ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΙΛΟΝ-ΗΛΟΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ.-ΤΡΩΕΣ-ΤΡΩΑΔΑ.





(Για να συζητήσουμε εδώ για το Ίλιον, τους Τρώες, τον Κρόνο,την Τρωάδα η οποία είναι Σκυθική (Τυφωνική) λέξη.Τυφωνία, Τρωάδα, Ίλος, Τυφώνεια κάτεργα, όλα μέσα στην ίδια ενότητα.)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο καλά σχόλια έχουν χαθεί στα οποία έδινα πληροφορίες για το Ίλιον. Συμβαίνουν και αυτά τι να κάνουμε.
Δυστυχώς δεν κράτησα αντίγραφο.
Έγραψα μόνο κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει στην ανίχνευση του ετύμου του Ιλίου. Ίλον ονόμαζαν το Κρόνο αν αυτό σας βοηθά.
Μόλις βρώ χρόνο θα σας αναλύσω και την Τρωάδα η οποία είναι Σκυθική (Τυφωνική) λέξη.Τυφωνία, Τρωάδα, Ίλος, Τυφώνεια κάτεργα, όλα μέσα στην ίδια ενότητα.

Ε

7 Απριλίου 2020 - 4:45 μ.μ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ε μετέφερα εδώ το σχόλιο που έχεις κάνει...όντως κρίμα να χαθούν δύο πολύ καλά σχόλια, διότι θα βοηθούσαν πολύ στην κουβέντα μας. Τώρα για αυτό που γράφεις ότι Ίλον ονόμαζαν τον Κρόνο...και πολύ σωστά. Βρήκα όμως ότι τον ονόμαζαν και Ήλον. Έχουμε γραμμένη την ίδια λέξη...αλλά με διαφορετικό το πρώτο γράμμα και "Ι" και "Η".

Όμως η λέξη Ήλον σημαίνει σύμφωνα με τον Ησύχιο κατακεκαυμένον.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μιλάμε για ένα ουράνιο σώμα κατακεκαυμένο, που η πτώση του προκάλεσε πολλές καταστροφές. Ένας πλανήτης κεραυνοβολημένος από τον...ΖΕΥ.!! Αστροφυσική όλη η μυθολογία των προγόνων μας, και ποιος να καθίσει και να τα πει αυτά, και σε ποιόν;;
Τους ενδιαφέρουν περισσότερο άλλα θέματα...και συζητήσεις για πράγματα κενά ουσίας.