ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω - «Μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως έχω ξαναπεί, οι μόγγολοι θέλουν μόνο ένα και καλό χτύπημα...για να σπάσει ο τσαμπουκάς τους. Όλα αυτά είναι απότοκα της ατολμίας μας, και της αδρανής αποδοχής μας σε ότι και να μας κάνουν. Το να δώσεις στους μόγγουλους ένα "μάθημα" και να αποτρέψεις τον τσαμπουκά τους, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κανέναν πόλεμο...το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα.
Πληροφορίες από Άγκυρα αναφέρουν ότι πάρα πολλοί ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονται στο γενικό επιτελείο στρατού καθώς επίσης και πολλοί πιλότοι, εντοπίστηκαν μολυσμένοι με κορονοιό! Το τουρκικό ΓΕΣ απαγόρευσε την δημοσίευση οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
 «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»...Θουκυδίδης. Πολύ κακώς το Λ.Σ δεν άνοιξε πυρ.
 Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Αιγαίο ανοιχτά της Κω όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε βίντεο που ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας BILD, Λιάνα Σπυροπούλου διακρίνεται η τουρκική ακταιωρός πίσω από το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακούγονται μέλη του ελληνικού πληρώματος να λένε «μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω».
Το βίντεο από το περιστατικό ανοιχτά της Κω

Η δημοσιογράφος που ανέβασε το βίντεο με την τουρκική πρόκληση έγραψε «Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος».


 Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του.

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.
Προκλήσεις χωρίς τέλος από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Το περιστατικό που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω τα ξημερώματα ήρθε πέντε ημέρες μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση όταν στα ανοικτά της Λέσβου, τουεκική ακταιωρός είχε παρενοχλήσει σκάφους του λιμενικού με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: