ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Nota Farnesina – Libia

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά, όταν λέγαμε ΕΔΩ , ...." Όσο για τους μακαρονοπούστηδες τους Ιταλούς, έδειξαν τι πραγματικά νοιώθουν για την Ελλάδα. (Για τους Γερμανούς το ξέρανε και οι πέτρες)... Οι Ιταλοί δεν μας χωνεύουν, μας βλέπουν σαν ανταγωνιστές και εχθρούς και περιμένουν την ευκαιρία, να πάρουν την ρεβάνς για το '40. Αυτοί βρίσκονται πίσω από την άρνηση των Λίβυων να συζητήσουν για ΑΟΖ με λογικούς όρους και την ακύρωση της οριοθέτησης με την Αλβανία. Άλλωστε αρνούνται και οι ίδιοι να υπογράψουν οριοθέτηση, προφασιζόμενοι αλιευτικά δικαιώματα, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούν, ελπίζοντας σε αλλαγή των δεδομένων υπέρ τους."
 
Nel prendere atto delle recenti dichiarazioni del Generale Haftar, l’Italia riafferma il suo pieno sostegno e riconoscimento alle istituzioni libiche legittime riconosciute dalla Comunità internazionale: Consiglio Presidenziale, Governo di Accordo Nazionale, Camera dei Rappresentanti e Alto Consiglio di Stato. L’Italia sottolinea che ogni decisione sul futuro della Libia va presa in via consensuale e democratica nel solco dell’Accordo Politico Libico di Skhirat del dicembre 2015 e del percorso di stabilizzazione condotto dalle Nazioni Unite nell’ambito del Processo di Berlino.

 In tale contesto, l'Italia rinnova l'invito alle parti ad aderire ad una tregua durante il sacro mese del Ramadan e a lavorare costruttivamente per il raggiungimento di un cessate il fuoco duraturo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΛαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του στρατηγού Haftar, η Ιταλία επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξη και αναγνώρισή της στους νόμιμους θεσμούς της Λιβύης που αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα: Προεδρικό Συμβούλιο, Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, Βουλή των Αντιπροσώπων και Ανώτατο Συμβούλιο Κρατών.
Η Ιταλία υπογραμμίζει ότι κάθε απόφαση για το μέλλον της Λιβύης πρέπει να λαμβάνεται συναινετικά και δημοκρατικά μετά την πολιτική συμφωνία της Λιβύης για το Skhirat του Δεκεμβρίου 2015 και την πορεία σταθεροποίησης που ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου.

 Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιταλία ανανεώνει την πρόσκληση προς τα μέρη να προσχωρήσουν σε ανακωχή κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και να εργαστούν εποικοδομητικά για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

ΠΗΓΗ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ερινύες παρέλαβαν την υπεροπτικώτατη Γερμανία και την σφυροκοπούν αλύπητα.
Χάνουν τεράστια ποσά από την πτώση των εξαγωγών, δραματική μείωση του Εθνικού εισοδήματος, πρωτοφανή ύφεση, ανεργία στα ύψη, υψηλός δανεισμός, κίνδυνος υποβιβασμού από τους οίκους αξιολόγησης. Και έπεται η συνέχεια. Και αυτό μόνο για αρχή και μέχρι να παραδώσουν ολοκληρωτικά την Τουρκία στον σκουπιδότοπο.
Με την Ιταλία έχουν ακόμα πολλή δουλειά. Αυτοί οι λούστροι μας ρήμαξαν μαζί με τους Ούνους και τους αξίζει ό,τι χειρότερο. Θα χρειαστούν και αυτοί τώρα 70 χρόνια για να συνέλθουν.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Έτσι είναι φίλε Ε όπως τα λές...και ενώ το μίσος των Ούννων προς εμάς είναι φανερό και δεν το κρύβουν, μας το λένε κιόλας..οι Ιταλοί είναι πούστηδες και το κρύβουν. Το 22 μας σαμποταρισαν όπως και μετά το 12 σε αυτούς κυρίως οφείλεται που χάσαμε την Βόρεια Ήπειρο η οποία μάλιστα είχε απελευθερωθεί με τα όπλα.
Στην Λιβύη κάθε εκεχειρία είναι υπέρ των Τούρκων όπως και το 74 στην Κύπρο. Όποτε όταν λένε ότι είναι με την νόμιμη κυβέρνηση τη Λιβύης δηλώνουν ανοιχτά την φιλοτουρκική τους πολιτική.!!

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε φίλε Λύκαστρε, από τις 3 Ιανουαρίου 2020, "Κάποιος" άρχισε την κάθαρση και δεν θα αφήσει κανένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ατιμώρητο.
Κάνε μόνο υπομονή και πίνε αμέριμνα το ποτό σου!!!
Εις έδαφος σκληρόν και πλήρες ακάνθων θα φέρει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Ε πότε όμως θα αρχίσει η κάθαρση και εδώ στην Ελλάδα;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Κάνε μόνο υπομονή και πίνε αμέριμνα το ποτό σου!!!

Τσιγάρο μου επιτρέπεται να κάνω;; χαχαχα Πάντως αν είναι να γίνει μια ώρα γρηγορότερα η κάθαρση εδώ στην Ελλάδα..και το ποτό και το τσιγάρο θα το κόψω.! Εδώ έχουμε να καθαρίσουμε ολόκληρη κόπρο του Αυγεία..όχι παίξε γέλασε. Δεν νομίζω άλλη χώρα να έχει περάσει διαχρονικά όλα αυτά που περάσαμε και τραβάμε μέχρι σήμερα εμείς οι Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άπλυτοι Ούνοι θα παρακαλούν για βοήθεια τους Έλληνες πεσμένοι στα γόνατα σε λίγο καιρό. Δεν ξέρουν τι τους ετοιμάζεται από τα Φραγκούδια τα οποία μόλις φουλάρουν (ξέρεις εσύ) θα ζητήσουν γη και ύδωρ και όποιος θα το φέρνει να είναι στα τέσσερα και με το κεφάλι κάτω.
Το 2020 θα βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι σε πολλούς τζάμπα μάγκες.
Όσο για τους κατοίκους της ταλαίπωρης χώρα μας όταν πιάσουν την σκούπα και ξαποστείλουν στο διάολο όλους αυτούς τους άπλυτους και απατεώνες τότε θα δουν και μιά άσπρη μέρα.
Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στους απατεώνες πολιτικούς της να εξαγάγουν παράνομα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στις Τράπεζες του Λονδίνου τα τελευταία 30 χρόνια. Αν αυτά τα χρήματα είχαν παραμείνει στην χώρα, με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς ως εθνική οικονομία θα ευρίσκετο στην κορυφή των πλουσιωτέρων χωρών του κόσμου και με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη.

Ε


Ανώνυμος είπε...

-Τσιγάρο μου επιτρέπεται να κάνω;; χαχαχα

-Όσο μπορείς λιγότερο. Καλύτερα είναι να φιλάς την Λερναία Ύδρα θυμωμένη παρά να καπνίζεις. 928 δηλητήρια από τα δραστικότερα απ'ευθείας κάρφωμα μέσα στα πνευμόνια.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλά θα δω τι θα κάνω..άλλωστε τώρα στο μπαλκόνι έχω και παρέα.!! Για να δεις ότι ενώ τα διώχνω αυτά όχι απλά δεν φεύγουν...αλλά έκαναν και αυγό.!!!! Το έβαλα μέσα σε ένα στρόγγυλο σκεύος με μαλακό πανάκι και βαμβάκι για να κάθεται η θηλυκιά να κλωσάει. Άντε να δω τι...πουλιά θα βγάλουμε. Τόσα σπίτια τριγύρω..τόσα μπαλκόνια..στο δικό μου ήρθαν.

https://prnt.sc/s8lgz5

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Καλύτερα είναι να φιλάς την Λερναία Ύδρα θυμωμένη παρά να καπνίζεις.

Άστο καλύτερα γιατί μετά την βλέπω και αυτήν να έρχεται να...γεννάει στο μπαλκόνι μου.!!! Και μετά δεν θα χωράω εγώ στο σπίτι.! χα χα χα

Μμ. είπε...

Ε.

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στους απατεώνες πολιτικούς της να εξαγάγουν παράνομα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στις Τράπεζες του Λονδίνου τα τελευταία 30 χρόνια.

==============================================================

ΑΡ.

Αυτό το τριμμύριο, επαναστατικώι δικαίωι, επαναπατριστέον γίνεται;
ή δια καταδρομικής τινος επιχειρήσεως any way;
Είναι πολλά τα λεφτά,
αμώ τον λεφτοθεό, αμώ!

Μπάμπης είπε...

Αν έπιασες με τα χέρια σου τό αυγό καί τό έβαλες στη φωλιά,η
μάννα θα το μισήσει.Δεν θα το κλωσσήσει.Ετσι λειτουργεί η φύση.Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έτσι λένε στο χωριό μου.
Αν δεις την μάννα και πυρώνει το αυγό,να μην την ενοχλείς καθόλου.Ουτε στο μπαλκόνι να ξαναβγείς.Χα,χα.Αυστηρή καραντίνα.
Άμα με το καλό γεννηθεί το πτηνό, θέλω νά τό βαπτίσω έστω και διαδικτυακά.
Καλά γεννητούρια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Μπάμπη...το αυγό το βρήκα το πρωί μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα που έχω με τριανταφυλλιά. Δεν γινόταν το αυγό να μείνει επάνω στο υγρό χώμα...και θέλω να ποτίζω την τριανταφυλλιά διότι δεν θα την αφήσω να μαραθεί. Τι έκανα λοιπόν..έφτιαξα μια φωλιά που να μην την περνά το νερό και η υγρασία..έβαλα ένα μαλακό πανί από κάτω και βαμβάκι στο κέντρο και έπιασα πολύ απαλά με τα 2 μου δάχτυλα το αυγό και το τοποθέτησα στην φωλίτσα που έκανα.
Μετά τοποθέτησα την "φωλιά" μέσα στην τριανταφυλλιά.

Πριν λίγο όταν βγήκα στο μπαλκόνι...η δεκαοχτούρα ήταν μέσα στην γλάστρα και κλωσουσε το αυγό. Επειδή όμως έκανα απότομη κίνηση τρόμαξε πέταξε και έφυγε. Την ώρα που έπινα τον καφέ μου ξαναγύρισε...κάθισε κάπου ψηλά στο μπαλκόνι..περίμενε να δει τι θα κάνω...και όταν είδε ότι δεν την διώχνω πήγε πάλι στην γλάστρα με την "φωλιά". Τώρα κλωσάει το αυγό...