ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

 Γράφει ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:
Οι επιλογές μας, προσδιορίζουν το γίγνεσθαι και το είναι μας. Η πρώτη και βασική επιλογή ήταν και είναι, «να μην πράττεις αυτά που πράττουν οι πολλοί. Από εκεί πέρα μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πλήθος πραγμάτων, από αυτά που κάνουν οι λίγοι.
Δεν υπάρχει η λέξη δεν μπορώ, αλλά η λέξη δεν θέλω.
Η όποια επανάσταση για κάτι καλύτερο αρχίζει πρώτα από μέσα μας… σε αυτό άλλους τους βοηθάει η Ανάγκη, και άλλους όχι.
Αυτούς οι οποίοι χωρίς την πρωταρχική ύπαρξη της Ανάγκης, έχουν νιώσει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και ότι τα πράγματα αλλάζουν κάνοντας αυτό το απλό που δεν κάνουν οι πολλοί… τότε αυτοί οι άνθρωποι προπορεύονται σε πολλά από όλους τους υπόλοιπους… ειδικά σε μια εποχή των μεγάλων αλλαγών, που επιτάσσει η Ανάγκη.
Η εποχή μας… ζώδιο του Υδροχόου κ.λ.π. δεν είναι η περίοδος της Αλήθειας και της Γνώσης (αρχαία Ελλάδα), η της Αλήθειας και της Αγάπης (χριστιανισμός)… η εποχή μας είναι η περίοδος της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης…. είχες καιρός να γνωρίσεις την αλήθεια, δεν γνώρισες γιατί δεν ήθελες… είχες καιρό να αγαπήσεις αληθινά, δεν αγάπησες γιατί δεν ήθελες… ήρθε η ώρα αληθινά να λάβεις αυτό που σου αξίζει, έστω και αν δεν το θέλεις.
…»όλ’ αυτά, όμως, δεν είναι παρά μια βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπινου γένους. Ανάγκη μια κάθαρσης των βεβηλωμένων αξιών, μιας πληρωμής για τα πεπραγμένα, έτσι που η συνέχεια να είναι απαλλαγμένη από… λογαριασμούς»… Θ. Ντάκου «Στην εποχή του Υδροχόου».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σεβη μου!

Ανεμος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ φίλε Άνεμε σε χαιρετώ...να θυμάσαι ότι δεν έχει σημασία το τι φαίνεσαι για τους πολλούς, αλλά το τι είσαι για τους λίγους.

Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Σωστη η παρατηρηση. Εποχη της Δικαιοσυνης φιλε Αετε. Εξοβελισαμε την Γνωση της Αγαπης αλλά το Δίκαιο δεν ξεχνα και δεν παραγκωνιζεται. Αν θα συμπλευσεις με το Δίκαιο απο Αναγκη ή επειδη εχεις κανει το Δικαιο Αναγκη σου, εχει κι αυτο σημασια και την δικη του αξια.

Διονυσος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Διόνυσε....η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η Πρώτη Αρχή στο Σύμπαν, για αυτό και οι Μύλοι του Σύμπαντος μπορεί να αλέθουν αργά κάποιες φορές.....αλλά αλέθουν τα πάντα.!!