ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τραμπ: Δεν εξετάζουμε προς το παρόν κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για τους S-400

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως έχουμε ξαναγράψει η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α ομοιάζει με την υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ.! Στην Αμερική υπάρχουν δύο κέντρα ισχύος. Το ένα αβαντάρει τους Τούρκους , και το άλλο που θέλει να τους τελειώσει μια και καλή. Ο μισοαλβανός Τράμπας υπηρετεί το πρώτο. Για αυτό και είναι υπέρ της Τουρκίας και ότι λέει η κάνει δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει. Όμως η κατάληξη δεν εξαρτάται από αυτόν....δεν είναι παρά ένας αχυράνθρωπος. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κέντρα, παίζεται χοντρό "παιχνίδι". Κάντε λίγο υπομονή...και περιμένετε, μέχρι την άνοιξη, μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν. Και τότε τα μογγόλια  θα αισθανθούν την οργή του Δαυίδ. Πρώτος και καλύτερος ο Έρντι....

Η Ουάσιγκτον δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο Οβάλ Γραφείο.
Δεν έχει καταστεί σαφές πώς η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τις οποίες προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.
Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: