ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Σε «κόκκινο» συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ποιος κρατικός μηχανισμός και ποιο κράτος;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.!! Το 2017 το"ελληνικό" κράτος μέσα σε 2 μήνες έκαψε αρκετό μέρος των δασών της Αττικής… αλλά και σπίτια ανά την επικράτεια…πέρυσι είχαμε την απίστευτη τραγωδία στο Μάτι. Την Εύβοια την έχουν βάλει φωτιά πολλές φορές κατά το παρελθόν. Η πολιτική ηγεσία δεν θέλει να υπάρχει σώμα ένστολων όπως το 1993-1997 που υπήρχαν οι Έλληνες αερομεταφερόμενοι Δασοκομάντος-Δασοπυροσβέστες ,που να είναι άρτια εκπαιδευμένοι (κομάντος), να πηγαίνουν σε όλες τις περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και να γίνονται ήρωες επειδή σώζουν δάση, αλλά κυρίως ανθρώπινες ζωές...για αυτό και το κατάργησαν.!!  Το παιχνίδι στην Ελλάδα είναι στημένο και σάπιο σε πολλά επίπεδα... για την κατάργηση των δασοκομάντος συνετέλεσαν συμφέροντα και εκτός αλλά εντός της Ελλάδας, και αυτό επειδή οι δασοκομάντος έσβηναν δασικές πυρκαγιές... έτσι έμεναν πολλοί καλοί άνθρωποι άνεργοι! Όπως οι επιχειρηματίες, οι εργολάβοι οικοδομών, αιολικών πάρκων, ορυχείων πάσης φύσεως κ.λ.π. όλο αυτό είχε ένα μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί έτσι δεν χρηματοδοτούνταν με δημοκρατικές διαδικασίες τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές και πολλοί άλλοι καλοί συνάνθρωποι μας, που νέμονται η υπηρετούν το κράτος. Ήταν μεγάλο πρόβλημα οι αερομεταφερόμενοι δασοπυροσβέστες στην Ελλάδα, για αυτό ούτε στις θανατηφόρες δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία του 2007, τους επίταξαν και εξόπλισαν για να βοηθήσουν, αλλά έφεραν ανάλογα τμήματα από την Γαλλία και την Κύπρο... αλλά και από το 1998 και εντεύθεν όπου έχει αναλάβει την δασοπυρόσβεση το Π.Σ.(Πυροσβεστικό Πτώμα) δεν ήθελαν, αλλά ούτε μπόρεσαν να ιδρύσουν εξ΄αρχής με δικό τους προσωπικό ανάλογα τμήματα, παρά μόνο στα χαρτιά! Είναι πολλά τα λεφτά....Άρη.!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί από τα ξημερώματα ο κρατικός μηχανισμός για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.
Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, εστάλη αίτημα από τη χώρα μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, για παροχή εναερίων μέσων και συγκεκριμένα οκτώ αεροσκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Κροατία και η Ιταλία, από όπου ξεκινούν ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αναμένεται απάντηση και από τις άλλες χώρες.
«Η Ε.Ε κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα της μετά το αίτημα της Ελλάδας», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Στην ίδια ανάρτηση, ο Ευρωπαίος επίτροπος εκφράζει την αλληλεγγύη της ΕΕ, τονίζοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Όπως έκανε επίσης γνωστό σε προγενέστερη ανάρτησή του ο κ. Στυλιανίδης, είναι σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την πυρκαγιά στην Εύβοια και τις άλλες περιοχές και έχει ήδη συνομιλήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να μεταβεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου από το πρωί βρίσκεται ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ από το πρωί βρίσκονται επί τόπου ο κ. Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων, Σ. Κολοκούρης και ο Υπαρχηγός Υποστήριξης, Κ. Κυριακόπουλος.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Νικος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Εύβοια και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ενημέρωση παρέστη και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν προβεί στην εκκένωση τεσσάρων χωριών (Μακρυμάλλη, Σταυρός, Πλατανιά, Κοντοδεσπότι), με περίπου 200 άτομα να μεταφέρονται κυρίως στην Χαλκίδα και τα Ψαχνά.
Παράλληλα με το μεγάλο μέτωπο που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι των πυροσβεστικών δυνάμεων, ξέσπασε στο νησί και δεύτερη πυρκαγιά στην Ιστιάια, ενώ επικίνδυνη κρίνεται και η φωτιά της Θήβας. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Τα μποφόρ αναμένεται εξασθενήσουν από αύριο, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές.
Η μεταφορά καπνού από τις πυρκαγιές δημιούργησε δύσκολες συνθήκες, με αποπνικτική ατμόσφαιρα από το πρωί, εκτός από τις πληγείσες περιοχές, και στην Αττική και την Πελοπόννησο. Πάντως, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η κατάσταση είναι καλύτερη συγκριτικά με το πρωί, ενώ αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

πηγή

1 σχόλιο:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Της Ελλάδος εμπιμπραμένης η εμπρηστής βουλή εις το απυρόβλητον.

Επί του λίκνου του Απολλωνίου φωτός εστιάζεται ο ομφαλός του σκότους.