, είναι χαρακτηριστικό των Αχίλλειων δυνάμεων....όπως η Κίνα ...αν όμως ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ αυτό το καλύτερο όπλο της, έχει χάσει την μισή της ΔΥΝΑΜΗ.