ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις Σέρρες: Κάνουν σκοπιές οι κάτοικοι για να μπλοκάρουν την κατασκευή κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες (Βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.!! ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ...ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ.
 Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Σιντικής στις Σέρρες, με την απόφαση της κυβέρνησης να….
δημιουργήσει κλειστή δομή υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή , για όσους μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου.

Τα τελευταία 24ωρα πολίτες από πολλά χωριά του δήμου Σιντικής πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κλειστό Στρατόπεδο Ιλάρχου Ιωάννη Καλλέργη στη Βυρώνεια Σερρών. Οι ίδιοι με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους για την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να μετατρέψει το στρατόπεδο αυτό σε κλειστή δομή υποδοχής.



Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, δημότες από τη Σιντική κάνουν σκοπιές στο πρώην στρατόπεδο προκειμένου να προστατέψουν, όπως λένε, τον τόπο τους. Μάλιστα, πριν από λίγο ανακοίνωσαν τη δημιουργία ομάδας εθελοντών που θα λαμβάνει δράση κυρίως σε θέματα του προσφυγικού και μεταναστευτικού σε όλον τον δήμο Σιντικής.


Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγήσει στη δημιουργία της κλειστής δομής. “Ούτε εργολάβος, ούτε αστυνομικός μέσα στο στρατόπεδο”, όπως ξεκαθαρίζουν.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία κλειστού κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Ροδόπολη και στο Στρατόπεδο Βασιλειάδη, ωστόσο έπειτα επιλέχθηκε αυτό της Βυρώνειας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: