ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Καλύτερα στα 72 η σύνταξη ...Να προλάβει να πήξει το μυαλό...Γιατί στα 68 θα την τρώγαμε σε μηχανάκια και μπύρες.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σου λένε οι πονηροί....
Αν αυτοί καταφέρουν και επιβιώσουν μετά από 3 μνημόνια, μετά από Αλέξη, μετά από Κυριάκο, μετά από ιούς, άγχος, κατασχέσεις , πλειστηριασμούς  και στεναχώριες θα έχουν μεταλλαχθεί και θα ζουν μέχρι τα 100 .
Σύνταξη στα 72 αλλιώς θα μπούμε μέσα.!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στα 72 νωρις ειναι θα τα φαμε με τις πιτσιρικες θα παιρνουμε φεραρι και λαμποργκινι να κανουμε οτι δεν καναμε νωριτερα κλπ κλπ...
Καλυτερα στα 85 να τα φαμε με τον νεκροθαφτη!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 7 Μαρτίου 2020 - 5:26 μ.μ.

Μην τα λες..και σε ακούσουν δαύτοι..διότι είναι ικανοί να μην μας δώσουν καθόλου σύνταξη.!! Να δες

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/2440_syntaxi-sta-72-pos-odigoymaste-se-nea-oria-ilikias

Μπαμπης είπε...

Σύνταξη στα 18.
Και δεν κάνω ούτε ένα βήμα πίσω.
Δεν είδατε βουλευτή του ΚΚΕ πριν δύο τρεις μέρες να ζητάει να δοθεί σύνταξη στους λαθρομετανάστες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μαζί σου Μπάμπη.!! Εκτός του ότι έχουν "φάει" τα λεφτά του κοσμάκη...δεν υπάρχει φράγκο...το ίδιο χοντρό πρόβλημα έχουν και οι ευρωπαίοι.!! Αν διαβάσεις την Πράσινη Βίβλο της ΕΟΚ εκεί το λένε καθαρά μόνοι τους...ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι που με την φορολογία τους να δίνουν τα χρήματα για συντάξεις.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα όπως και στην Ευρώπη ήταν και παραμένει δομημένο και βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών, όποιος το καταλαβαίνει αυτό καλός, όποιος δεν το καταλαβαίνει πάλι καλώς, θα το καταλάβει λόγο πραγματικότητας! Θα κάνεις πολλά παιδιά; Θα είχες οπλίτες και εργάτες. Έτσι θα έπαιρνες σύνταξη και αύξηση επί της συντάξεως… δεν έκανες παιδιά, δεν θα πάρεις τίποτε.!!

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών ήταν που έχει διασαλευθεί αργά αλλά σταθερά, εδώ και 40 χρόνια, με την υπογεννητικότητα, ως αντίτιμο της ατομικής καλοπέρασης… το κενό όμως της υπογεννητικότητας καλύφθηκε από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος μέσω του άκρατου ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

Ο δανεισμός ήταν αυτός όπου κάλυψε τις ανάγκες για τις όλο και αυξανόμενες συντάξεις σε μια χώρα γερόντων, αλλά και τις αυξήσεις επί των χρημάτων των συντάξεων των γερόντων!! Πάνω σε αυτή την βάση υπήρξαν πολλές τραγελαφικές καταστάσεις! Που βεβαίως στοίχησαν τις ζωές των επόμενων γενεών.
Ο δανεισμός όμως πλέον δεν υφίστανται… με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η αλήθεια για όσους μπορούν να δουν την αλήθεια. Το ασφαλιστικό σύστημα που ήταν και παραμένει βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών έχει ήδη καταρρεύσει από την ημέρα που το κράτος έχει καταστραφεί, έχει πτωχεύσει με αποτέλεσμα και επίσημα να έχει εισαχθεί σε μνημόνια, ώστε να μην μπορεί να δανειστή.