ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Γράφει ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:
Ας γράψουμε την γνώμη μας…. για να μην τρελαθούμε εντελώς, ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δεν έχουν χαράξει καμία, μα καμία δική τους πολιτική γραμμή έναντι των τουρκικών προκλήσεων, απεναντίας συνεχίζουν από κοινού το πάγιο δόγμα της «Στρατηγικής Ψυχραιμίας», που είχαν δρομολογήσει όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί προκάτοχοι τους, στα ανάλογα υπουργία. Εξ’ αιτίας αυτής της πολιτικής που συνεχίζεται, η Τουρκία από ανέκαθεν ήταν προκλητική και έκανε bullying απέναντι μας, με αυξομειούμενες περιπτώσεις αναλόγως τις πολιτικές και στρατιωτικές τις ανάγκες…. απλά η Τουρκία βρίσκει και κάνει. Έχω την εντύπωση ότι και ο Τράγκας με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί πολέμου…ότι είναι μέσα στο κόλπο για να φτιάξει κλίμα.

 Δεν φοβόταν θερμό επεισόδιο κατά την δεκαετία 2003 – 2013, όταν ο τουρκικός στρατός ήταν πανίσχυρος, όταν στο εσωτερικό της Τουρκίας υπήρχε ειρήνη, και σχεδιαζόντουσαν επιχείρησεις τύπου «Βαριοπούλα», για το Αιγαίο και την Θράκη… και φοβάται τώρα, με έναν διαλυμένο τουρκικό στρατό χωρίς ηθικό, με διαλυμένη την πολεμική της αεροπορία κατά 70%, με 2 ανοικτά μέτωπα σε Ιράκ και Συρία, με πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας και εκατοντάδες νεκρών, με εκατοντάδες χιλιάδες λιποτάκτες, με… με… με χίλια δυο προβλήματα. Αγαπητέ κ. Τράγκα, είπαμε να στήσετε ένα ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εσύ και όλα τα νατοϊκά προπύργια προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της αλήθειας , αλλά τουλάχιστον κρατήστε τα επιχειρησιακά προσχήματα ισορροπίας, σε έμψυχο και άψυχο υλικό και των δυο πλευρών… διαφορετικά πως θα δικαιολογήσετε με βάση την πλέον ανύπαρκτη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας, στην μοιρασιά του Αιγαίου; Στην τελική σε μια τυχών πολεμική αναμέτρηση θα μας πείτε τι; «Ηττηθήκαμε γιατί θέλαμε τόσο πολύ να ηττηθούμε!»

 Έχω επαναλάβει ότι εάν και εφόσον κάποια στιγμή εκδηλωθεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αυτό θα είναι περισσότερο αναβαθμισμένο από ότι ήταν το 1996 στα Ίμια, η πολιτική και στρατηγική λογική αυτό λέει. Το ζητούμενο σε όλα αυτά περί θερμού επεισοδίου κ.λ.π. είναι το γιατί να θέλει τώρα κάτι τέτοιο ο Ερντογάν που η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, και δεν το ήθελε και δεν το άφηνε πριν από 5 χρόνια, ώστε να εφαρμοστή μέσω του έτοιμου επιχειρησιακού σχεδίου «Βαριοπούλα»;
Οπωσδήποτε η δημοσιογραφική Λερναία Ύδρα στην Ελλάδα, έχει άμεση σχέση με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και με την τοπική οικονομική ελίτ!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θελουν τωρα το στημενο επεισοδιο, σε ελεγχομενη εκτελεση, για να μαντρωσουν τα προβατα στην "αγία τους σκέπη". Ο χρονος τους τελειωνει. Τικ τακ. Τικ τακ. Και αρχιζει το δικο μας ρολόι να μετρά.

Διονυσος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φυσικά αγαπητέ Διόνυσε και όλα είναι στημένα...όλες οι πράξεις-ενέργειες και προθέσεις του Ερντογάν και των τούρκων, αλλά και της Σ. Αραβίας περνάνε μέσα από τα μυστικά κανάλια των Η.Π.Α. το ίδιο ισχύει για τον Αλέξη και την Αγγελική (Μέρκελ)… Είναι γνωστό εδώ και 30 χρόνια, ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί από Η.Π.Α. Ισραήλ, να δώσει τα νοτιοανατολικά εδάφη στο νέο κράτος του Κουρδιστάν… και ως αντάλλαγμα θα πάρει Αιγαίο από τον 25ο παράλληλο και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει. Μπορει να της εχουν ταξει ελληνικα εδαφη. Δεν σημαινει πως θα τα παρει ομως. Ας μην λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.
Διονυσος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο "ξενοδόχος" αγαπητέ φίλε Διόνυσε δηλαδή το επίσημο "ελληνικό" κράτος με την Συνθήκη της Μαδρίτης το 1997, υπό της σκέπης των Η.Π.Α. και Ε.Ε. αναγνωρίσανε εκ μέρους της Ελλάδος «Ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο, βεβαίως δεν καθορίζονται αυτά τα «ζωτικά συμφέροντα» και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει στο Αιγαίο καμία συγκεκριμένη Α.Ο.Ζ. που βασίζεται πάνω σε ακαθόριστα ζωτικά συμφέροντα! Έχουμε βάλει την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ σαν κράτος και αναγνωρίσαμε ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της τουρκίας στο Αιγαίο....οι υπογραφές και οι διεθνείς συνθήκες δεν αλλάζουν παρά μόνο με ...ΠΟΛΕΜΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μία Συνθήκη που ακολούθησε τα γεγονότα στα Ίμια!!! Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι από την στιγμή που η ελληνική πλευρά αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο… Α.Ο.Ζ. στην οριοθετημένη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ΔΕΝ υφίστατε… μέχρι αυτά τα ανεγνωρισμένα (από εμάς) ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας, διακπεραιωθούν και επανασηματοδοτηθούν μέχρι το ΠΟΥ είναι!! Κάποιοι εδώ και 35 χρόνια λένε για 25ο παράλληλο.
Μέχρι τότε τα περί Α.Ο.Ζ. απλά δεν υφίστανται και δια της υπογραφείς μας!.. Εκτός και αν ανεραίσουμε την υπογραφεί μας… οπότε αλλάζει!

Καμία.. μα καμία ενέργεια δεν μπορούμε να κάνουμε στο Αιγαίο, εάν δεν έχει το οκ της Τουρκίας! Στην Συνθήκη της Μαδρίτης του 1997, βασίζεται η πολιτική των Η.Π.Α. μέσω του Τ. Μορνιγκσταρ, με τις γνωστές δηλώσεις… όπως και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν… ξανά τόσο απλά!
Τα ίδια κάναμε και στην κύπρο… είχαμε βάλει εγγυητή την Τουρκία στην νήσο!

Οι Έλληνες ουδέποτε θα υπέγραφαν μια συθήκη όπως αυτή της Μαδρίτης του 1997, ως αντάλλαγμα για μια μεγάλη περίοδο πλαστής ειρήνης… που στην τελική τους έφερε στην οικονομική πλήρει κατοχή τους!!! Είναι σαν να σου έχουν δώση μια μεγάλη κληρονομία… με την προυπόθεση να κάνεις έναν γάμο (καζάν – καζάν) με συγκεκριμένο πρόσωπο!.. και κουμπάρο τις Η.Π.Α. Το πρόβλημα έγκειτε στο ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις εύκολα αυτό τον γάμο… και χωρίς γάμο πάπαλα κληρονομιά! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ξενοδοχος δεν ειναι παντα αυτος που φαινεται. Και το "επισημο" ελληνικο κρατος με ψευτιες δεν κρατιεται. Κυριαρχη ειναι παντα η βουλη του λαου που γινεται οργη θεου.

Διονυσος