ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Συμφωνία Αιγύπτου-Ρωσίας για την προμήθεια 500 αρμάτων μάχης T-90MS, αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτή είναι η εκδίκηση του Ρομπέν των Δασών που λένε, από την ανάποδη, καθότι η Αίγυπτος είναι μια υποτελής χώρα στους Αμερικάνους. Και έτσι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα πληρώνουν για ρωσικά όπλα. Αφού ο Σαντάτ πούλησε αιγυπτιακά εθνικά συμφέροντα για ετήσια ενίσχυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Αίγυπτος πρέπει να αγοράσει περισσότερα όπλα από τη Ρωσία και να πληρώσει τους δυτικούς φορολογούμενους. Ακούγεται σαν μια εξαιρετική συμφωνία. Μετά το Ιράκ, η Αίγυπτος είναι η δεύτερη χώρα στην Μέση Ανατολή  που επέλεξε να αγοράσει νέα T-90 αντί για επιπλέον Abrams. Τα Abrams είναι πάρα πολύ ακριβά και λογικά προκλητικό, υποθέτω, δεδομένου ότι προσφέρουν μόνο μερικά οριακά πλεονεκτήματα έναντι του T-90MS σε ορισμένους τομείς. Πάντως όλες οι χώρες της περιοχής εξοπλίζονται τρελά...Λιβύη, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιράν....όπως σας έχουμε πει ΕΔΩ , πλησιάζει ο καιρός που ΟΛΗ η περιοχή θα γίνει ίσιωμα. Για να είμαι απόλυτα σωστός σε αυτό το βίντεο , συγκρίνεται το T-90MS με την πιο σύγχρονη παραλλαγή Abrams, ενώ οι Αιγύπτιοι έχουν μόνο την παλιά παραλλαγή M1A1. Οπότε ναι. Σε σύγκριση με το M1A1, το T-90MS είναι πολύ καλύτερο και σε χαμηλότερη τιμή.
Το άλλο ζήτημα είναι ότι η Αμερική σταμάτησε να επιτρέπει στην Αίγυπτο να κατασκευάζει Abrams μετά την ανατροπή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τον στρατό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τύπου η χώρα ήρθε σε συμφωνία με τη ρωσική Uralvagonzavod για την αγορά 500 αρμάτων μάχης T-90MS και πλέον απομένει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, τα άρματα μάχης θα κατασκευαστούν στην Αίγυπτο, με τη μέθοδο της συμπαραγωγής. Το συνολικό κόστος του προγράμματος αναμένεται να είναι της τάξεως των $ 2,1 δισεκατομμυρίων περίπου. Υπενθυμίζουμε ότι το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την προμήθεια 500 αρμάτων μάχης T-90MS χρονολογείται από το 2017.

Η έκδοση T-90MS αποτελεί εξέλιξη της έκδοσης T-90S. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 1.130 ίππων, νέο σκοπευτικό σύστημα για τον πυροβολητή, νέα συστήματα επικοινωνιών και νέα συστήματα αδρανειακής πλοήγησης και πλοήγησης GPS. Επίσης ενσωματώνει τηλεχειριζόμενο πύργο με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών ενώ έχει ενισχυθεί και το επίπεδο προστασία του με την ενσωμάτωση της θωράκισης Relikt τύπου ERA (Explosive Reactive Armor).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: