ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΠΧΙΑ...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΠΧΙΑ...

Στην τελευταία τριμερή των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας- Κυπρου -Ισραηλ προτάθηκε από τον Σκρέκα η εναλλακτική χάραξη του EastMed "κόστα-κόστα μέχρι την Αλεξάνδρεια" (η κόκκινη διακεκομμένη στον χάρτη). Και από εκεί, μέχρι να φτιαχτεί υποθαλάσσιος Αιγύπτου- Κρητης (και από εκεί προς Ηγουμενίτσα), οι εξαγωγές προς την διψασμένη για αέριο ΕΕ με LNG carriers προς Αλεξανδρούπολη, Ρεβυθουσα και (προσεχώς) Βόλο.
 
Στην σημερινή "Δημοκρατία' δημοσιεύεται ότι το Ισραήλ και ο Ερντογάν συμφώνησαν αντ' αυτού για ένα αγωγό "κόστα-κοστα" Ισραηλ-Συρια-Τουρκια, που παρακάμπτει την Κύπρο, κάνοντας έτσι την Άγκυρα κεντρικό διανομέα ενέργειας και από τον Νότο μέχρι την Ευρώπη (ή Πράσινη διακεκομμένη γραμμή στον χάρτη).
 
✔️Έτσι αφήνεται η γκριζαρισμένη από το Oruc Reis περιοχή των 94.000 τετρ. χιλιομέτρων ελεύθερη για "συνεκμετάλλευση" για ότι υπάρχει εκεί πέρα.
 
Δικαιώματα και φόροι γι αυτά;; Στον κανένα!
 
Τι έχει εκεί κάτω από το Καστελόριζο είναι γνωστό από τις έρευνες του ΙΓΜΕ από το 2005. Υδρίτες (παγωμένου) μεθανίου, δηλαδή βουνά από φυσικά εξορυγμένο φυσικό αέριο αξίας κάνα δύο τρισ$, ψιλοπράγματα δηλαδή, σκέτη λάσπη, όπως έλεγε και ο Δένδιας. Και κάτι λίγα του κοιτάσματος Ηρόδοτος που δεν παραχωρήθηκαν στην Αίγυπτο για να συμφωνήσει στην μεταξύ μας κολοβή ΑΟΖ.
 
Δύο τα προβλήματα.
 
🔸Ο νέος EastMed κοστα κοστα μέσω Αιγύπτου πρέπει να περάσει από παράκτιες περιοχές που ελέγχει η Χαμάς, σύμμαχος του Ερντογάν, ενώ η Αίγυπτος έχει ήδη υποβάλει αίτημα για την ένταξη της στους BRICS+ (O Πούτιν είπε για το αντίστοιχο αίτημα του Ερντογαν "Εσύ περίμενε για λίγο αργότερα. Πάρε πρώτα ότι είναι να πάρεις από τα δυτικά ζαβά και μετά το βλέπουμε".
 
🔸 Τα "Δυτικά ζαβά", που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θυσιάσουν την Κύπρο και την ΑΟΖ μέχρι την Ρόδο για να καλοπιάσουν την Άγκυρα, περιλαμβάνουν και Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις. (Θα δείξει αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑς υπό τον Κασσελάκη ή όχι στην επίσκεψη του στην Κύπρο στις 4/10. Κρίνοντας από την συνοδεία των συμβούλων του που έχουν πάρει "ομπρελικές γραμμές", ανησυχώ σφόδρα...)
 
Λεπτομέρειες θα μου πεις, αφού αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο της συμφωνίας Μητσοτάκη-Κοτς (Turkish Petrolium) από το 18 για να γίνει πουθου. Από την από εδώ μπάντα, ο Λάτσης μάλλον (εξ ου και το κλωτσομπουνίδι εντός της ΝΔ και στο Κιναλ, αφού θέλουν και άλλοι μερίδια της πίτας της έτσι συνεκμετάλλευσης, εκτός απ' όσα βγάζουν τώρα από το LNG..)
 
Πολύ το παιδέψανε νομίζω για να φτάσουμε έως εδώ. Η αποστολή τους εξετελεσθη, για να μπορούν να αποσυρθούν ως στημένες λεμονόκουπες πριν τις επόμενες ευρωεκλογές. 
 
Δεν καταπίνεται βλέπεις εύκολα εδώ η παραχώρηση έκτασης όσο το 75% της συνολικής μας χερσαίας μαζί με την Κύπρο σε ομηρία της Τουρκίας και του Πουτιν. Και χωρίς εξηγήσεις για ποιόν δουλεύουν τελικά τα επιτελεία του επιτελικού κράτους με τόση συνέπεια.
 
Με το γουναϊντίν μου μόνο στους κανονικούς ανθρώπους.
 

Early warning από το 2021 ΕΔΩ. Πάει και ο EastMed. Ο στόχος τους επετεύχθη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,Καλό Μήνα
Γαμίούνται οι Αγγλοι και η Τουρκία
Ξενοδόχωφ

https://i-epikaira.blogspot.com/2023/10/1974.html