ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΤΡΩΙΚΟΣ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΚΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

Γράφει ο Ερίωπας :

Φίλε Λύκαστρε, πολύ περιληπτικά θα πω ότι πίσω από το Κινεζικό οικονομικό θαύμα κρύβεται ο διαχρονικός Ταταρομογγολικός παράγων ο οποίος μεταλλάσσεται διαρκώς όπως ο Κορονοϊός και οποίος δεν έχει κανένα σεβασμό για τον υπόδουλο Κινεζικό λαό. Δυστυχώς αυτή η αρρώστια πάνω στον πλανήτη ταλαιπωρεί τον κόσμο χιλιάδες χρόνια και λόγω της δολιότητας και δολοφονικότητάς του έχει εισχωρήσει σαν σφήκα στο σώμα όλων των εθνών. Πρόκειται περί αδυσώπητης συμμορίας η οποία ελέγχει ολόκληρη την Ασία συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, την Δημοκρατική παράταξη του Όνου στις ΗΠΑ, και το Ισλάμ της Ταϊφ από την εποχή του Τυφωνίου και σεληνολάτρη Όμαρ Ιμπν ελ Χατάμπ, ο οποίος στα πρότυπα του Παύλου καπέλωσε το κίνημα του Ηλιακού Προφήτη και έντεχνα επέβαλε την Σαρία, ή Νόμο των 10 Χαλδαίων (Σεληνιακών) βασιλέων, τον λεγόμενο και Νόμο της Θάλασσας, ακριβώς στα πρότυπα του Νόμου των 10, του Μωυσέως.


 Η συμμορία αυτή, εκτός των άλλων, είναι και «μάνα» στα δηλητήρια και στα ναρκωτικά, τα οποία τις αποφέρουν τεράστια κέρδη. Σύμβολό της ο Δράκων δηλαδή ο Όφις.
Ο Ηλιοκεντρικός Ελληνισμός, θυμίζω τους Ζευξαντίδες, ο αρχικός Ορθόδοξος Χριστιανισμός και μαζί τους οι Ελληνιστές Ιουδαίοι, όχι όμως οι Εβραίοι, και οι Αιγύπτιοι ήταν πάντοτε το διαχρονικό αντίπαλο δέος του Ασιατικού Όφι.
Ο Τράμπ μάλλον θα φάει το κεφάλι του αν δεν πιάσει έγκαιρα τον ταύρο απ’ τα κέρατα και μ’ αυτό εννοώ να επιβάλει στρατιωτικό νόμο κηρύσσοντας παράλληλα και τον πόλεμο στην Κυβέρνηση, δηλαδή στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, κάτι που ήδη διαφαίνεται. Θα αντιμετωπίσει όμως τα υβρίδια του κόμματος του Όνου τα οποία είναι όλα στην Μισθοδοσία της FED η οποία ελέγχεται από την Ταταρομογγολική Μαφία, και τους σκατιάδες τους Ιταλούς της Αμερικής.

Για μας τους Έλληνες η ιστορία αυτή είναι γνωστή και έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Μία ιστορία η οποία αφορά τα δύο μεγάλα ιερατεία της τυκτής Σελήνης και του Σεληνοθεού Απόλλωνος πίσω απ’ τον οποίο κρύβεται το τυκτό κακό του Άρη.
Το οικονομικό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε διότι δυστυχώς ο αμέριμνος Νεοέλληνας υπήρξε βασιλικότερος του βασιλέως στο θέμα του ξένου νομίσματος, κάτι που τον μετέτρεψε σταδιακά από ξεδιάντροπο ζήτουλα του Ευρώ και του Δολαρίου σε σιδηροδέσμιο δούλο και τώρα πλέον μισθοφόρο του Δυτικού Ιερατείου. Νομίζω ότι είσαι από τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, Έλληνες που διέκρινες μία Νέα Τροία στην οποία έχει σκοπό ο νέος Αγαμέμνων να μας ρίξει πρώτους στην μάχη για να ελεγχθεί ο Ασιατικός Εριχθόνιος Όφις στην Τυφωνία, Τουρκία, Μικρά Ασία.

24 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Η παρούσα ανάρτησις νομίζω αποτελείν και την πεμπτουσίαν
της του Ε. επιστημονικής σκέψεως και κοσμοθεωρίας και η οποία
χρήζει ενδελεχούς και σοβαράς αναλυτικής μελέτης και εμβαθύνσεως.

Τα σέβη μου!

ΑΡΡ. είπε...


Ε.
Νομίζω ότι είσαι από τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, Έλληνες που διέκρινες μία Νέα Τροία στην οποία έχει σκοπό ο νέος Αγαμέμνων να μας ρίξει πρώτους στην μάχη για να ελεγχθεί ο Ασιατικός Εριχθόνιος Όφις στην Τυφωνία, Τουρκία, Μικρά Ασία.

.......................................................................

Νομίζω ότι και η ΟΕΑ ομιλούσα περί ΒΑΣΤΡ και Σινικού κινδύνου εκφράζει παρομοίας ιδέας - τίς οίδε εκ ποίων μυστικών υπηρεσιών και οργανώσεων πληροφόρησιν και σχεδιασμούς αντλούσα - και κηρύυττουσα
την εθνικήν άμυναν μεν αλλά και την αυτοσυγκράτησιν-αρνησιν εις νατοϊκάς διαταγάς δια επεκτατικάς πολεμικάς προς ανατολάς κινήσεις των Ελλήνων εις περίπτωσιν γενικευμένου παγκοσμίου πολέμου.
Και αυτό ίνα μη αποβή ο ελληνικός πληθυσμός αναλώσιμος ήτοι γενοκτονούμενος βατήρ εις τους δυτικούς εκστρατευτικούς εις άπω Ασίαν σχεδιασμούς.

Τί άρα επ' αυτού ειπείν έχει ο φίλτατος Λ.;




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Τί άρα επ' αυτού ειπείν έχει ο φίλτατος Λ.;

Η αφεντιά μου έχει να πει..ότι αυτά που έγραψα και λέω περί Αχιλλέα και Αγαμέμνωνα η οργάνωση που έχει σχέση με υπηρεσίες...δεν τα είπε ποτέ. Η συγκεκριμένη ομάδα έλεγε ότι ο Τρωικός δεν ήταν παρά ένας εμφύλιο ανάμεσα στους Έλληνες.!!!!
Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ναι αυτοί μιλούσαν για ΒΑΣΤΡ και Σινικού κινδύνου ...συνέχεια και συνέχεια. Δεν μίλησαν όμως ποτέ ούτε για "Όνους" ούτε για "Ελέφαντες"...και φυσικά ποτέ δεν είπαν για τους δύο αντίπαλους Βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους.

Αυτό που ο Λύκαστρος είπε και συνεχίζει να λέει είναι ότι ο Αγαμέμνων, ως ένα ακόμη προσωνύμιο του Άμμωνα στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον καταγώγιο Διόνυσο ή Άμμωνα ή Αμμούν , ή Μαϊμούν, ή Θαμούν, ή Θαμούζ των Ατλαντίων ο οποίος λατρεύεται και αυτός μέσα στα υπόγεια του Σκυθοκρατούμενου ναού των Σολύμων (Σκυθών) στην εποχή του Ιεζεκιήλ.
Σύμφωνα με τον Λυκόφρονα ο Πρίαμος θυσιάζεται πάνω στον βωμό του Αγαμέμνονα, ο οποίος λατρεύεται ως θεός Δίας όπου έχουν βάλει το πόδι τους οι εισβολείς βάρβαροι Πελοπίδες.
Ο Αγαμέμνων λατρεύονταν ως Δίας σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδος.
Πίσω όμως από το όνομα Αγαμέμνων κρύβεται έντεχνα ο Λίβυος κερασφόρος θεός Άμμων, δηλαδή ο αναγεννημένος θεσμός των Ατλάντων. Σημειώνω μόνο ότι ο Μενέλαος είχε γεννηθεί στον Πλυνό της Λιβύης, που τύχαινε να είναι και γενέτειρα του προπάππου του Άτλαντος. ΠΟΥ ακριβώς βλέπεις φίλτατε να υπάρχει ταύτιση απόψεων με την συγκεκριμένη ομάδα;;

Αυτοί θεωρούν τον Αγαμένωνα Έλληνα.!!Ανθρωποθυσιαστές , κανίβαλοι και αιμομίκτες είναι οι πρόγονοι του Αγαμέμνονα, ο παππούς του ο Τάνταλος θυσίαζε Έλληνες στην Μ.Ασία. Μια από τα ίδια και οι Τρώες...σύμφωνα με τον Λυκόφρονα (στιχ.229-231) μαθαίνουμε για τον βωμό του Παλαιμόνα/Μελικέρτη στον οποίο επάνω θυσίαζαν ανθρώπινα βρέφη.!! Οι κάτοικοι του Ιλίου πριν από την παρουσία του οίκου του Πριάμου ήταν Μέροπες, δηλαδή Ατλάντιοι.

Στους στοίχους 149-151 ο Λυκόφρονας τα λέει όλα για τον Μενέλαο και -αυτό ισχύει και για τον αδελφό του φυσικά-και την βαρβαρική καταγωγή του.

«ο επόμενος από του Πλυνού την ρίζα βλαστάρι,
Από τα νερά της Καρίας,
Μισός Κρητικός, βάρβαρος Επειός,
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΓΕΙΟΣ ακραιφνής στη γενιά»

Οι βασιλείς των Μυκηνών (Αγαμέμνων κλπ) είναι και αυτοί Καδμείοι και απ’ ευθείας απόγονοι του Ερμού Κάδμου οι οποίοι διεκδικούν κάποιες χαμένες κτίσεις στην Ιωνία από επαναστατημένους λαούς και από ηγέτες οι οποίοι τόλμησαν να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτός είναι ο πόλεμος της Τροίας στον οποίο βλέπουμε ότι όλος ο καυγάς είναι για το σημαντικό Θησαυροφυλάκιο, τον γνωστό Θησαυρό της Ελένης (ναού της Σελήνης) τον οποίο οικειοποιήθηκαν οι ανεξαρτητοποιημένοι Τρώες. Ο Λυκόφρων καλώς λοιπόν χαρακτηρίζει την Μιξοσκυθική – Μιξοατλαντική φάρα του Αγαμέμνονα βαρβάρους.
Έλληνες δεν ήταν,και ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.

Ο Τρωικός λοιπόν ΔΕΝ ήταν ένας εμφύλιος όπως λένε στην συγκεκριμένη ομάδα...αλλά ένας πόλεμος στον οποίον σύρθηκαν με το ζόρι οι τότε Έλληνες (για αυτό πήγαν με το ζόρι ο Αχιλλέας και ο Οδυσσέας..ΔΕΝ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΆΝΕ) ΠΟΛΈΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ..Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ.!!

ΑΡΡ. είπε...


Λ.
Χαίρομαι
χαίρων δια την συμπεπυκνωμένην κοσμοθεωρητικήν απάντησιν,
ερμηνείαν και εξήγησιν όλου αυτού του μετατλαντίου-σατανικού
σχεδιασμού, του συνεχούς βιασμού και συστηματικής παραποιήσεως
της ελληνικής ιστορικής, φιλοσοφικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής αληθείας.
Χρειάζονται νομίζω τοιαύτα γόνιμα ερεθίσματα και επισημάνσεις δια το ευγενές, παλαιόν και ανανεούμενον, αναγνωστικόν κοινόν του παρόντος ελληνόφρονος και πατριωτικού ιστολογίου προς ενημέρωσιν και εμπέδωσιν βασικών αυτογνωσιακών ελληνικών ιδεών.
Η ελληνική γαρ διαχρονική γνώσις και αλήθεια αποτελεί την πνευματικήν τροφήν, παρακαταθήκην και εφεδρείαν του ελευθέρου κόσμου.
Όλα γαρ από εδώ ξεκίνησαν, εδώ συναντώνται και εδώ θα καταλήξωσι πάλιν.
Έστι γαρ δίκης οφθαλμός
ός, νυν και αεί, τα πανθ' ορά...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Όλα γαρ από εδώ ξεκίνησαν, εδώ συναντώνται και εδώ θα καταλήξωσι πάλιν.
Έστι γαρ δίκης οφθαλμός
ός, νυν και αεί, τα πανθ' ορά...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω αγαπητέ φίλε. ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.!! Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Ιωάννης είπε...

Λύκαστρε τα περί Τροίας δεν είναι η πρώτη φορά που τα διαβάζω από σένα. Τα είχες γράψει εκτενέστατα και τα είχα διαβάσει πέρυσι σε ένα μπλογκ ιδιοκτησίας ενός περίεργου τύπου... Η απορία μου είναι ποιές είναι οι πηγές σου. Εκτός από τον 'Ομηρο, αναφέρεις και τον Λυκόφρονα (τον Χαλκιδέα, υποθέτω) ως βασική πηγή σου. Το μοναδικό σωζόμενο έργο του καθ' όσον γνωρίζω είναι η "Αλεξάνδρα" του. Από κει άντλησες πληροφορίες;;; Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ο/Η Ιωάννης.

-Ρίξε και ματιά στον Ησίοδο και εκεί θα βρείς Θησαυρό και αλήθειες γιά το πραγματικό μέγεθος του Τρωϊκού πολέμου και κυρίως γιά την περίεργη τοποθεσία του πολέμου που δεν αναφέρεται από τον Όμηρο. Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με αυτά που γράφει.
Ο Λυκόφρων, αν και μεταγενέστερος συμβαδίζει με τις θέσεις του Ησιόδου σε πολλά πράγματα.

Ε

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Και τούτο προσέτι.
Λέγει ο θείος Όμηρος: Οδύσσεια ραψ.δ.(στ. 561-69)

και δια στόματος Πρωτέως ες τον, μετά τον τρωικόν πόλεμον, εις Αίγυπτον
εκβρασθέντα Μενέλαον, αδελφόν του Αγαμέμνονος, προφητεύων το μέλλον του:

¨σοι δ' ο υ θέσφατον εστι, διοτρεφές Μενέλαε,

Άργει εν ιπποβότω θ α ν έ ε ι ν και πότμον επισπείν

αλλά σ' ες Η λ ύ σ ι ο ν πεδίον και πείρατα γαίης

α θ ά ν α τ ο ι πέμψουσιν, όθι ηανθός Ραδάμανθυς,

τηι περ ρηίστη βιοτή πέλει ανθρώποισιν.

ου νιφετός, ούτ αρ' χειμών πολύς ούτε ποτ' όμβρος,

αλλ' αιεί Ζεφύροιο λιγύ πνείοντος αήτας

Ωκεανός ανίησιν αναψύχειν ανθρώπους

ο ύ ν ε κ' έχεις Ε λ έ ν η ν και σφιν γ α μ β ρ ό ς Δ ι ό ς έσσι "
...............................................................

Τς, τς, τς, τς!
Τί υπαινίσσεται ώδε ο ποιητής των ποιητών;

1) Α θ α ν α σ ί α ν του Μενελάου δια παρακάμψεως των στυγείων ρευμάτων και της τρομακτικής εμπειρίας θανάτου των θνητών πλασμάτων;

2) Αθανασίαν οφειλομένην εις την κατοχήν της Ελένης, όχι της ποιητικής θελκτικής γυναικός φυσικά αλλά, ενός ανυπολογίστου αξίας μαγικοτεχνολογικού μηχανισμού-συσκευής ήτις συν τοίς άλλοις είχε την ικανότητα, δια καταλλήλων χειρισμών και δι' αποϋλοποιήσεως-επανυλοποιήσεως, του εκτοξεύειν τα ανθρώπινα γήινα όντα ολόσωμα (Σημ: πειράματα παρόμοια γίνονται και σήμερον παραμένοντα άκρως απόρρητα) εις αστρικάς (πρβ. λ. ναός, ναυς, νήσος ) μακαρίας διαστάσεις αθανασίας;

Δια τοιούτον λάφυρον εγένετο λοιπόν ο τρωικός - και τί - πόλεμος;
Και άρα όχι δια μίαν Ελένην μόνον, εκτός και αν μετ' αυτής απήχθη και
ο εν λόγω μηχανισμός οπότε ήξιζε ο παγκόσμιος δια τα δεδομένα της τότε εποχής τρωικός πόλεμος όπως και σήμερον θα ήξιζεν.

Και
3) το ¨γαμβρός Διός¨ δεν σημάνει φυσικά ανθρωπίνως συγγενικήν σχέσιν

αλλά γνώσιν και χειρισμόν τοιούτων θεϊκών μηχανών αίτινες καθιστώσι τους θνητούς κοινωνούς της μακροδιαστατικής πολιτείας των αθανάτων ανθρωποειδών όντων.

Συνελών ειπείν μέσω ενός τυπικού αιγαιακού πολέμου, ασημάντου πολεμικής τεχνολογίας, ο μύστης συμπαντικών ιερατικών και απορρήτων γνώσεων Ποιητής ενσωματώνει κ ω δ ι κ ο π ο ι η τ ι κ ώ ς προκατακλυσμιαίους μυθικούς πολέμους και απιστεύτως θαυμαατά μαγικοτεχνολογικά μυστικά. εποχήν ότε
άνθρωποι και θεοί, ως ομολογεί και ο θείος επίσης Ησίοδος ήσαν ομοτράπεζοι και συγκάτοικοι,
τα δε υπερουράνια ταξίδια ήσαν, τουλάχιστον δια την ελίτ της εποχής,
υπόθεσις ρουτίνας όπως σήμερον η διαδρομή λ.χ. Αγρίνιον-Αθήναι.
Ούτω μάλλον εξηγείται και ο αρχαιοαιγυπτιακός οίστρος δια την μεταθανάτια ζωή! Ποιος ξέρει τί μυστικά απεκάλυπτε το τότε ιερατείο και τί διαστημικοί σταθμοί αστρικής τηλεμεταφοράς και διαστρικής επικοινωνίας ήσαν συν τοίς άλλοις και αι πυραμίδες!

Τότε. Και τώρα; Μα τί τώρα;
Φάε Μενεγάκη Έλληνα, ξεπεσμένε μου απόγονε θεών,
και προσφάε μάστερ σεφ.
Και μετά φρόντισε αλλάξαι μακάριον πλευρόν.
Και συ, χριστιανούλη μου, χόρτασε την άγνοιά σου
με φθηνά παραμύθια καταργηθείσης ευτυχώς αρχαίας ειδωλολατρίας...








ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ε..είχες κάνει αυτήν εδώ την ερώτηση, αλλά σε άλλο θέμα.

" Μιάς και αναφερθήκαμε στον Γρύπα, μήπως γνωρίζεις γιατί η "Καθημερινή" φέρει το σύμβολο του Γρυπός ή Γρύφωνος;"

Το σκεφτόμουν και το επεξεργάστηκα λίγο στο μυαλό μου, και κατέληξα κάπου. Ο Γρύπας λέγεται και Γρύνειος...μέχρι εδώ καλά...όμως η λέξη Γρυπός σημαίνει κάτι το στρόγγυλο, το κυρτωμένο, με κοιλία, είναι όμως και κάτι που είναι φτερωτό..διότι ο γρύπας έχει φτερά αετού...σίγουρα μιλάμε για ένα τεχνητό σώμα....κούφιο στο εσωτερικό του, και όχι δεν αναφέρομαι στην Σελήνη.

" grineo, propio de Apolo en Grinea esp. como epít. del dios, Parth.SHell.620, Verg.Aen.4.345, Orph.H.34.4, Philostr.VA 4.14, "Περὶ τοῦ Γρυνείου Ἀπόλλωνος" tít. de una obra de Hermias, Ath.149d
•subst. τὰ Γρύνεια fiestas de Apolo Grineo, SEG 17.628.1 (Perga I d.C.), St.Byz.s.u. Γρῦνοι; v. Ἀπόλλων. "

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε λες: Ο Γρύπας λέγεται και Γρύνειος.

-Πράγματι ο Γρῦνος, είναι ο Γύπας και Γρυπόνιος όποιος έχει επικαμπή (καμπύλωτή) μύτη.
Τώρα απ'την στιγμή που ο Απόλλων συνταυτίζεται με τον Υπερβόρειο Γρύπα και τον Γρυπόμορφο Αρωήρη, και χαρακτηρίζεται και δεύτερο φως της Σελήνης από τον Ευσέβιο, τότε πολλά μπορούμε να πούμε για την συνταύτισή του με τον τυκτό Άρη και την δίδυμή του Σελήνη Αρτέμιδα.

Ε

ΑΡΡ. είπε...


Λ.
Οι κάτοικοι του Ιλίου πριν από την παρουσία του οίκου του Πριάμου ήταν Μέροπες, δηλαδή Ατλάντιοι.
...................................................................

Πόθεν τεκμαίρεται, Λ. ευγενές, δια τους Μέροπας Ατλαντίους είναι;
Διότι η κρατούσα ετυμολογία δίδει:
1) Μέροψ <μερίζω + όπις (γεν.-ιδος) = ο αρθρών τον λόγον, ο ομιλών (άνθρωπος) και
2) <μόρος (= φθαρτός,θνητός, πρβ. λατ. ρ. moro, ουσ. mors, -rtis = θάνατος, μοίρα) + οψ (την όψιν).

Ο Όμηρος (Ιλιάς, Β.) παρουσιάζει τον Αγαμέμνονα, δια στόματος Οδυσσέως επιπλήττοντος τον αυθάδη και δύσμορφον Θερσίτην,
άνακτα ελέγχιστον των μ ε ρ ό π ω ν βροτών. (Ούτε Δαναών, ούτε Αργείων.) Υποκρύπτεται άρα τι εδώ;
Βροτός, εκ του μ-ροτός (όπως μωρέ .μρε, βρε) = θνητός.

Πρβ. Μέροψ (Μελισσουργός, μελισσοφάγος). Ούτω ονομάζεται ένα εντυπωσιακά πολύχρωμο πλην άκρως κ α χ ύ π ο π τ ο (άρα και ύπουλο;) πτηνό.
Και γεννάται το ερώτημα: Χαρακτηριστικόν ιδιαιτέρου γένους ανθρώπων έδωσε το όνομα εις το πτηνόν ή έχοι αν τούτο άλλην συγγενικήν σχέσιν προς το γένος των ανθρώπων;
Αυτά και ευχαριστών.

ΑΡΡ. είπε...


Ε

-Πράγματι ο Γρῦνος, είναι ο Γύπας και Γρυπόνιος όποιος έχει επικαμπή (καμπύλωτή) μύτη.
................................................................
Γαμψομύτηδες, χμ. Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει...


Ε.

Τώρα απ'την στιγμή που ο Απόλλων συνταυτίζεται με τον Υπερβόρειο Γρύπα και τον Γρυπόμορφο Αρωήρη, και χαρακτηρίζεται και δεύτερο φως της Σελήνης από τον Ευσέβιο, τότε πολλά μπορούμε να πούμε για την συνταύτισή του με τον τυκτό Άρη και την δίδυμή του Σελήνη Αρτέμιδα.

.......................................................................

τυκτός Άρης και.... Αρτέμιδα

Γρυπόμορφος Αρωήρης.

Can we have mehr licht?

Ευχαριστών.






ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : mehr licht?

Περισσότερο φώς;; Έφτασεεεεε τρέχω να βάλω την 100ρα με τα πολλά οκτάνια χα χα. Όπως θα θυμάσαι ο Απόλλωνας ήταν πάντα με το μέρος των Τρώων...σύνδεσε την λέξη Απόλλωνας με την λέξη Απαλιούνας, τον Απόλλων Σμινθέα (ποντικός) με λίγα λόγια ένας θεός που είχε σχέση με πολέμους, καταστροφές και...λοιμούς.!!!
Καμμία σχέση με τον Δήλιο Απόλλωνα για να εξηγούμαστε. Τώρα τι μας λένε ότι ο Απόλλωνας ήταν Διδυμεύς...με την Άρτεμη/Σελήνη...και στον Ορφικό ύμνο ονομάζεται Βράγχιος και Γρύνειος.Βράγχιος σημαίνει κοίλος.

Οπότε έχουμε και λέμε...κάτι που είναι κοίλο(κούφιο) ιπτάμενο...είναι ΔΙΔΥΜΟ με την Σελήνη...άρα τι μπορεί να είναι παρά ένα άλλο σώμα σαν την Σελήνη...σαν και αυτήν κούφιο...και σε τροχιά...σαν δορυφόρος ένα πράγμα.!!
Διότι "θεοί" ΔΙΔΥΜΟΙ...για μένα είναι είτε ΠΛΑΝΗΤΕΣ...είτε ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Άλλωστε η λέξη "τυκτός" σημαίνει ...κατασκευασμένος, φτιαγμένος.!!! Τυκτή Αρτέμιδα = Κατασκευασμένη Σελήνη.!!
Τυκτός Άρης = Κατασκευασμένος Άρης..αλλά όχι ο πλανήτης Άρης που όλοι γνωρίζουμε σαν τον κόκκινο πλανήτη. Βέβαια δεν ήταν πάντα κόκκινος , ούτε κατεστραμμένος. Κάποια λαμόγια τον κατέστρεψαν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Οι κάτοικοι του Ιλίου πριν από την παρουσία του οίκου του Πριάμου ήταν Μέροπες, δηλαδή Ατλάντιοι.

Ανάλυσε λίγο φίλε μου την λέξη Ίλιον...τι μας δίνει;; Η λέξη Ίλιον ετυμολογείται από το ρήμα "είλω" που σημαίνει κινούμαι περιστροφικά μαζί με,συνελαύνω..άρα μπορούμε άνετα να το τοποθετήσουμε σε κάποιο σημείο στον χάρτη του Ουρανού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πλάτωνας μας έχει πει ότι η Ατλαντίδα ήταν ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.!! Δεν σε βάζει αυτό σε υποψίες καθόλου;;

Το πρώτο Ίλιον..ήταν εκεί επάνω στον Ουρανό...με λίγα λόγια ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΜΑΧΗ.

ΑΡΡ. είπε...


Λ.
Η λέξη Ίλιον ετυμολογείται από το ρήμα "είλω" που σημαίνει κινούμαι
περιστροφικά μαζί με,συνελαύνω..άρα μπορούμε άνετα να το τοποθετήσουμε σε
κάποιο σημείο στον χάρτη του Ουρανού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πλάτωνας
μας έχει πει ότι η Ατλαντίδα ήταν ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.!! Δεν σε βάζει αυτό σε υποψίες
καθόλου;;

Το πρώτο Ίλιον..ήταν εκεί επάνω στον Ουρανό...με λίγα λόγια ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ
ΜΑΧΗ.

..........................................................................

Όντως το Ίλιον ετυμολογείται ούτως: Εξ ού και έλιξ, ε-λι γμός, έλασμα,
ε-ιλ-ητάριον (= το (εκτετυλιγμένον) ¨ρολ¨ κατάστιχον των, εν ταις
τοιχογραφίαις των χριστιανικών ναών, αγίων), ε-λί-σσομαι, τ-υλί-σσω κ.λ.π.
όπερ και τονίζει το στρόγγυλον και συν-ελισσόμενον όπως το ρολό χαρτί
υγείας πέριξ της εσωτερικής του θήκης... Άρα το Ίλιον ήτο στρόγγυλον κι
αυτό όπως η Ατλαντίς; Και ποιο Ίλιον εκ των πολλών (επτά;) αρχαιολογικών
ανεσκαμμένων επιστρωμάτων;

Δια το ¨μέροπες ¨ παραμένω απορών, εκτός ει υπάρχει ενδεικτική γραπτή πηγή
του Τρώες ή Ίλιον = μέροπες.
Διότι δια του ¨μέροπες βροτοί¨ ο Οδυσσεύς απευθύνεται,
προφανώς και μόνον, εις τον Αγαμέμνονα και το στράτευμά του,
εν συνόλω και αδιακρίτως, συμπεριλαμβανομένων και των εκ Φθίας
Ε λ λ ή ν ω ν του Πηλέως και Αχιλλέως οπότε τεκμαίρεται κάτι το
συγκλονιστικόν όπερ και φωτίζει και ανατρέπει πολλά δεδομένα.

Διότι ¨Έλληνες μέροπες¨ σημαίνει ότι οι Έλληνες τότε, όπως και σήμερον,
ήσαν, και δι' εγκαθέτων δυναστειών, υπό ¨συμμαχικήν¨ (δίκην νατοϊκής-
νατοατλαντικής) ηγεμονίαν και έλεγχον. Δεδομένου ότι Αχιλλεύς
και Οδυσσεύς, καθώς γνωρίζομεν, μετά βίας συμμετέσχον εις αυτήν την
εκστρατείαν, κυριολεκτικώς συρθέντες εις αυτήν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Με ρωτάς φίλε ΑΡΡ. για τους "Μέροπες"...ξεκίνα την ιστορία από την αρχή...από τον Μέροψ ο οποίος ήταν γιός του Τρίοπα.!! Εδώ έχουμε την πρώτη σφυριχτή που λένε...ντίγγγκκκκκ.
Ο Τρί-ωπας με την σειρά του ήταν ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.!! Ποιος είπαμε ότι ήταν ο θεός των Ατλάντων;;
Αν καθίσεις να αναλύσεις τι σημαίνει και η λέξη ΤΡΙ-ΩΠΑΣ...θα ανακαλύψεις και άλλα.

Αρρ. είπε...


Ακόμα πονάω από την σφυριχτή ντίγγκκκκ. Είπαμε τυγχάνω ολίγον (;) βραδύκαυστος ύλη. Χα, χα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Ακόμα πονάω από την σφυριχτή ντίγγκκκκ. Είπαμε τυγχάνω ολίγον (;) βραδύκαυστος ύλη. Χα, χα.

χα χα χα και που να δεις τι έκανα εχθές άθελα μου βέβαια, αλλά η σχολιάστρια mnk είναι ΕΞΑΛΛΗ μαζί μου.!!! χα χα χα δες τι μου έγραψε..

mnk : Υ.Γ. Όποιος απ' τους δυό σας μου έκανε ψυχική επίθεση τα ξημερώματα -υποθέτω ο οργίλος- μπορεί να βάλει τις "ικανότητές" του εκεί που ξέρει. ΤΕΛΟΣ._

Ανώνυμος είπε...

Δύο καλά σχόλια έχουν χαθεί στα οποία έδινα πληροφορίες για το Ίλιον. Συμβαίνουν και αυτά τι να κάνουμε.
Δυστυχώς δεν κράτησα αντίγραφο.
Έγραψα μόνο κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει στην ανίχνευση του ετύμου του Ιλίου. Ίλον ονόμαζαν το Κρόνο αν αυτό σας βοηθά.
Μόλις βρώ χρόνο θα σας αναλύσω και την Τρωάδα η οποία είναι Σκυθική (Τυφωνική) λέξη.Τυφωνία, Τρωάδα, Ίλος, Τυφώνεια κάτεργα, όλα μέσα στην ίδια ενότητα.

Ε

ΑΡΡ. είπε...


Αυτή η ¨ ψυχική επίθεσι¨ πολύ με εξιτάρει.
Κάτι σαν κόντρα ξύρισμα δηλαδή;

Λ. Πρόσεχε.
Πολλούς ζωδιακούς έρωτες αμφιλοχίους βλέπω.
Τυγχάνεις και αστροαλάνι...

ΑΡΡ. είπε...


Κι αυτό που έπαθε (απώλεια αριστουργηματικών σχολίων)
ο σοφός μας Ε.;

Ψυχική αντεπίθεσι δεν μυρίζει;...


Ουφ! θα καταντήσωμεν όλοι κορωνοδεισιδαίμονες εδώ μέσα μου φαίνεται.
Φέρε τον Τσιόδρα του ξεματιάσαι μας,, ωρέ!
Μέχρι και η εκκλησία δίνει πράσινο φως, το ελευθέρας
ταις ξεματιάστραισιν.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Αυτή η ¨ ψυχική επίθεσι¨ πολύ με εξιτάρει.
Κάτι σαν κόντρα ξύρισμα δηλαδή;

Λ. Πρόσεχε.
Πολλούς ζωδιακούς έρωτες αμφιλοχίους βλέπω.
Τυγχάνεις και αστροαλάνι...

Mη φοβού...με έχουνε ταμένο χα χα ναι ναι στην Αγία Πατάτα και στην Οσία Φράουλα παρακαλώ.

Δεν ήταν επίθεση...απλά της έκανα ένα "ξεψάχνισμα" στα πεδία του εγκεφάλου της, με αποτέλεσμα μετά να έχει λίγο πονοκέφαλο.!! Σιγά το πράγμα δηλαδή.!! Εδώ όταν έκανα "επίσκεψη" στον αγαπητό Ε άφησα χωρίς ρεύμα όλο το τετράγωνο.!! Και κάνει έτσι για λίγο πονοκέφαλο;; χα χα χα Πάντως όταν χακάρισα το μυαλό του φίλου Ε δεν μου παραπονέθηκε για πονοκέφαλο.!! Ίσως οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε αυτόν ...όταν τις "χακάρο".!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Φέρε τον Τσιόδρα του ξεματιάσαι μας,, ωρέ!

Για διάδοχο της Μάτζικα ντε Σπελ με τα τσόκαρα για παπούτσια τον βλέπω.χα χα χα χα