ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Η Κίνα λέει ότι η κυβέρνηση της Ταϊβάν κινδυνεύει με «επικίνδυνο πόλεμο»...πάμε ολοταχώς για το 100άρι που λέγαμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας κατηγόρησε χθές  Πέμπτη το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της Ταϊβάν ότι ωθεί το νησί προς μια «επικίνδυνη κατάσταση πολέμου» με «επιταχυνόμενο» ρυθμό, μετά από αναφορές ότι η Ταϊπέι σχεδίαζε να αγοράσει στρατιωτικά drones.  

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Wu Qian δήλωσε την Πέμπτη ότι το DPP «σπρώχνει την Ταϊβάν σε μια επικίνδυνη κατάσταση πολέμου και βίας με επιταχυνόμενο ρυθμό», ως απάντηση στις αναφορές αυτόν τον μήνα ότι η Ταϊπέι σχεδίαζε τον προϋπολογισμό να αγοράσει χιλιάδες στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα επόμενα τέσσερα χρόνια. .  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από τρεις ημέρες, το USS Abraham Lincoln αποχώρησε από το Σαν Ντιέγκο και κατευθύνθηκε στον Ειρηνικό προς την Κίνα, όπως φαίνεται στο «Χ» που δημοσιεύει παρακάτω :

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, αναχώρησε από το Σαν Ντιέγκο και κατευθύνθηκε προς τον Ειρηνικό με υψηλή ταχύτητα, προς την Κίνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Εν τω μεταξύ, χθές το βράδυ,. . . . Το USS Ronald Reagan Carrier Strike Group εισήλθε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας από το στενό Luzon.!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι κινέζοι μπορεί να τα βρουν ολίγο δύσκολα με τους ταιβανέζους γιατί είναι της δικής τους εκδοχής,δεν καταβάλονται εύκολα...ευκολότερα ξεμπερδεύουν με τας ηπα,παρά με τους ταιουάνιους...είναι ο κύκλος που έχουμε ξαναπεί...τα πράγματα είναι νομοτελειακά κυκλικά...η τυφλή αγία Ματρώνα τα είχε πει...''θα κοιμηθείτε αλλιώς και θα ξυπνήσετε αλλιώς και μετά θα γυρίσετε στο ξύλινο'' ενοώντας το άροτρο....''θα τα κάνετε όλα με τα χέρια σας και θα είσαστε ευτυχισμένοι'',εξηγώντας πως δεν θα υπάρχουν μηχανές και ολοκλήρωσε μιλώντας σε νεαρά στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50...''και θα ζήσεις να το δεις''...η νεαρά τώρα είναι περί τα 85 σε καλή εκδοχή...ίσα που προλαβαίνει...μαζεύονται πολλά...''κουμπώματα΄΄

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , τα λες καιρό τώρα , έχουμε και λέμε τρία αεροπλανοφόρα γύρω από το Ιράν , 2+ προς την Κίνα με τις ομάδες τους και διεσπαρμένα υποβρύχια συν Ευρωπαϊκά πλοία . Πλέον όμως με τεχνολογικά ισότιμους ή αρκετά τεχνολογικά κοντά αντιπάλους (near peer) και διασπάθιση αποθεμάτων στην Ουκρανία όπλων και πρώτων υλών , συν χτυπήματα για την ώρα στην Ουκρανία και στην μέση ανατολή από αρκετή απόσταση , Το Ιράκ παρεμβάλλεται ενδιάμεσα σαν buffer zone . Δεν νομίζω ότι αντέχει η δυτική αρχιτεκτονική 3 πολέμους με πόρους Ταϊβάν - Ουκρανία - Μέση Ανατολή και έπονται Καύκασος και Πακιστάν - Ινδία - Αφρική . Και σίγουρα το ανατολικό σύμπλεγμα δεν έχει δείξει όλα τα ατού του . Και χτυπήματα-δολιοφθορές στις δυτικές ενδοχώρες σαν τους 20 εκτροχιασμούς τρένων πέρυσι στην Usa . Έχουμε Κινέζικους εξοπλισμούς και υποστήριξη και πιθανόν άμεση προστασία από την Κίνα για Σερβία -Ιράν - Αίγυπτο που η τελευταία θα πάει ανατολικά για να γλιτώσει τον διαμελισμό + το εκκρεμές Τουρκία , όλα ρόδινα για εμάς . :)

https://news.usni.org/2023/10/23/usni-news-fleet-and-marine-tracker-oct-23-2023

Έχω την εντύπωση ότι μέχρι του χρόνου θα πάμε στο 50αρι .
Και εδώ η μόνη προετοιμασία της κυβέρνησης το σόου με τον Κασελάκη .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να ρωτήσω αν ισχύει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία με το Ισραήλ (που γράφουν κάποιες εφημερίδες) να φορτωθούμε μερικούς εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιους στις κατεστραμμένες περιοχές μας για αρχή από θεομηνίες και ανεπάρκεια της πυροσβεστικής . Εμάς μας ρώτησαν κλασσικά αν θέλουμε και άλλο εποικισμό .
Μάλλον θα πάμε σύντομα διακοπές με τον Ελληνικό στρατό .

kakos04