ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ρωσία: Σε πυρκαγιά οφείλεται η τραγωδία με το πυρηνοκίνητο βαθυσκάφος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Οι επίσημες ανακοινώσεις ως συνήθως δεν λένε τίποτε. Αυτά που λένε ότι δήθεν η τραγωδία προκλήθηκε από πυρκαγιά είναι μπούρδες.!! Επτά καπετάνιοι  του Ρωσσικού Πολεμικού Ναυτικού....14 ναυτικοί υψηλής εκπαίδευσης , και δύο ήρωες της Ρωσσικής Ομοσπονδίας ήταν μέσα.!!! Το οποίο μας λέει ότι ΔΕΝ ήταν επιστημονική αποστολή...αλλά εξαιρετικά μυστική στρατιωτική επιχείρηση.!! Ποιος ξέρει τι προσπάθησαν να κάνουν εκεί κάτω. Και θυσίασαν τις ζωές τους προσπαθώντας να καταφέρουν τι ακριβώς;;; Οι στρατιωτικοί  όταν πάνε σε μυστικές αποστολές δεν έχουν συνήθως ειρηνικές προθέσεις. Μην ξεχνάμε και την υπόθεση Κουρσκ .
Όπως και τότε έτσι και σήμερα  κανείς δεν θα μάθει τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στη βύθιση του υποβρυχίου ΚΟΥΡΣΚ...εκτός απο λίγους. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο τραγωδίες δεν ήταν από ατύχημα.....κάποιος η κάτι....κατέστρεψε-ανατίναξε και τα δύο. Ίσως είχαν πλησιάσει κοντά σε κάτι που δεν έπρεπε να εντοπίσουν....και δεν έπρεπε να το πλησιάσουν ποτέ.!
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι το στρατιωτικό υποβρύχιο το οποίο επλήγη από πυρκαγιά την 1η Ιουλίου ήταν πυρηνοκίνητο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Σόιγκου πληροφόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους 14 ναυτικοί οφείλεται σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα των ηλεκτρικών συσσωρευτών και ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας του ερευνητικού βαθυσκάφους που καλύπτεται από το στρατιωτικό απόρρητο απομονώθηκε πλήρως.
«Η κύρια αιτία του περιστατικού εντοπίσθηκε και ήταν φωτιά στο τμήμα ηλεκτρικών συσσωρευτών, η οποία εξαπλώθηκε στην συνέχεια».

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του σκάφους έχει απομονωθεί πλήρως. Επιπλέον, το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την προστασία του αντιδραστήρα, ο οποίος είναι πλήρως λειτουργικός και αυτό δίνει την ελπίδα ότι το βαθυσκάφος θα αποκατασταθεί σύντομα.
Είναι η πρώτη φορά από την τραγωδία που οι ρωσικές αρχές αναγνωρίζουν ότι το βαθυσκάφος, ο τύπος του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, λειτουργούσε με πυρηνική ενέργεια.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant, η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους πίνακες του υποβρυχίου με αποτέλεσμα να αναφλεγούν καλώδια ή λάδι. Στην συνέχεια, ο καπνός διαδόθηκε μέσω του εξαερισμού σε όλα τα τμήματα.
Την ώρα της πυρκαγιάς, τα μέλη του πληρώματος ξεκουράζονταν και δεν είχαν τον χρόνο να φορέσουν τον εξοπλισμό προστασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που προσθέτει ότι μόνο πέντε του πληρώματος επέζησαν, έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και έφεραν στην επιφάνεια το υποβρύχιο.
Σύμφωνα με την Kommersant, οι ναυτικοί που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική αποστολή κοντά στις ρωσικές ακτές, δεν είχαν την αναγκαία εμπειρία στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των ρωσικών αρχών, οι 14 ναυτικοί που έχασαν την ζωή τους ήταν αξιωματικοί υψηλής εξειδίκευσης εισέπνευσαν τοξικούς καπνούς κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς. Το δυστύχημα συνέβη εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων σε σκάφος που από τις ρωσικές αρχές περιγράφεται ως ερευνητικό υποβρύχιο, η βάση του οποίου είναι το στρατιωτικό λιμάνι Σεβερομόρσκ, στην θάλασσα Μπάρεντς, έδρα του Βόρειου Ρωσικού Στόλου.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει πληροφορίες για το δυστύχημα επικαλούμενο «το κρατικό απόρρητο».
Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, το βαθυσκάφος είναι το AS-31, εκσυγχρονισμένη εκδοχή του AS-12, που ονομάζεται "Locharik", ένα μυστικό σκάφος που προορίζεται για ειδικές ή ερευνητικές επιχειρήσεις και έχει δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παλι λιωμα απο την βοτκα θα ηταν οι αλκοολικοι και καηκανε!!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 4 Ιουλίου 2019 - 2:49 μ.μ.

ΛΑΘΟΣ.!! Τους τη φέρανε....αν διάβασες τι έγραψα στο σχόλιο...ήταν όλοι στο πλήρωμα ειδικά εκπαιδευμένοι και ήρωες της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Δεν ήταν αλκοολικοί....και όταν ένας εκπαιδευμένος στρατιωτικός όπως αυτοί βρίσκεται σε μυστική στρατιωτική επιχείρηση, ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ. Το κατέστρεψαν όταν ήταν ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ;;; Στην Θάλασσα του Μπάρεντς,ακριβώς εκεί στο ίδιο σημείο που το 2000 το Κουρσκ το κατέστρεψαν με 118 άτομα πλήρωμα....ΤΥΧΑΙΑ λες και τα δύο στην ίδια περιοχή έπαθαν "πυρκαγιά" η καταστράφηκαν;;
ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ.....κάτι πήγαν να κάνουν εκεί τόσο το Κουρκ όσο στο "ερευνητικό" υποβρύχιο. Αρκτικος Κύκλος...κάτι υπάρχει εκεί....που δεν πρέπει να το ψάχνουν και τόσο...είναι "ανθυγιεινό" για τα υποβρύχια....και τα πλοία επιφανείας.

Η ίδια ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ισχύει και για την Ανταρκτική.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Ρώσσοι ψαράδες εκεί ψαρεύουν κάτι "περίεργα" ψάρια...με ανθρώπινα δόντια, τα οποία ζουν σε πολύ μεγάλο βάθος.!! Έχεις δει πολλά ψάρια να αποκτούν ανθρώπινα δόντια...από μόνα τους, λόγο μετάλλαξης από την φύση;;

Ανώνυμος είπε...

Προς Λύκαστρο
Μόλις διάβασα αυτό το σχόλιο σε άρθρο στα αττικά νέα ΔΠ
ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΛΑΟ.
ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΩΣΣΙΚΩΝ.ΟΙ 14 ΝΕΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙ.ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ;ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!
ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩΝ ΡΩΣΣΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ,ΓΙ'ΑΥΤΌ ΕΚΛΗΘΗ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΊΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΣΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...
ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ,ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΣΚ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥΤΑΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ S400.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ.
Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΠΑΙΞΕ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ " ΑΣ ΚΑΕΙ Η ΡΗΜΑΔΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΟΨΟΚΕΦΑΛΗΔΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟΒΡΙΟ ΠΙΛΟΤΟ".

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ,ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
ΚΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΥΦΤΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΟΝΟΣ.

Ο ΠΕΝΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕ Ο ΤΟΡΥ ΣΜΙΘ ΠΡΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ.ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΙΑΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΒΑΊΣΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ.ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ'ΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ;!;.ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑ!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ,

ΡΙΤΑ