ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με αφορμή την είδηση του Γάλλου μηχανικού που χρησιμοποίησε ένα αυτοματοποιημένο Flyboard για να πραγματοποιήσει το ταξίδι των 22 μιλίων, σταματώντας όμως  στη μέση του δρόμου για να ανεφοδιάσει την παροχή πετρελαίου που είχε προσδεθεί στην πλάτη του και που τροφοδοτούσε  την πτήση του ( χωρίς ανεφοδιασμό η συσκευή του μπορεί να τρέξει μόνο για δέκα λεπτά) ,θυμήθηκα τους αδελφούς Ζήτη και Κάλαις οι δύο Βορεάδες που είχαν πάρει μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Ο Ζήτης και ο Κάλαϊς ήταν ονομαστοί για την ικανότητά τους να διασχίζουν με μεγάλες ταχύτητες τους αιθέρες, καθώς ήταν κι αυτοί φτερωτοί όπως και ο πατέρας τους. Ο Υγίνος μας γράφει ότι οι "φτερούγες" τους ήταν κολλημένες στα πόδια τους και ότι τα μαλλιά τους ήταν γαλανά, ενώ αλλού ο ίδιος γράφει πως είχαν φτερά και στο κεφάλι τους.  Μας λένε οι Ορφικοί για αυτούς :


 "ΟΙ ΔΗ ΚΑΙ ΤΑΡΣΟΙΣΙΝ ΥΠΟΥΑΤΙΟΙΣ ΠΕΠΟΤΗΝΤΟ, ΖΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣ ΔΕΜΑΣ ΕΙΚΕΛΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣΙΝ"

Δηλαδή ο Ζήτης και ο Καλάις πετούσαν με υποπόδια τα οποία ήταν τοποθετημένα κάτω από τις φτέρνες τους....και ήταν στο σώμα (δέμας) ολόιδιοι με τους αθάνατους θεούς.!! Αν δεν ήταν πτητικές μηχανές τι άλλο μπορεί να ήταν τα " υποπόδια " που έκαναν τα Βορεάκια να πετούν;; Άργησε ο Γάλλος ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος, χώρια που η δική του συσκευή μπορεί να πετάξει μόνο για 10 λεπτά χωρίς ανεφοδιασμό, και δεν μπορεί να κάνει τις αποστάσεις που έκαναν τα δύο Βορεάκια. Αλλά ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι στο σώμα ήταν ολόιδιοι με τους αθάνατους θεούς.!! Άρα υπήρχε διαφορά στο σώμα των θνητών με τα σώματα των "θεών"...υπήρχαν πολλών και διαφορετικών ειδών άνθρωποι επάνω στον πλανήτη. Όπως γνωρίζουμε ότι υπήρχαν και οι Γίγαντες. 
Αλλά δεν είχαν μόνο οι δύο Βορεάδες αυτήν την ιπτάμενη τεχνολογία, πάλι οι Ορφικοί μας λένε ότι ο Ιάσων πρόσφερε σαν βραβείο μουσικής στον  Ορφέα ένα ζεύγος χρυσών υποδημάτων, που στα πλάγια είχε πτερύγια και πετούσε.!!

 " Αὐτάρ ἐμοί μολπῆς γέρας ὤπασε δῖος Ἰήσων,ἐμβάδα χρυσείῃσι τιταινομένην πτερύγεσσιν."

 Έχουμε δηλαδή άλλη μια αναφορά για ιπτάμενη συσκευή , μετά τον Ζήτη και τον Κάλαι περί ζεύγους υποδημάτων ,που πετούσε , αφού είχε πτερύγια. Σαφής και ξεκάθαρος ο υπανιγμός του Ορφέως για κάποιο είδος πτητικής μηχανής. Μόνο που τα ιπτάμενα υποδήματα η σανδάλια τα συναντάμε αρκετές φορές μέσα στην Μυθολογία μας, ποιος δεν θυμάται τα ιπτάμενα σανδάλια του Ερμή, η τους Κουρήτες. Οι οποίοι φορούσαν στα πόδια τους ακριβώς τα ίδια ιπτάμενα υποδήματα. (αν προσέξει κανείς στην φωτογραφία, κάτω στα πόδια τους υπάρχει κάτι που έχει φτερά.!!). Καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο, οι θεοί και οι θεές είχαν τα σανδάλια τους κατασκευασμένα στο όμορφο νησί της Κρήτης από έναν ταλαντούχο κατασκευαστή σανδαλιών που εμπλούτιζε κάθε ζευγάρι με "μαγικές" δυνάμεις. Τα οποία
τα κατασκεύαζε με την προσωπική του υπογραφή ... μια πόρπη "χρυσής πτέρυγας".

Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει σε κάποιον εντύπωση διαβάζοντας τα Αργοναυτικά, είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο να υπάρχουν ιπτάμενες συσκευές. Είναι όμως απορίας άξιον το γεγονός πως ο Ορ-φέας απευθύνεται προς την "Αργώ" και της μιλάει όπως θα μιλούσε σε έναν άνθρωπο.! Το οποίο μας λέει ότι το σκάφος Αργώ είχε μέσα του έναν τέτοιο μηχανισμό, το οποίο μπορούσε να "ακούσει" τις παροτρύνσεις του Αργοναύτη.! Αλλά και ότι η " εὔλαλος 'Αργώ" μιλούσε και είχε γλυκιά φωνή.!! Πως μιλούσε;; Σίγουρα θα είχε κάποιο όργανο. Και αφού τον άκουσε, τότε η Αργώ..." ἀνηέρθη δέ μάλ’ ὦκα"  δηλαδή η Αργώ σηκώθηκε, ανυψώθηκε δηλαδή.!! Μεγάλη πολύ μεγάλη αποκάλυψη μας κάνει ο ΟΡΦΕΑΣ η ΟΡ-ΦΕΑΣ* , δηλαδή με άλλα λόγια το σκάφος πέταξε και κατόπιν προσθαλασσώθηκε.!

Η επιστήμη και η τεχνολογία των Ελλήνων χάνονται πίσω στα βάθη του χρόνου, μια τέτοια τεχνολογία άριστη και αξεπέραστη που ακόμα και στις μέρες μας δεν μπορούν να την φτάσουν....όλοι οι άλλοι και οι "ανακαλύψεις" τους είναι παιδάκια του δημοτικού μπροστά τους Έλληνες επιστήμονες και αστρονόμους.


* ΟΡ-ΦΕΥΣ  η λέξη ΟΡ σημαίνει φώς και ΦΕΥΣ  ο φέρων , δηλαδή ο Φέρων το Φως, η αν προτιμάται ο χειριστής του Φωτός. Διότι και ο Ήλιος υπακούει σε αυτόν που μπορεί να του "μιλήσει".

1 σχόλιο:

ΦΩΤΗΣ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ είπε...

Προηγούμενος Πολιτισμός,ίσως του Χρυσού γένους είχε κατασκευάσει τέτοες μηχανές ,Αντίστοιχες και ίσως ανώτερες τοων Βιμάνα που αναφέρονται στις Βέδες