ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πέντε ηχηρές παραιτήσεις στον τουρκικό στρατό

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτόν τον στρατό κάποιοι εδώ στην Ελλάδα τον φοβούνται.!! Αυτούς που λιποτακτούν σαν τις κότες. Πάθανε μεγάλο στραπάτσο τα τουρκάκια στην Ιλντιμπ . Και αν το συνδυάσουμε με αυτό που είπε προχθές ο US General Nicholas Pont...." During a speech with SDF commander-in-chief mazlum abdi: "There will be no intervention by Turkish forces in northern and eastern Syria," and added "We will continue to support and train SDF forces"....που πάει να πει (μετάφραση στα γρήγορα) Γράψτε στα παπάρια σας τους τούρκους. Εμείς συνεχίζουμε την υποστήριξή μας με όπλα και εκπαίδευση. Τα μογγόλια έχουν ακόμα πολλά να δουν και κυρίως να...πάθουν.!!

Πέντε ανώτατοι Τούρκοι στρατιωτικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον απόηχο της συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet».
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέτασε προαγωγές, αποστρατεύσεις και κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Οι παραιτήσεις ενός υποστράτηγου και τεσσάρων ταξιάρχων υποβλήθηκαν σε αντίδραση σε αποφάσεις του Συμβουλίου, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως μια προσπάθεια να συρικνωθεί ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Από το  υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δεν υπάρχει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Δύο από τους ανώτατους στρατιωτικούς ήταν υπεύθυνοι για την  Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: