ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

8 Ιουνίου...... Παγκόσμια ημέρα ωκεανού.......

Λύκαστρος : Σήμερα 8 Ιουνίου......είναι Παγκόσμια ημέρα ωκεανού.....ο θεός να βάλει το χέρι του με τον γκαντέμη που μπλέξαμε. Μετά το φιάσκο και τον εξευτελισμό που υπέστη η πατρίδα μας από το κλεμμένο διαφημιστικό...Το υπουργείο τουρισμού χτυπάει με ένα πολύ δυνατό σποτ.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα θα θελα να κάνω μία άσχετη ερώτηση αλλά και ιστορικούς λόγους θα την κάνω και ας το πάρει το ποτάμι... Έτσι για να μαθαίνουμε ιστορία μπορείς να μου πεις κατά τη γνώμη σου γιατί ο Ηρακλής ελευθέρωσε τον Προμηθέα...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 8 Ιουνίου 2020 - 5:20 μ.μ.

Ανάλογα για ποιον Ηρακλή θέλεις να μιλήσουμε.!! Αυτόν που τον έκαναν άγαλμα τον έβαλαν να φοράει μια λεοντή τομάρι λιονταριού που έπεσε από την Σελήνη, , του φόρτωσαν ένα ρόπαλο και τον έβαλαν να πηδάει 50 παρθένες στην καθισιά ...η για τον άλλο τον πραγματικό;; Διότι η μυθολογία των Ελλήνων έχει σχέση με αστροφυσική και αστρονομία.

Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό...τι καταλαβαίνεις από την φράση του Πλούταρχου :

"ΙΣΙΣ ΑΙΑΚΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ο ΤΥΦΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

"Ο Απολλώνιος Τυανεύς οριζόταν μόνο στον Ηρακλή σπάνια σε κάποιον άλλο Θεό "

Για αυτόν να μας πεις

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Α μάλιστα...κατευθείαν στα βαθειά θέλεις να πέσουμε λοιπόν......λογικό ο Απολλώνιος ο Τυανέας να ορκίζεται μόνο στον Ηρακλή...ένας Ηλιακός Αρχιερέας μόνο στον Ήλιο μπορούσε να ορκίζεται. Διότι ότι ο Ηρακλής είναι ο Ήλιος.
Ο Ηρακλής είναι ο Ήλιος...η λέξη ΗΡΑΚΛΗΣ αποτελεί προσωνυμία του Ήλιου και δηλώνει την ανίκητη δύναμη του , να διαλύει κάθε κακό, το οποίο τείνει να σχηματιζεται στον αέρα .Ο Πορφύριος στο "ΠΕΡΙ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ" μας λέει :

"Καθό δε απαλεξίκακος εστί των επιγείων ο Ήλιος, Ηρακλέα αυτόν προσείπον εκ του "κλάσθαι προς τον αέρα" απ΄ανατολής εις δύσιν ιόντα".

Επίσης ο Ύμνος στον Ηρακλή μας το λέει ξεκάθαρα ότι ο Ηρακλής είναι ο Ήλιος.

" ‘Ἀστροχίτων Ἤρακλες, ἄναξ ΠΥΡΟΣ ὄρχαμε κόσμου,
ΗΕΛΙΕ, βροτέοιο βίου δολιχόσκιε ποιμήν,
ἱππεύων ἑλικηδὸν ὅλον πόλον αἴθοπι δίκῃ,
υἷα χρόνου λυκάβαντα δυωδεκάμηνον ἑλίσσων,
κύκλον ἄγεις μετὰ κύκλον: ἀφ᾽ ὑμετέροιο δὲ δίφρου
γήραϊ καὶ νεότητι ῥέει μορφούμενος αἰών:"

Μόνο που εδώ η συζήτηση μας "χάνει" λιγάκι...θα πρέπει να της δώσω δικό της θρέντ...και μάλιστα έχω και την κατάλληλη εικόνα. Εκεί θα γράψουμε πολλά περισσότερα για τον Απολλώνιο.

Ανώνυμος είπε...


Εάν η τοποθέτηση μιας βάσης επί πραγματικών,αληθινών και όχι
φανταστικών γεγονότων είναι θέμα βάθους γιατί όχι .

εσύ έτσι και αλλιώς δεν κινδυνεύεις ,το ποτάμι εμάς θα πάρει,όσοι σωθούν θα μάθουν κολύμπι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πάντα για αληθινά και πραγματικά γεγονότα θα μιλάμε, και μάλιστα με πηγές. Θα ζητήσω όμως να πάρεις ένα ψευδώνυμο για να μπορέσει αυτή η κουβέντα να έχει πιο ανθρώπινο πρόσωπο.
Τα υπόλοιπα αύριο...τώρα έχω να μελετήσω κάποια κείμενα.

ΑΡΡ. είπε...



Λ.
"Καθό δε απαλεξίκακος εστί των επιγείων ο Ήλιος, Ηρακλέα αυτόν προσείπον εκ του "κλάσθαι προς τον αέρα" απ΄ανατολής εις δύσιν ιόντα".
======================================================================

Όπου, σημειωτέον,
δια τον Ήλιον το ¨κλάσθαι = ¨διαχέεσθαι¨ ήτοι διαχέεται ούτος από ανατολών έως και δυσμών.
Έτσι δια το καταλαβαίνεσθαι μας, εντάξει Λ;
Καθότι το κλάσθαι προκαλεί γλωσσικούς αντιαισθητικούς συνειρμούς,
όζει (= μυρίζει) γαρ τρεμάμενα και διαρρέοντα οπίσθια
νεοελληνοεβραίου πολιτικού προ της νεοσουλτανικής αλαζόνος ορέξεως...


ΥΓ.

Λ.
Τα υπόλοιπα αύριο...τώρα έχω να μελετήσω κάποια κείμενα.
=========================================================

Καλομελέτα κι έρχεται...

Άνοιξον τους ορίζοντας του νου σου
ίνα χωρέση και περικλείση χαίρων
τον ένθεον ηλιοχαρή ουρανόν!

Όσοι γαρ προήλθον εκ του φωτός
το μακάριον (= μακρινόν) αληθές φως
εν ζωήι αναζητώσι
και εις αυτό εν καιρώ δικαιωματικώς επιστρέψονται.

Χρήστος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λέξη γιατί δεν ξέρω αρχαία ελληνικά αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι όλοι τα κάνανε κουλουβάχατα κόψανε και γράψαν ότι τους συμφέρει και ο κόσμος ζει στο σκοτάδι και τώρα μας λένε βγάλτε μόνοι σας την άκρη

Χρήστος είπε...

Και όταν ο αισχύλος έγραφε τον Προμηθέα δεσμώτη σε ποιον Ηρακλή αναφερόταν ή εσκεμμένα μας το αναφέρει...

Χρήστος είπε...

Τώρα για αποφυγή παρεξηγήσεων να τονίσω πως εγώ είμαι αυτός που έκανα την πρώτη ερώτηση ο άλλος ο κύριος είναι άσχετος με μένα...

Ανώνυμος είπε...


"να πάρεις ένα ψευδώνυμο για να μπορέσει αυτή η κουβέντα να έχει πιο ανθρώπινο πρόσωπο."

Απεχθάνομαι τις ταμπέλες,γιατί γίνονται ψευδεπίγραφες μουτσούνες....και δεν προσφέρουν τίποτα ανθρώπινο.
Για την καλή χρήση του διαλόγου όμως θα βάλω το όνομά μου .

8 Ιουνίου 2020 - 7:27 μ.μ.
8 Ιουνίου 2020 - 9:40 μ.μ.

τα προαναφερόμενα σχόλια είναι δικά μου.

@8 Ιουνίου 2020 - 5:20 μ.μ. συγνώμη για την παρανόηση .

Όσο για την κοπτοραπτική στα παλιά χειρόγραφα,ήταν κύρια ενασχόληση τους για να αποκρύψουν την αλήθεια.




Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Μάριε...είχα δίκιο που ζητούσα να πάρεις ένα nic-name έστω και ψεύτικο...είδες τι μπέρδεμα θα γινόταν με τον φίλο Χρήστο που και εκείνος έγραφε ανώνυμα. Δεν είναι κακό κανείς να γράφει ανώνυμα...αλλά όταν σε μια συζήτηση υπάρχουν περισσότεροι του ενός ανώνυμοι σχολιαστές πάντα γίνεται μπέρδεμα ποιος είπε τι.!!

Τις ψευδεπίγραφες μουτσούνες τις δημιουργούν τα ψέμματα...και όχι ένα απλό nic-name που διαλέγει κανείς για να πάρει μέρος σε μια συζήτηση. Άλλωστε είμαστε οι σκέψεις μας....και τα λόγια μας...και όχι το όνομα που θα πάρουμε. Οι ψυχές μας αλλάζουν εύκολα "περίβλημα" παίρνουν καινούργιο σώμα...αλλά η συνείδηση μας η ψυχή μας είναι η ίδια.!! Και στην τελική είτε με όνομα είτε όχι....στο τέλος της ημέρας, ο καθένας μας κοιμάται με τον εαυτό του. Φροντίζουμε να μας αρέσει αυτό με το οποίο κοιμόμαστε μαζί.

Για αυτό και κοιμάμαι ήσυχος και άνετα το βράδυ...και ας έχω αλλάξει ένα σωρό ονόματα...και σώματα.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡ. έχεις δίκιο σε ότι γράφεις για το ρήμα κλάσθαι το οποίο προκαλεί γλωσσικούς αντιαισθητικούς συνειρμούς,όπως γράφεις.

Το ρήμα " Κλάω-ω " σημαίνει θραύω τσακίζω, άρα ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ Θραύει, τσακίζει, διαλύει κάθε τυφωνικό σχηματισμό που εκδηλώνεται στο πεδίο του αέρος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και κάτι ακόμα φίλε Μάριε....Είμεθα ότι πράττουμε και πράττουμε ότι είμεθα. Που πάει να πει ότι σημασία έχουν οι πράξεις μας και όχι τα λόγια μας...ούτε τα ονόματα μας. Αλλά τις πράξεις μας τις καθορίζει το ΤΙ είμαστε....το γονίδιο μας. Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά...και το δέντρο το καθορίζει ο...καρπός του.

Ανώνυμος είπε...


Σωστός σε όλα .

Δεν αφορούσε κάποιον συγκεκριμένο το σχόλιο .

Γι αυτό και ζήτησα συγνώμη από τον αγαπητό Χρήστο για να μην γίνει παρεξήγηση .
Τα λόγια μας και οι σκέψεις μας είμαστε εμείς πολύ σωστά .
Έχεις δίκαιο για την χρήση nic name για αποφυγή λάθους, ιδιοτροπία μου, όμως προτιμώ το όνομά μου.

Όλα καλά


Μάριος -.-

ΑΡΡ. είπε...



Δια την του ¨κλάσθαι¨ ιστορίαν των αντιαισθητικών συνειρμών...
Κλάσθαι: απαρέμφατο Μέσης φωνής του συνηρημένου ρ. κλάομαι-κλώμαι (= θραύομαι, κομματιάζομαι) εξ ού και ουδ.ουσ. το κλάσμα (= θραύσμα, κομμάτι), κλαδεύω, οκλάζω, οκλαδόν κ.λ.π.
Ενεργ. Φωνή ρ. κλάω,κλώ (βλ. και τα εκκλησιαστικά ¨... το υπέρ ημών κλώμενον και πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών... ως και (ο) ¨κλάσας...¨, γεν. του κλάσαντος κ.λ.π., αρσενική μετοχή αορίστου, εξ ού και το ν.ε.ρήμα κλάνω, αορ. έκλασα, ουσ. κλανιά... προκύψαν ως φαίνεται κατά βέβηλον παρερμηνείαν (εσκεμμένην;) του ¨κλάσας¨ της θείας ευχαριστίας... Φεύ!)



Χρήστος είπε...

Τέλος καλό όλα καλά αλλά πήρα μία απάντηση που συγνώμη αλλά δεν την πολύ καταλαβαίνω είναι βλέπεις το ότι τώρα στα 48 ασχολούμαι λίγο παραπάνω με την Ελλάδα και με μικρές μαθησιακές γνώσεις δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα... Και είναι μπερδεμένα μέσα στο μυαλό μου λίγο τι ο χριστιανισμός λίγο τι ο ελληνισμός κουλουβάχατα Με λίγα λόγια...

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο ο σκοπός ήταν αυτός.σε κάθε χρονική στιγμή και χιλιάδες χρόνια πίσω πείραζαν τα χειρόγραφα, νομοθετουσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουμε σήμερα να έχουμε ελάχιστη αλήθεια είτε αφορά τις θρησκείες και όχι μόνο ο χριστιανισμός είτε την ιστορία μας.οσο για την ελλιπή γνώση των αρχαίων δεν πειράζει αρκεί να έχουμε θέληση,και εγώ αν και μικρότερος σου , εχω ξεχάσει τα ελάχιστα που έμαθα το παλεύω ομως


Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά όσα μας γράφεις φίλε Μάριε....και για να απαντήσουμε και στον φίλο Χρήστο...την ιστορία την γράφουν τα Ιερατεία, τα οποία πολλές φορές πουλάνε τρίχες στον απλό κοσμάκη. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές και πάντα στα δικά τους "μέτρα".

Και μια και μιλάμε για Ήλιους , Ηλίακή θρησκεία και Ηλιακούς Ιερείς...το όνομα ΖΕΥΣ σημαίνει ΗΛΙΟΣ.!! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΛΙΟΣ που δημιουργήθηκε...ο πατέρας όλων σύμφωνα με την μυθολογία μας.
Ένας κοσμικός-συμπαντικός πατέρας που πριν 500.000 χρόνια λεγόταν ΑΜ ή ΙΜ ή Αστέρας του Μηρού (Σείριος) ο Κύνας των αρχαίων Ελλήνων. Το αστέρι που οδηγεί τους αληθινούς του Ιερείς και όχι τους ψευτοιερείς της μπούρδας και της παπαροφιλογίας.

Τον ΑΜ η ΙΜ τον έγραφαν και ΙΣ ...δύο φορές το ΙΣ μας δίνει το ΙΣΙΣ. Κάποτε σε εποχή προ Τιτανομαχίας υπήρχαν οι Ηλιακοί Ναοί ..κάθε Ναός αντιπροσώπευε και άλλον Ήλιο.

Ανώνυμος είπε...

Μα τον Κύνα λοιπόν.
Μα τον Κι.
Μα τον Σι,και
Όχι μα τον σκύλο τον Αζορ.


Μάριος-.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Μάριος-.-

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας Κύκνος σαν των Σωκράτη ορκίζεται στον Κύνα. Ο Σωκράτης είναι αυτός που ονόμασε πρώτος τον Κύνα «Ώπα».

«μα τον κύνα τον Αιγυπτίων θεόν» (Γοργίας 482b)

Το ότι η λέξη Κύων εκτός από σπινθήρας σημαίνει και πλανήτης για τους Πυθαγόριους ή άστρο μας το επιβεβαιώνει ο Κλήμης [Στρωματείς 1.5.σελ.676]

Ανώνυμος είπε...


‘Ἀστροχίτων Ἤρακλες, ἄναξ ΠΥΡΟΣ ὄρχαμε κόσμου,

όταν ο Νόννος αναφέρατε στον Βασιλιά των Άστρων είναι μαγικός.
είναι ποτέ δυνατόν να μην κάνεις εικόνα με το "Ἀστροχίτων" ,όλο τον ουράνιο θόλο,την μαγεία του,και την τεράστια ιστορία που τον συνοδεύει σε μια λέξη.



Μάριος-.-