ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Άνοιξε το φράγμα Ιβαΐλοφγκραντ η Βουλγαρία - Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Έβρου-Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αν θυμάστε τι λέγαμε ΕΔΩ , θα καταλάβετε και το ποιός έδωσε την εντολή να ανοίξει το φράγμα. Λέγαμε τότε :...." Πρακτικά, όποιος χειρίζεται τα φράγματα, ελέγχει το παιχνίδι στον Έβρο. Και δεν τα χειρίζονται οι Βούλγαροι, έχουν εκχωρήσει τον έλεγχο τους σε άλλες δυνάμεις ως αντάλλαγμα της εισδοχής τους στο Ν.Α.Τ.Ο. ".
 Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε :
1) Αν τα φράγματα άνοιξαν κατόπιν ελληνικού αιτήματος ή
2) Αν άνοιξαν με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ.
3) Η αν απλώς είχαν γεμίσει μετά τις τελευταίες βροχές και τα άνοιξαν προσωρινά, για να μην πλημμυρίσουν τα δικά τους χωράφια.
Ο γράφων θεωρεί την την 2η πιο πιθανή εκδοχή, αλλά έτσι θα στραβώσει ο Μογγόλος. Εκείνο που γνωρίζω από πρώτο χέρι είναι ότι δεν είχε βροχές φέτος μέχρι στιγμής και επομένως οι βούλγαροι δεν κινδύνευαν με υπερχείλιση...Τα φράγματα είναι πάντα φορτωμένα στο 100% της δυναμικότητος τους. Είναι όπλο του ΝΑΤΟ. Επίσης το 2ο είναι η πιο πιθανή εξήγηση, γιατί η Βουλγαρία δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι που εξυπηρετεί την Ελλάδα, χωρίς να κερδίσει κάτι... Λογικά απ' το ΝΑΤΟ τους είπαν να το κάνουν. Η πρώτη εκδοχή για μένα είναι η πιο απίθανη, γιατί ο Μπορίσωβ δεν θα έκανε κάτι που θα δυσαρεστούσε τους Μογγόλους. Και την 3η όχι τόσο πιθανή, για τον ίδιο λόγο.
Η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε εχθές το απόγευμα το φράγμα Ιβαΐλοφγκραντ ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.
Ωστόσο το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο λόγω των τελευταίων βροχών.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, αναφέρει το ρεπορτάζ προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφές την αποφασιστικότητα της χώρας στη διαφύλαξη των συνόρων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: