ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Αίσθηση από δήλωση του Βασίλη Κικίλια στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για την περίοδο του κορονοϊού: “Παλέψαμε με συνθήκες -θα έλεγα- μη δημοκρατικές, βαλίτσες με μετρητά άλλαζαν χέρια

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να γιατί δεν τον άφηναν τόσο καιρό να μιλάει.!!Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που υπουργός παραδέχεται δημόσια... λαδώματα..Έχουν ξεφύγει εντελώς. Μολογάνε χωρίς ξυλιές.!! Φαντάσου και με ξυλιές τι θα ομολογήσουν. Έχουν να πούνε...κλεψιές.. προδοσίες... εθνικές συμφορές....τη ιστορία απ' την αρχή θα ξαναγράψουν.

Αίσθηση προκαλείται ήδη από αυθόρμητη (;) δήλωση του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο συνεντεύξεων στο Delphi Economic Forum και στη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του δελτίου του Mega Δώρα Αναγνωστοπούλου, οτι τις ημερες της κρίσης του κορονοϊού κάποιες προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί η πανδημία έγιναν με … «μη δημοκρατικές» συνθήκες και «βαλίτσες με μετρητά» που «άλλαζαν χέρια»! Και το μέγα – δημοσιογραφικό αλλά και πολιτικό – ερώτημα πια είναι: Τι ακριβώς εννοεί ο υπουργός Υγείας; Ότι αγοράστηκαν μάσκες με χρήματα σε βαλίτσες;…
Πιο συγκεκριμένα διημείφθη ο εξής διάλογος:

Η δημοσιογράφος ρωτά: «Υπήρξαν στιγμές που σας ανησύχησε η έλλειψη υποδομών, η έλλειψη σε μάσκες, η έλλειψη σε φόρμες;»
Η απάντηση που παίρνει από τον Βασίλη Κικίλια είναι η εξής:
«Βεβαίως, υπήρξαν στιγμές έντασης, και το έχω πει πολύ ειλικρινά, γιατί ξέρετε, δεν είναι κρυφό, η παγκόσμια υγειονομική κοινότητα δεν ήταν έτοιμη γι’αυτή την πανδημία. Κραταιά συστήματα υγείας κατέρρευσαν και τα μέσα ατομικής προστασίας ήταν ένα ζητούμενο για όλες τις χώρες. Μάλιστα, για πολύ πιο ισχυρές χώρες από εμάς, που δεν μπόρεσαν να τα βρουν σε επάρκεια όσο τα ήθελαν.
Χτίσαμε εγκαίρως, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την Προεδρεία της Κυβέρνησης, μία αερογέφυρα ζωής και cargo planes τα οποία πήγαιναν στον μοναδικό προμηθευτή, την Κίνα, που ευτυχώς αντιμετώπισε ύφεση στην επιδημία και μπόρεσε να εξάγει τέτοια υλικά.
Παλέψαμε νυχθημερόν με συνθήκες -θα έλεγα- μη δημοκρατικές, βαλίτσες με μετρητά άλλαζαν χέρια, αεροπλάνα καθηλώνονταν σε αεροδρόμια και δεν αφήνονταν να πετάξουν. Υπήρχε τεράστια δυσχέρεια στον τρόπο με τον οποίο μπορούσε μία χώρα να προμηθευτεί αυτό το υλικό. Εμείς τα καταφέραμε όμως, δεν υπήρχαν ελλείψεις στα νοσοκομεία».

Στα αξιοσημείωτα είναι οτι η επίμαχη διατύπωση του υπουργού Υγείας δεν περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του ΕΟΔΥ….

Και έγινε:

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα, λίγο πριν τον ύπνο διάβασα αυτό Phys.org: Scientists detect unexpected widespread structures near Earth's core.
https://phys.org/news/2020-06-scientists-unexpected-widespread-earth-core.html
Σε σχέση με όσα μας έχεις πει για τον υπόγειο πόλεμο, Αρεθουσες κτλ. Καλό βράδυ.