ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πενταράς: Θα είναι νικητής η Ελλάδα σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έχετε πάρει χαμπάρι ότι μια αεροπορική και ναυτική σύγκρουση θα έχει σκορ κρίκετ;;;Πόσα πληρώνει η πρεσβεία να διαλαλούν οι κωλόγεροι στα συνέδρια σκορ ποδοσφαίρου;; Για να το κάνω πιο λιανά για το σκόρ κρίκετ....Το κρίκετ έχει σκορ του τύπου 140-10 και δεν αναμένω κάτι διαφορετικό σε μας. Διότι σύμφωνα με τα στοιχεία για τις συνολικές εξόδους/ημέρα ,των 2 αεροποριών,τότε ΣΙΓΟΥΡΑ πάμε για τέτοια σκορ.....βέβαια θα βγουν και πολλοί ραγιάδες τώρα να σας πουν για τη μεγάλη τουρκική στρατιωτική μηχανή που γαμάει και δέρνει.
Βέβαια το ότι πουθενά δε στέλνει στρατό αλλά ξυπόλητα τζιχάντια μισθοφόρους και κάνα δίκαννο, είναι λεπτομέρεια. ΤΣΟ και ΛΟ ρε θα τους πάμε.!! Μια βδομάδα αρκεί να μας αφήσουν....και δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο....Εξαρτάται από το αν θα μπεις στο γήπεδο για να παίξεις ....Αν μπεις και είσαι και γηπεδούχος τότε όλα γίνονται.

Έχει μαζευτεί μεγάλο γεωπολιτικό φορτίο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «γεννήτρια» αυτού του φορτίου είναι η Τουρκία, χωρίς να ξέρουμε με ποιο τρόπο θα εκτονωθεί αυτό, ανέφερε ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας στην εκπομπή του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ “Πρωτοσέλιδο”.
Ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα θερμό επεισόδιο και ενδεχομένως εάν κλιμακωθεί και σε μια Ελληνοτουρκική σύρραξη.
Γι΄ αυτό, τόνισε, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για κάποιου είδους διπλωματική εκτόνωση της κατάστασης.

Η στρατηγική που υλοποιεί η Τουρκία χαράχθηκε από τη δεκαετία του ’50 και αναπροσαρμόστηκε στην πορεία του χρόνου ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είπε.
Κληθείς να σχολιάσει πως μπορεί να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ο κ. Πενταράς ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο επιτιθέμενος είναι η Τουρκία συνεπώς εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να λύσει το πρόβλημα με διπλωματικά μέσα, οι προσπάθειες θα πρέπει να στραφούν αποκλειστικά προς αυτήν και όχι προς την Κύπρο ή την Ελλάδα.
Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η «λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού», ο κ. Πενταράς σημείωσε πως προφανώς εννοούσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η Κύπρος από μόνη της δεν μπορεί να τα βάλει με τις ένοπλες δυνάμεις που έχει η Τουρκία.
Σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση που βρισκόμαστε με το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας θα διαχυθεί στην Κύπρο διότι είναι ο αδύναμος κρίκος για την Τουρκία και θα προσπαθήσει να επιτύχει αποφασιστικό αποτέλεσμα γιατί στην Ελλάδα θα χάσει, είπε.
Εάν γίνει θερμό επεισόδιο και σύγκρουση η Ελλάδα θα είναι ο νικητής και η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιτύχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Κύπρο για να το αλλάξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει, πρόσθεσε.
 Πηγή: sigmalive.com

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ο σπασμωδικός επιθανάτιος ρόγχος του τουρκικού θηρίου
ακούγεται φοβερά σπαρακτικός και απειλητικός από Ιράκ έως Λιβύην.

(Η ¨γαλάζια ιδέα¨ των μετεξελίσσεται ήδη εις ¨γαλάζιον εφιάλτην.¨)

Αυτό όμως δεν κάνει το εν λόγω θηρίον ολιγότερον επικίδυνον δι' ημάς
καθώς δύναται συμπαρασύραι και τους γειτόνους του εις την αλλοπρόσαλλον πτώσιν του. Προσοχή και ψυχραιμία λοιπόν.
Ο εν λόγω σουλτάνος είναι μια χιτλερομουσολινική έκδοσις
¨μαριονέτα αλά Τούρκα.¨
Κατά θείαν όμως και σωτήριον πρόνοιαν και δια της μαξιμαλιστικής-ιμπεριαλιστικής του πολιτικής
(και απλώνοντας πολύ τις βρωμοποδάρες του ¨εκτός παπλώματος¨)
προσφέρει, άθελά του, μεγάλας υπηρεσίας εις τον ελληνισμόν.

Δηλονότι και τα εθνικά ελληνικά ανακλαστικά διεγείρει
εξάπτων το αχίλλειον ελληνικό θυμικό-πολεμικό φιλότιμο,
και την τουρκόλαγνο νεοελληνική ολιγαρχία εκθέτει όπως και
το διεφθαρμένο και εθνομειοδοτικό νεοκοτζαμπασίδικο πολιτικό σύστημα
εις τα όμματα και την μήνιν του πατριωτικού λαού.

Έρρωσθε, Θαρσείτε και οπλίζεσθε, Έλληνες.
Το πατρογονικόν κλέος εγγύς!

Μια του κλέφτη (1922), δυο του κλέφτη (1974, 1996),
τρεις (2021;) και την κακή του μέρα.

Έσσεται ήμαρ!