ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση Μακεδονομάχος 2024.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση των Εθελοντών Εφέδρων με 32 ομάδες πεζικού να αξιολογούνται ως προς τις ενέργειες τους σε καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης. Φώτο κάτωθεν :





9 σχόλια:

ΝΙΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Που ησουνα αγορι μου και δεν ενεφανισθεις?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εκεί ήμουν...αλλά όπως πάντα παρακολουθώ τα πάντα στην "Σκιά". χα χα χα Έβλεπα ακόμα και αυτά που δεν βλέπατε εσείς. Πάντως ο Φώντας φέτος απογοητεύτηκε. Είχε πολλά "κουφά" η άσκηση.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ησουν εκει και δεν ηρθες για φωτο?Τελει γκαμησι τελικα!!!
Λοιπον εριξα ενα τονο καντηλια ...περπατουσαμε μεσα απο ρυακι γιατι εγινε υπερχειλιση απο καπου...γαμηθηκαμε στο περπατημα.
Ηπια 8 λιτρα νερο και εμεινα απο φαγητο γιατι καναμε 5 ωρες να ξεκινησουμε.
Βεβαια εκανα και μια μαλακια κοιμηθηκα 3 και ξυπνησα 5 για ερθουμε..οποτε οπου ακουμπουσα κοιμομουνα,με δουλευανε και οι αλλοι οι πουστηδες ...
Παρ ολα αυτα δεν τα παρατησαμε βγαλαμε απο μεσα μας τα αποθεματα...
Ο Φωντας γιατι απογοητευτηκε?
Εσυ ελεγες οτι ριχνει διαβασμα εκανε προετημασια,τι εγινε?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ησουν εκει και δεν ηρθες για φωτο?"

Δεν μου αρέσει να βγαίνω φώτο...τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Απογοητεύτηκε διότι είναι άδικο να περνούν κάποιοι ορισμένα ΣΤΕΚ με την ομάδα τους, να παίρνουν βαθμολογία, και μετά όταν έρχεται η ώρα να περάσεις εσύ έχουν καταργήσει το ΣΤΕΚ...αλλά η βαθμολογία των υπόλοιπων παραμένει. Το βρίσκεις δίκαιο;;

Δεν έχει σημασία πόσο διάβασμα και προετοιμασία έκανε...αλλά όταν από τις 40 ώρες που ήταν όλη η άσκηση ας πούμε χονδρικά, μόνο τις 16 με 18 ώρες ήταν ώρες που έδρασαν πραγματικά , και όλες τις υπόλοιπες ώρες είχαν κολλήσει στα ΣΤΕΚ διότι έπεσαν ΠΟΛΛΕΣ ομάδες μαζί....εκεί του έσπασαν τα νεύρα. Κανονικά θα έπρεπε να αφήνουν να φεύγουν πέντε ομάδες μαζί...και μετά άλλες πέντε ομάδες...και ου το καθεξείς για να μην κολλάνε στα ΣΤΕΚ.

Και πολλά άλλα τα οποία δεν θα καθίσω να τα γράψω τώρα. Μου δήλωσε ότι δεν ξέρει αν θα ξαναπάρει μέρος του χρόνου. Και δεν τον αδικώ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μέσα στην ταλαιπωρία τους στάθηκαν όμως τυχεροί κέρδισαν το μοντέλο φορέα της ELMON , με 2 ελαφριές αντιβαλλιστικές πλάκες επιπέδου ΙΙΙ+++ και γυαλιά . Έκαναν κλήρωση για το ποιος θα πάρει τις αντιβαλλιστικές πλάκες και ποιος το γιλέκο. Ειδικά αυτός που πήρε το γιλέκο το χρειαζόταν γιατί το παλιό του δεν έκανε.

Την κλήρωση την κάναμε στο Σιδηρόκαστρο μετά την λήξη που πήγαμε για καφεδάκι...και ήμουν εγώ που τράβηξε το ένα χαρτάκι. Υπήρχαν 8 χαρτάκια με τα ονόματα της ομάδας και εγώ και ένας άλλος τραβήξομε για να δούμε ποιος θα πάρει τα δώρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

https://prnt.sc/fkz58vixoNa_

Για αυτό το δώρο μιλάμε. Κέρδισαν το καλύτερο δώρο της άσκησης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γιλέκο και αντιβαλλιστικές πλάκες συνολικά έχουν αξία 600 ευρώ. Δες πόσο κάνει το γιλέκο..

https://www.stegosaurus.gr/product/frs-elmon-ii-qr/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οι αντιβαλλιστικές κάνουν περίπου 280-240 ευρώ η μια...και έχουν :

— Ελαφριά, κεραμική αντιβαλλιστική πλάκα
— Ανεξαρτήτου δράσεως = Stand Alone, ήτοι η πλάκα αποδίδει την αντιβαλλιστική προστασία της ΧΩΡΙΣ την ανάγκη αλεξίσφαιρου γιλέκου
— Πιστοποιημένη σε εργαστήριο αξιολογημένο από ICS ως επιπέδου προστασίας ΙΙΙ και σε εργαστήριο αξιολογημένο από EAS για τις επιπλέον καλύψεις για τα κάτωθι:
—- 6 βολές 7.62x51mm M80 NATO BALL
—- 6 βολές 7.62x39mm MSC KALASHNIKOV
—- 6 βολές 5.56x45mm TYPE SS-109/M855
—- V50 (7.62x51mm M80) ≥1047m/s
— Διαθέσιμες σε 2πλής κυρτότητος (καταλληλότερες για στήθος) και μονής (καταλληλότερες για πλάτη)
— Βάρος: 1.650±10 γρμ.
— Πάχος: 18±1 χιλ.
— Διάσταση: 25×30±0.5 εκ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ουτε και εγω τρελαινομαι για φωτο να σε γνωρισω απο κοντα θελω φιλε μου.
Εχει δικιο ο Φωντας αν δεν περασεις το Στεκ να μην εχει βαθμολογια,εμεις ας πουμε ειμασταν 7 ατομα και καναμε και μεταξυ μας σχετικη κουβεντα για το βαρος του ογδοου ατομου.
Προσωπικα μονο σε δυο Στεκ ειχε Στεκαρχους που ηταν δυστροποι και δεν εδιναν εξηγησεις.
Επισης περασαμε το Στεκ του Ιτσιου τελευταιο ενω επρεπε να το περασουμε πρωτο τελος παντων παντα εχει διαφορα κουφα με τοσους ανθρωπους.
Τα Στεκ θελουν περισσοτερο κοσμο παντως