ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Ο Στουρνάρας δεν δίνει το «μαξιλάρι» των 30 δις για τον κορωνοϊό για να κάνει τον… καλό στις τράπεζες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Φυσικά και δεν θα δώσει αυτό το "μαξιλάρι" των 30 δις για να προστατευτεί η χώρα απο τον κορωνοιό. Πως θα μας ΣΎΡΟΥΝΕ θα μας πάνε σε νέο δάνειο;;. Η ατομική ευθύνη του κάτοικου της χώρας , σταματάει εκεί που αρχίζουν οι ευθύνες όσων επί δεκαετία έκλεισαν νοσοκομεία, έστειλαν χιλιάδες γιατρούς στο εξωτερικό, υποβάθμισαν ότι απέμεινε. Ο Στουρνάρας πρέπει να καταλήξει σε ένα ειδικό δικαστήριο. Και οι όμοιοι του. Με πάσα αντικειμενικότητα. Και θα καταλήξουν...

Καμία έμπρακτη βοήθεια και ουσιαστική λύση και πρόνοια για τα προβλήματα των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων δεν προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης συγκυρίας που βιώνει (και) η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ οι τράπεζες αρνούνται την παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το πάγωμα των δόσεων των δανειοληπτών, η Πολιτεία περί άλλα τυρβάζει!
Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης έχουν ήδη «γονατίσει» τους πάντες, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες, όμως ακόμα και τώρα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αρνείται να αγγίξει τον λογαριασμό – μαξιλάρι των 30 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους, σε περίπτωση που η χώρα δεν μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές.

Αδιαφορεί για τους μικρομεσαίους

Αντί να ταχθεί με τους πολλούς και δη τους μικρομεσαίους οικονομικά πολίτες, τουλάχιστον σε αυτή την κρίσιμη ώρα, ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει προκλητικά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και των ολίγων, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία ώστε μέρος του συγκεκριμένου λογαριασμού να δοθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.
Στην χθεσινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, συζητήθηκε το πακέτο νομισματικής πολιτικής και οι αλλαγές στα θεσμικά μέτρα εποπτείας που ανακοίνωσε προχθές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα επωφεληθεί η ελληνική οικονομία από αυτά. Επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα στους δανειστές πώς οι συνθήκες εκτάκτου ανάγκης πώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση των όποιων μέσων έχει για την τόνωση της οικονομίας, διαφορετικά, σύντομα θα ακολουθήσει και άλλο… μνημόνιο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα άλλη σύσκεψη στο γραφείο του με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο, τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Στη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε επίσης η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες, καθώς και ο σχεδιασμός για τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οπου τον δειτε σκοτωστε τον