ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Στρατηγικός κίνδυνος» η Τουρκία, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το Ισραήλ έχει καταλάβει ότι πλησιάζει η ώρα που η περιοχή εκεί θα γίνει ίσιωμα.!! Γνωρίζουν από πριν ότι δεν θα δουν βοήθεια από κανέναν,  δηλαδή αρχίζουν και νοιώθουν λίγο όπως η Ελλάδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόνο Ελλάδα και Ισραήλ δεν προσκαλέστηκαν στην σύνοδο για την Λιβύη στην Γερμανία. Τι λέγαμε ΕΔΩ : ...
" H Eλλάδα είναι η πίσω πόρτα ασφαλείας του Ισραήλ. Ότι μπαίνει η βγαίνει από αυτόν τον χώρο, οι Ισραηλινοί θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ειδικά στην Κρήτη και στην Κύπρο.Αυτό που δεν γνωρίζουν οι γαμψομύτηδες είναι ότι όταν θα αρχίσει το μεγάλο πατιρντί θα είναι μόνοι τους.! Όλη η περιοχή εκεί θα γίνει ίσιωμα. Οπότε θα είναι αναγκασμένοι, η να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα παχιά λόγια πράξη, η να εισπράξουν τα επίχειρα της υπεροψίας τους. Ο καιρός που οι Γιάνκηδες έστηναν αερογέφυρες από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και έστελναν αβέρτα μπάκα οπλικά συστήματα, που ήταν ακόμα στο στάδιο των δοκιμών και δεν τα είχε παραλάβει ούτε ο αμερικάνικος στρατός, πακέτο με τους χειριστές τους, για να γλυτώσουν τους γαμψομύτηδες, έχει περάσει.".
Η πορεία της Τουρκίας δεν εξαρτάται πλέον, από το αν κυβερνά ο Ερντογάν η κάποιος άλλος . Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε ένα Κράτος με αμιγή ισλαμικό πληθυσμό, με το μέγιστο μέρος του σε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης. Και αυτό είναι κάτι, που δεν διαφεύγει από κανέναν από τους μεγάλους διεθνείς παίκτες, και φυσικά από το Ισραήλ. Ο διαμελισμός της ήδη αποφασιστεί.
Για πρώτη φορά χαρακτηρίζεται «στρατηγικός κίνδυνος» η Τουρκία, σύμφωνα με ετήσια έκθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Άρχισε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, η μεταφορά ισραηλινου φυσικού αερίου στην Αιγυπτο, όπως ακριβως προέβλεπε το σχετικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί προτου εκπνεύσει το 2019.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τους υπουργού,ς Ενέργειας του Ισραήλ και της Αιγύπτου, Στάινιτς και Αλ-Μούλα αντίστοιχα, στα πλαίσια του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στο Κάιρο, ως μια εξέλιξη που πρόκειται να προωθήσει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή συνεργασία των δυο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ εξάγει φυσικό αέριο στην Ιορδανια ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, μεσω επίγειου αγωγου, καλύπτοντας παράλληλα ανάγκες της Παλαιστινιακής Αρχής .

Σε αντιδιαστολή της ενίσχυσης των σχέσεων καλης γειτονίας μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση που κατέθεσε προ ημερών στον Πρόεδρο της χώρας ο Κλάδος Πληροφοριών («Αμάν») των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα , όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η «Αμάν» παραδίδει λεπτομερή διαβαθμισμένη έκθεση στον αρχηγό του κρατους, στην οποία παρατίθενται εκτιμήσεις για τις προκλήσεις ασφαλείας που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Ισραήλ κατά την νέα ημερολογιακή χρονιά.
Σύμφωνα με όσα αφέθηκαν να διαρρεύσουν στον Τύπο, η Τουρκία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στους «στρατηγικούς κινδύνους» που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ. Αν και τονίζεται ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης και παρότι οι οικονομικές τους σχέσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο, η έκθεση σημειώνει ότι η Τουρκία σε όλα τα διεθνή fora υιοθετεί ακραίες αντί-ισραηλινές θέσεις, ότι οι αναθεωρητικες επιδιώξεις της Άγκυρας στον χώρο της Ανατολικης Μεσογείου (κυπριακή ΑΟΖ, συμφωνία με Λιβυη, παρεμπόδιση ισραηλινών ερευνητικων σκαφών κλπ) στρέφονται κατά των Ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή και ότι η δραστηριότητα τουρκικών φορέων χαμηλής πολιτικής ενισχύει της εθνικιστικές/ισλαμιστικές τασεις σημαντικής μερίδας της παλαιστινιακής κοινωνίας στην Δυτική Όχθη, στη Γάζα και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ .
Όπως διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ, η έκθεση του Κλάδου Πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμά επίσης ότι, εφόσον το Ιράν συνεχίσει την διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου με τους παρόντες ρυθμούς, το 2022 θα έχει επιτύχει την κατασκευη ατομικής βόμβας και ότι η Τεχερανη θα φροντίσει να αυξήσει την ένταση στο Βόρειο Ισραήλ ενθαρρύνοντας την Χεζμπολαχ στο Νότιο Λίβανο να δημιουργήσει κλίμα ευθειας στρατιωτικής αναμέτρησης κατά το τρέχον έτος . Ως εκ τούτου, η έκθεση προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των ιρανικών επιδιώξεων , μεταξύ των οποίων είναι η συστηματικότερη απώθηση της ιρανικής στρατιωτικης παρουσίας στη Συρία - ένα ζήτημα που και φέτος φαίνεται πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων .

Πηγή

2 σχόλια:

Μμ. είπε...


Βάστα Ρόμελ (Νετανιάχου)!

Και ποιος θα το πίστευε.
Χαλάει την πιάτσα, κακό παράδειγμα, φαίνεται
το κοσμικό-εθνικιστικό Ισραήλ στους Καλεργοδιεθνιστάς χαζαροτραπεζίτας.

Κάτι ξέρει φαίνεται ο μαγαρισμένος μογγολογενίτσαρος και λικνίζεται
παίζων το πανμουσουλμανικό χαρτί και τον μουσουλμανοκόκορα μεσογειακό περιφερειάρχη. Μόνο που ο πολυεθνικός μικρασιατικός κώλος του μένει ξεσκέπαστος.
Τουρκία και Ιράν προορίζονται για μεγάλη εμφύλια ενδοσφαγή και διάσπασι
πριν αποβώσι σε λίγα χρόνια πυρηνικαί δυνάμεις. Επειδή το τελευταίο αυτό δεν συμφέρει καμιά μεγάλη δύναμι. Αι συσσωρευμέναι και αναβράζουσαι κοινωνικαί ανισότητες και εθνικαί αντιπαλότητες αμφοτέρων ευρίσκονται ήδη σε σημείο εκρήξεως. Και οι υποδαυλισταί πολλοί και πρόθυμοι.
Αλλά και η βρωμοΓερμανία ισλαμοπροαγωγός δεν ευρίσκεται εις καλυτέραν μοίραν. διαλύεται σύντομα κι αυτή οικονομικώς, μαζί με το ευρωγερμανικό απόστημα.
Οψόμεθα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μειδία...σαφώς και δεν συμφέρει τους μεγάλους παίκτες να γίνει η Τουρκία πυρηνική δύναμη. Εδώ δίχως πυρηνικά και πουλά σε όλους μαγκιά , τσαμπουκά και εξυπνάδα. Βάλε με την σειρά...Ελλάδα, Κύπρο, Κούρδους, Συρία, Λιβύη, Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία, αν ξεχνώ κανέναν άλλο διόρθωσε με.
Έχει καταντήσει ένα πράγμα σαν την Ρόζα του Αρκά...που κάνει συνεχές μπούλιγκ στον Θαναθακη και μαυρίζει στο ξύλο τον Αποθτόλη.

Ε μια δυο τρεις...έφτασε και η δική της ώρα.