ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ εξαπέλυσε το Ιράν σε αντίποινα για τον Σουλεϊμανί

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως ακριβώς σας το είχαμε προαναγγείλει, όλα έγιναν ακριβώς όπως τα περιμέναμε.!! Έπεσαν 47 πύραυλοι και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Αμερικανός νεκρός, μόνο υλικές ζημιές. Καταστράφηκαν κτήρια και βάσεις για τις οποίες είχαν εκ των προτέρων προειδοποιηθεί οι Η.Π.Α ότι θα χτυπηθούν.!! Τι λέγαμε ΕΔΩ :..."Το πολύ πολύ να κάνετε καμιά ψιλοανατίναξη για τα μάτια του κόσμου, να ρίξετε στον γάμο του καραγκιόζη καμιά ρουκέτα αλλού για αλλού, έτσι για να κοιμίζετε τα πλήθη τις αποβλακωμένες μάζες. Ότι κάτι δήθεν κάνετε."
Aλλά και ΕΔΩ :.." Ούτε πολέμους, ούτε πυρηνικές καταστροφές, ούτε Αρμαγεδδώνες πρόκειται να δούμε. Απλώς, κάθε φορά που οι τιμές κινδυνεύουν να καταποντιστούν από τις ενέργειες των Πολυεθνικών, θα βλέπουμε όλο και κάτι να γίνεται."
Η τιμή του πετρελαίου  σε λίγα λεπτά, από τα 62,70 δολάρια που ήταν το βαρέλι τις πρώτες ώρες την Τρίτη,σκαρφάλωσε στα 65,48 δολάρια το βαρέλι.!! Και θα ανέβει και άλλο. Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζουμε στα διάφορα Μ.Μ.Ε ότι και καλά θα γίνει πόλεμος και θα έχουμε πολεμικά γεγονότα μεταξύ Ιράν και Η.Π.Α....αυτά όλα παιδιά μπορεί να ήταν καλά για την δεκαετία του 1960-1970.!! Πλέον βρισκόμαστε στο 2020 , αυτά που γράφονται ΜΟΝΟ εδώ στην Ελλάδα τα διαβάζουν μικρά παιδιά που έχουν ενημέρωση και μπαίνουν σε ξένες ιστοσελίδες και Μ.Μ.Ε και γελάνε.!!
Έχουν καταντήσει τα περισσότερα ΜΜΕ , ιστολόγια και οι εφημερίδες στην Ελλάδα (όχι όλα) ένα κλειστό κλαμπ συνταξιούχων μιας ομάδας ατόμων το πολύ 100.000 ατόμων που κάθονται και διαβάζουν βλέπουν όλα αυτά. Όλο αυτό όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Πόσο «απόλυτα επιτυχής» ήταν η επίθεση αφού δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός.;;!!! Η επίθεση εσκεμμένα απέτυχε. Σε συνεννόηση είναι Ιράν-ΗΠΑ. Χτύπησαν  άδειες βάσεις καθώς είχαν ειδοποιήσει τους Αμερικάνους.

Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ έπληξε το Ιράν σε αντίποινα για τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί» άρχισε τα ξημερώματα. Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (στο ιρακινό Κουρδιστάν, στα βόρεια) και μία στην επαρχία Άνμπαρ, την Άιν αλ Άσαντ. Σύμφωνα με το Tasnim, εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 πύραυλοι.
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστήριξαν ότι η βάση Άιν αλ Άσαντ «καταστράφηκε ολοσχερώς». Η επίθεση εναντίον της βάσης όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ ήταν «απόλυτα επιτυχής», κατά το σώμα των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Απαίτησαν παράλληλα από τις ΗΠΑ να «αποσύρουν τις δυνάμεις τους» από το Ιράκ για να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες και απείλησαν να πλήξουν επίσης «το Ισραήλ» και «άλλους συμμάχους των ΗΠΑ» στην περιοχή αν επιτρέψουν τα εδάφη τους να χρησιμοποιηθούν από τους Αμερικανούς για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι οι σημερινές επιθέσεις ήταν «απλώς το πρώτο βήμα» και πρόσθεσε πως η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει ούτε να λυπηθεί να πλήξει Αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση. «Οι πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Ο [αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ] Τραμπ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή ώστε να μην είναι εντός ακτίνας δράσης μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματικός.
Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν μερικά 24ωρα μετά την εξόντωση του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη την Παρασκευή κατά διαταγή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Τεχεράνη ορκίστηκε «εκδίκηση» για την δολοφονία του.
Οι ΗΠΑ αποτιμούν την κατάσταση
Σε ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει αργότερα σήμερα σε δηλώσεις σχετικά με το Ιράν. Ο ίδιος σημείωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης της κατάστασης μετά τα ιρανικά πλήγματα, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά».
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για θύματα από τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ιράν.
Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Ιρακινών. Το δίκτυο δεν έδωσε αριθμό, ούτε διευκρίνισε εάν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: