ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Με την ουρά στα σκέλια επιστρέφουν οι Τούρκοι εκπαιδευόμενοι στα F-35

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτό δεν είναι τίποτε. Ακόμα δεν ήρθαν τα "ωραία" για τους μογγόλους. Οι Κάουμπόιδες  ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι "μαγειρεύουν" τα τουρκάκια πίσω από την πλάτη τους , μαζί με τους Σίνες. Όταν θα το πάρουν "μυρωδιά" θα πέσει πολύ γέλιο.!! Η Τουρκία και η Κίνα έχουν επισφραγίσει την πυρηνική τους συνεργασία, εδώ και καιρό....κάτω από την μύτη των Αμερικάνων. Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει πρόσβαση όχι μόνο σε πυρηνική ενέργεια, αλλά και σε πυρηνικά όπλα μέσω συμφωνίας με την Κίνα. Έχει επικυρωθεί από το Τουρκικό Κοινοβούλιο η  Άγκυρα και το Πεκίνο έχουν γίνει επισήμως εταίροι της πυρηνικής ενέργειας. Τον Νοέμβριο του 2014, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικότητας με την Κινεζική Κρατική Εταιρεία Τεχνολογίας Πυρηνικής Ισχύος (SNPTC) για το τρίτο της πυρηνικό εργοστάσιο. Και αρκετές φορές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας  πήγε στην Τουρκία. Η επίσημη δικαιολογία του ήταν η έκφραση αλληλεγγύης προς την εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.!! Το αστείο είναι ότι η πυρηνική τεχνολογία τρίτης γενιάς που προσφέρεται από τη Κινεζική SNPTC είναι προϊόν της συνεργασίας της εταιρείας με την αμερικανική εταιρεία Westinghouse Electric Company ....δηλαδή μόνοι τους οι Αμερικάνοι βάλανε τα χεράκια τους και βγάλανε τα ματάκια τους.!! Θα το καταλάβουν όταν έρθει η ώρα....όσο και να μην θέλουν κάποια κέντρα εξουσίας στις Η.Π.Α να το κατανοήσουν....η Τουρκία είναι πλέον "καμένο χαρτί" για την Δύση.

Επιστρέφουν στην Τουρκία όλοι οι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό, που εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ πάνω στα μαχητικά F-35, ενώ μία πρώτη ομάδα με τεχνικό προσωπικό έχει ήδη καταφτάσει στη χώρα, σύμφωνα με το κανάλι CNN Türk.
Μετά την αναστολή της συμφωνίας πώλησης στην Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας με επιστολή του προς τον Χουλουσί Ακάρ στις αρχές Ιουνίου είχε δώσει διορία στους Τούρκους πιλότους, που εκπαιδεύονταν στην Αριζόνα εδώ κι ένα χρόνο, να εγκαταλείψουν την Αμερική μέχρι τις 31 Ιουλίου. Επομένως, όλα, και τα 30 άτομα προσωπικό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκονταν στις ΗΠΑ, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν μέχρι αύριο 31 Ιουλίου στην Τουρκία.

Στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση των F-35, είχαν σταλεί μέχρι την Τετάρτη συνολικά έξι Τούρκοι πιλότοι και 43 άτομα τεχνικό προσωπικό για εκπαίδευση πάνω στα αμερικανικά μαχητικά. Μέχρι το 2020, οπότε θα ολοκληρωνόταν η εκπαίδευση, θα αποστέλλονταν στις ΗΠΑ συνολικά 13 πιλότοι και 333 άτομα προσωπικό.
Η Τουρκία επιμένει, πάντως, ότι ακόμη δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την καταγγελία της σύμβασης από τις ΗΠΑ και ότι οι συνομιλίες σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο συνεχίζονται. Πηγές στην Άγκυρα επισημαίνουν, ωστόσο, ότι μετά την επιστροφή των πιλότων, θα ακολουθήσει η αναστολή της παραγωγής των εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στην Τουρκία για τα F-35, ως (πρώην) εταίρος του προγράμματος. Οι τουρκικές εταιρείες θα παραδώσουν τα τελευταία εξαρτήματα των F-35 στις ΗΠΑ το Μάρτιο 2020.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: