ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Εταιρία-φάντασμα χρηματοδοτεί τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν… “Kanal Istanbul”;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :Ο Έρντυ δεν είναι μόνος του σε όλα αυτά τα μεγαλοιδεατικά του σχέδια.! Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα... η Συνθήκη του Μοντρέ, μεριμνούσε για την ανάσχεση της Ρωσσίας. Με την δημιουργία του καναλιού, έχουμε ουσιαστική ακύρωση της και αντικατάστασή της. Και όλο αυτό γίνεται για την ανάσχεση της Κίνας.
Γράφει στο άρθρο...." Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας (CEO) George Ghorayeb." .!!!
Νάτος  ο ένας ΤΣΕΟ που έλεγα....αυτός  μαζί με κάποιους άλλους θα εκτελέσουν τις εντολές από τα "κεντρικά" τους.!!
Η επενδυτική εταιρεία Money Maker Management προσφέρθηκε να καλύψει όλη τη χρηματοδότηση για το μεγαλοϊδεατικό “Kanal Istanbul” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έργο κατασκευής 75 δισεκατομμυρίων λιρών (12,8 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστοχώρου Ahval.
Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής εφημερίδας Dünya, δήλωσαν ότι η εταιρεία θα διαθέσει κεφάλαια για την πλωτή οδό 45 χλμ., σχεδιασμένη να εκτρέψει τη ναυτιλία από τα στενά του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης και όλες τις σχετικές γέφυρες και σήραγγες.
Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας (CEO)  George Ghorayeb, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε. Η εταιρεία που έχει ήδη ανοίξει γραφείο αντιπροσώπευσης στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να είναι το έβδομο μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο ταμείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ο διαδικτυακός κόμβος της εταιρίας (moneymakermanagement.com) δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με προηγούμενα ή τρέχοντα έργα που χρηματοδοτούνται, κάτι που εγείρει εύλογες υποψίες. Επίσης, δεν παραθέτει διεύθυνση κεντρικών γραφείων εκτός από ένα υποκατάστημα στο Ντουμπάι, το οποίο διαχειρίζεται ένα άτομο που ονομάζεται Ahmad Kurdi.
Η διεύθυνση των γραφείων, M12 / M13 Mezzanine Floor Pyramid Centre, Oud Metha, Lebanon, είναι επίσης η διεύθυνση της επιχείρησης Ahmad Kurdi Fine Jewellery… σύμφωνα με το προφίλ στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn του τελευταίου!
Ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε για πρώτη φορά το “Kanal Istanbul” το 2011, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Οι αντίπαλοι του έργου, που συμπεριλαμβάνουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, προειδοποιούν ότι θα προκαλέσει περιβαλλοντικές καταστροφές.
Ενώ η έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κανάλι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι γνωστό ποιοι δανειστές διεθνώς, αν υπάρχουν, θα λάβουν μέρος στη χρηματοδότηση. Η συναλλαγματική κρίση του 2018 έχει παγώσει πολλά επενδυτικά έργα στην Τουρκία.
Το Money Maker Management SARL είναι εγγεγραμμένο στο Kesrouan, το Λίβανο και ο Ghorayeb είναι ο CEO του, σύμφωνα με την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης εταιριών “info-clipper.com”. Ιδρύθηκε το 1988, έχει τρεις υπαλλήλους και το εκδοθέν κεφάλαιο της ανέρχεται μόλις σε 400.000 λιβανέζικες λίρες (264 δολάρια), σύμφωνα με την εταιρική δήλωση του 2017.
Μία από τις μόνες παραπομπές σε έργο που σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει η εταιρία έχει σχέση… με τη Νιγηρία, γνωστή έδρα προσώπων με εξειδίκευση στη διαδικτυακή απάτη. Η εταιρεία φέρεται να προσέγγισε τον πρώην Νιγηριανό πρόεδρο Olusegun Obasanjo πριν από δύο χρόνια…
Φέρεται να του ζήτησε συνδρομή για την επένδυση περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία της Νιγηρίας (νιγηριανή δικτυακή πύλη “legit.com”). Ο Obasanjo κυβέρνησε τη Νιγηρία μεταξύ 1999 και 2007. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ξέσπασαν διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς…
Αυτή η αναφορά στον Λίβανο και η εμπλοκή προσώπου που σε άλλη του δραστηριότητα έχει τον τομέα του χρυσού, σε εμάς τουλάχιστον ήγειρε την υποψία ενδεχόμενης σχέσης με το γνωστό θέμα της παράκαμψης των κυρώσεων των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν με αιχμή το εμπόριο χρυσού… Φανταζόμαστε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επαγρυπνούν και αργότερα ή γρηγορότερα κάτι θα μαθευτεί. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η εταιρία – “επενδυτής” του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, δε μοιάζει και πολύ “σόι”…

Πηγή

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως έχω εντοπίσει τον C.F.O. του ιστολογίου σου Λύκαστρε.
https://theconversation.com/why-every-company-needs-a-chief-fun-officer-128330



ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Εγώ πάντως έχω εντοπίσει τον C.F.O. του ιστολογίου σου Λύκαστρε.

Και αφού στο άρθρο λέει ότι η διασκέδαση στον χώρο εργασίας βοηθάει τις ομάδες να γίνουν πιο συνεκτικές , και να αναπτύξουν παράλληλα ισχυρότερες σχέσεις. Ας διασκεδάσω και εγώ λιγάκι.

Μαζί με τον Ερίωπα
πηγαίναμε παρέα
κι εκεί που περπατούσαμε
μου τα λεγε ωραία.

Ρωτούσε εάν ήξερα αυτό
εκείνο και το άλλο
και όταν δεν απάνταγα
μου πάταγε τον κάλο.

Ρωτούσε εάν ήξερα
ποιός είναι ο Μέγας Μύστης
και για το Πράσινο Νησί,
αν ξέρω τον Αιήτη.

Για πες μου μούλεγε εσύ
που κάνεις τον σπουδαίο
γνωρίζεις για τον Πρίαπο
του ΛΟΓΟΥ το ΩΡ-αίο;;

Οφού του έλεγα εγώ
άσε με μια στάλα
να δω κάνα ποδόσφαιρο
να παίξω λίγη μπάλα.

Χαλάρωσε μου έλεγε
γιατί θα πέσει μπούφλα
στο αμπάρι* μας γιατί θα μπείς
μαζί με την αρκούδα.

Παράτα το ηλεκτρόφωνο
και κόψε τα τραγούδια
γιατί στον Βόρειο Ατλαντικό
θα πέσεις με τα ρούχα.

Συνέχισε το διάβασμα
και μην αυθαδιάζεις
γιατί σε βλέπω ευθύς ταχιά
τον βόθρο να αδειάζεις.!

* Είναι το αμπάρι που έχει η Αργώ, μικρός όταν ήμουν άτακτος εκεί με βάζανε. χα χα χα

Τρέμε Ταμπάκη...θα σου φάω την δουλειά.!! Τι λές να το κάνω Τριλογία;;

Ανώνυμος είπε...

γειά σου Λύκαστρε με τα ωραία σου...

...και αυτό γιά πάρτη σου. Κάθε φορά που τ'ακούω εσένα θυμάμαι. χαχα

https://www.youtube.com/watch?v=QvnK497ZomA


ΕΡΙΩΠΑΣ



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς το ίδιο τραγούδι είχες ξαναστείλει στις 17 Φεβρουαρίου 2019 - 10:57 π.μ φίλε Ερίωπα....γράφοντας μάλιστα τότε :

"Δεν ξανακάνω φυλακή με τον Λυκ' Αστράκη"

Δεν ξανακάνω φυλακή.
Με τον Λυκ' Αστράκη
που 'χει μούσια και μουστάκι
τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.

Την δόλια γαρίδουλα μου
την ψήνεις στο τηγάνι
αχ, εσύ Λυκ' Αστράκη.
Τι καρουμπαλιά δίνεις στα παιδιά.

Ξυπνώ και βλέπω λαδερά
νάχεις μαγειρεμένα
τα κεφτεδάκια είναι καμμένα
την καθήσαμε και δειπνήσαμε

χα χα αυτό έτσι στο τσατ-πατ στα γρήγορα μια εναλλαγή στον στίχο του τραγουδιού. Αδικούμε έπρεπε να γίνω ο σεναριογράφος του Σεφερλή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και για τους Αφασιολανδούς εκεί στην Αφασιολάνδη...βάλτους να ακούσουν αυτό....και δώστους και την μετάφραση....του Λυκ' Αστράκη για να μπορέσουν να καταλάβουν τι εστί Τερλέγκας.Πιούρ Δωρική ποίηση.

https://tinyurl.com/t9cq8qx

Ακόμα ένας δωρικός, απολλώνιος ψαλμός από τον άρχοντα της ερωτοχτυπημένης ποίησης, terlegas...Εγώ, τον ίσιο δρόμο, τον άφησα νωρίς και τον δικό μου ΝΟΜΟ, αν ψάξεις θα τον βρεις Χορεύω…

The right way, I have walked along, on the other side.
This is how they move on: the mad, the strong and the great! (Terlegas)
There is always some madness in love. But there is also always some reason in madness.
You must have chaos within you to give birth to a dancing star. (Nietzsche)
There is also a madness which is a divine gift, and the source of the chiefest blessings granted to men. For prophecy is a madness, and the prophetess at Delphi and the priestesses at Dodona when out of their senses have conferred great benefits on Hellas, both in public and private life, but when in their senses few or none.
There will be more reason in appealing to the ancient inventors of names, who would never have connected prophecy (mantike) which foretells the future and is the noblest of arts, with madness (manike), or called them both by the same name, if they had deemed madness to be a disgrace or dishonour;-they must have thought that there was an inspired madness which was a noble thing; for the two words, mantike and manike, are really the same, and the letter t is only a modern and tasteless insertion.
As the ancients testify, madness is superior to a sane mind for the one is only of human, but the other of divine origin. (Plato)

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεχνάς ότι κοντά στην Αφασιολανδία βρίσκεται και ¨Η Άσπρη Θάλασσα που μπορείς να πιείς το νερό της" όπως έλεγε ο Ηλιόδωρος στον Προφήτη. "Εκεί στο κέντρο έχω ένα εξοχικό" του έλεγε "και ο τόπος είναι πιό ωραίος και από τον Παράδεισο. Ό,τι και να κάνουν οι Τυφώνιοι CFOούτηδες όσους στόλους και αν στείλουν εκεί δεν θα βάλουν το ποδί τους ποτέ.
Χαχα...

Αυτές τις μέρες όμως ο ........ είναι πολύ θυμωμένος με τους άπληστους Αφασιολαδούς CFO σε βαθμό που μπορεί να τους στείλει όλους ξανά μετανάστες και μάλιστα χρεωμένους.

Ερίωπας


Ανώνυμος είπε...

Και εδώ μιά κρουαζιέρα με πολύ ξύλο για τους αφελείς τουρίστες:
https://www.bibliotecapleyades.net/tierra_hueca/esp_tierra_hueca_6d.htm


Η πλάκα είναι ότι οι Αμερικάνοι νόμιζαν ότι το ξύλο που έφαγαν και τα καράβια που βούλιαξαν ήταν από φυγάδες Γερμανούς Ναζί.

Ερίωπας

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Η πλάκα είναι ότι οι Αμερικάνοι νόμιζαν ότι το ξύλο που έφαγαν και τα καράβια που βούλιαξαν ήταν από φυγάδες Γερμανούς Ναζί.

Η πλέμπα πιστεύει ότι τους λένε από την ιεραρχία τους...αλλά αυτοί που πρέπει γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν ήταν οι Ναζί. Τους Ναζί τους ανέφεραν στην δημοσιότητα για να τρομάζουν το πόπολο και να έχουν άλλοθι για τις επόμενες επιθετικές τους κινήσεις.

ΕΡΙΩΠΑΣ : "Εκεί στο κέντρο έχω ένα εξοχικό" του έλεγε "και ο τόπος είναι πιό ωραίος και από τον Παράδεισο

Άμα δεν έχει δεντρόσπιτο...τι να το κάνεις το εξοχικό;; Ποιος θα το καθαρίζει ;;

ΕΡΙΩΠΑΣ : Αυτές τις μέρες όμως ο ........ είναι πολύ θυμωμένος με τους άπληστους Αφασιολαδούς CFO σε βαθμό που μπορεί να τους στείλει όλους ξανά μετανάστες και μάλιστα χρεωμένους.

Και δεν τους στέλνει μετανάστες;; Ο γράφων μια φορά τους άφησε χωρίς ρεύμα και κλεισμένους μέσα στα ασανσέρ .....ολόκληρο Μπρόυκλιν στα σκοτάδια είχε μείνει .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εδώ αγαπητέ Ερίωπα είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με το καυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί τους Αμερικάνους. Γνωρίζουν ότι δεν είναι οι Ναζί. Στο κείμενο που έγραψα με θέμα...." ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ UFO ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ;;"

Είχα γράψει τότε...." Κάποιος η κάτι φαίνεται να έχει προηγμένη τεχνολογία επάνω στον πλανήτη και το Αμερικανικό Πεντάγωνο γνωρίζει για αυτό......Συμπέρασμα...υπάρχει κάτι/κάποιοι που έχουν τεχνολογία που είναι ΑΓΝΩΣΤΗ στους Αμερικάνους, και υπάρχει ένας νεφελώδης φόβος για αυτούς.! Δεν γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν, πως να το αποτρέψουν, ούτε ποιος η τι είναι αυτός που χρησιμοποιεί αυτήν την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.!!"

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/04/ufo.html

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγαπητέ Λύκαστρε, μιάς και το ανέφερες βρήκα την ευκαιρία και το ξαναδιάβασα.
Εντυπωσιακή η προσέγγιση και ας φαίνεται γριφώδης για τον αμέριμνο αναγνώστη.

Η ζωή πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη δεν είναι κλωτσοσκούφι του ολέθριου γένους των τυφλοπόντικων της Βριμούς και του Σμινθέα. Ο Ορφεύς καλά τους τα έψελνε. Τον "φάγανε" όμως οι Καδμείες μαινάδες κάτι σαν και αυτές που χαμοσέρονται σε διάφορα μπατιριωτικά ιστολόγια.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Μμ. είπε...


Αφιέρωσις.

Άντε ντε, ώπααα!

Όλοι καλάρουν μα δεν πιάνουν ψάρια
καλάρει ο Λύκαστρος και πιάνει καλαμάρια

Καλαμάρια και μαρίδες είναι για τους μερακλήδες

Καπετάν Ερίωπ-Ζέππο
καμαρώνω όταν σας βλέπω.

Ώπα. Και καέτωσαν οι άνθρακες...

https://www.youtube.com/watch?v=QEwb0reR9UM

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μειδία ευχαριστώ για την αφιέρωση. Εξαιρετική επιλογή...και μπορώ να πω αρκετά νόστιμη, καλαμαράκια ,μαρίδες, γαρίδες...το ουζάκι λείπει μόνο. χα χα
Και αυτό από μένα καλέ μου φίλε.

https://tinyurl.com/uztzeu3

Ανώνυμος είπε...

Πω πώ… φίλε Μειδία τι κομματάρα μας κατέβασες και μάλιστα με την υπογραφάρα σου!!!
Ξέρεις εκείνο το υπονοούμενο με τον C.F.O. του Ζευός Ελεύνοντος (Σ.Σ. το ΖΕΠΟΣ από το ΖΕΥΟΣ, εντάξει δεν θα μαλώσουμε για την ακρίβεια, παίζει όμως για κανένα πλασέ) για σένα το ‘στρωνα αλλά ο Λύκαστρος πάντα πρόθυμος μας την έκανε…. Δεν χακάρει μόνο τις σκέψεις μας χαχα. Πολυτάλαντος «Λύκος» σου λέω.
Προτείνω λοιπόν να τον επαναφέρουμε στην τάξη ζητώντας του να κρατήσει μόνο τον τίτλο του C.E.O. και έτσι να απολαύσεις και συ δικαιωματικά ή έστω και εκ περιτροπής το μεγαλείο του C.F.O. (Chief Fun Officer). Λεφτά μόνο μη ζητάς.
Καλές σκέψεις σε όλες τις αγνές Ελεύθερες Ελληνικές ψυχές και σε όσους και όσες νιώθουν το βάπτισμα του Έλληνα και της Ελληνίδας.

Και αυτό από μένα για τα ούζα και τον μεζέ με τις γαρίδες.

Άντε γειά μας.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Παράτα το ηλεκτρόφωνο
και κόψε τα τραγούδια
γιατί στον Βόρειο Ατλαντικό
θα πέσεις με τα ρούχα."

-Για το καλό σου το έκανα όπως πάντα. Είδες πόσα έμαθες για τους δόλιους Τελχίνες εκεί που βούτηξες, και που είσαι ακόμα (αυτό παίζεται, εσύ λες σε έριξα ενώ έπαιζες αμέριμνος το Τζουκ μπόξ, πιστεύω να μην μας ...ακούει ο Αρρίων... θυμώνει με αυτό το τζουκ μπόξ).

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : -Για το καλό σου το έκανα όπως πάντα. Είδες πόσα έμαθες για τους δόλιους Τελχίνες εκεί που βούτηξες, και που είσαι ακόμα (αυτό παίζεται, εσύ λες σε έριξα ενώ έπαιζες αμέριμνος το Τζουκ μπόξ, πιστεύω να μην μας ...ακούει ο Αρρίων... θυμώνει με αυτό το τζουκ μπόξ).

Καλημερούδια (για μένα) χα χα ...έβαλα την λέξη ηλεκτρόφωνο διότι αυτή έκανε ρίμα-ομοιοκατάληξη και όχι η λέξη τζουκ-μποξ.
Αμέριμνος δεν ήμουν...μου το είπες ότι πρέπει να βουτήξω και εγώ βούτηξα...αλλά την επόμενη φορά θα έχω μαζί και τα αδιάβροχα ασύρματα ακουστικά μου για να ακούω τραγούδια.!!
Θα έχουμε εκπαίδευση μετά...μουσικής που λένε...και μια και αναφέραμε ξανά την μουσική (για μένα είναι απαραίτητη όπως το φαγητό) πάρε ένα κομμάτι για να δεις απόψε τι θα χορέψω.
Στην ζωή μου είχα 2 καλούς δασκάλους ...εσένα για να μου μαθαίνεις τόσα θαυμαστά και υπέροχα πράγματα....και τον δάσκαλο που με έμαθε να χορεύω κρητικά. Στο βίντεο χορεύει και αυτός.

https://tinyurl.com/wp853pc

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όλη την εβδομάδα χόρευα στο σπίτι Μαλεβιζιώτη...εξάσκηση. Για μένα είναι ο καλύτερος χορός...ο πιο αγαπημένος μου από τους Κρητικούς χορούς. Τον είχα πρήξει τον δάσκαλο να του λέω συνέχεια..." Πότε θα χορέψουμε δάσκαλε Μαλεβιζιώτη" ;;

https://tinyurl.com/v4p6rhx

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε τι νομίζεις για τους Κουρήτες;

Χ.Ο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χ.Ο : Λύκαστρε τι νομίζεις για τους Κουρήτες;

Ο καλύτερος κρητικός χορευτικός σύλλογος.!! Άιντε πάμε ένα πέμπτο ζάλο. Απόψε θα καέτωσαν οι άνθρακες... που λέει και ο αγαπητός μου φίλος.

https://tinyurl.com/ybfuc2ky

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Προτείνω λοιπόν να τον επαναφέρουμε στην τάξη ζητώντας του να κρατήσει μόνο τον τίτλο του C.E.O. και έτσι να απολαύσεις και συ δικαιωματικά ή έστω και εκ περιτροπής το μεγαλείο του C.F.O. (Chief Fun Officer)

Χμ οκ εντάξει εγώ θα είμαι ο ΤΣΕΟ (CEO) και ΤΣΙΦΟΥ(CFO) ο φίλτατος Μειδίας...όμως μας λείπει ο ΤΣΙΟΥ (CIO) ο ΤΣΟΥΤΣΟΥΟ (CCO) ο ΤΣΟΥΚΟΥ (CKO) χα χα ..τι έχεις να πεις για την Λυκαστρική μου προφορά.!!

ΤΣΙΟΥ CIO = Διευθυντής συστημάτων πληροφορικής
ΤΣΟΥΤΣΟΥΟ CCO = Chief Compliance Officer
ΤΣΟΥΚΟΥ CKO = Chief Knowledge Officer ( Εδώ μάλλον για σένα είναι κρατημένη η θέση χα χα )