ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Βερολίνο: Οι αποφάσεις της διάσκεψης για τη Λιβύη-Μέρκελ: Διπλωματική και όχι στρατιωτική λύση

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτούς που βλέπουμε στην εικόνα, δεν αποφασίζουν για το τι θα γίνει. Άλλοι δίνουν τις εντολές τηλεφωνικά. Τέτοια μαφία μαζεμένη έχει να δει ο κόσμος από το 1939 λίγο πριν την έναρξη του Β'.Π.Π. Πάντως αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, πρέπει να φάγανε ζόρικια κατραπακιά οι Μογγόλοι. Μόλις κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, θα ξέρουμε πόσο σβούριξε η κεφάλα του Έρνυ. Διότι αναμένουμε διαστρεβλωμένη παράθεση των γεγονότων από την Τουρκία ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους ήταν στο φούλ ακόμα και μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής τους ...η συνήθης πρακτική τους.
Για παράδοση βαρέων όπλων ούτε λόγος, τουλάχιστον μέχρι να σχηματιστεί Κυβέρνηση.Και για τα πετρέλαια, εντάξει θα πουλάει μόνο η NOC, αλλά ποιός θα της τα δίνει (άμα θέλει), αν όχι αυτός που θα τα ελέγχει και θα τα εξορύσσει ;;

Διπλωματική και όχι στρατιωτική θα είναι η λύση στη Λιβύη, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η οποία στη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο μετά την τετράωρη Διάσκεψη για την επίλυση της κρίσης δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων, προσθέτοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση και ότι κάτι τέτοιο απλώς θα επιδείνωνε την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.
Για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων αποφασίστηκε να συγκροτηθούν αρχές Φεβρουαρίου αρμόδιες επιτροπές στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη τα οποία δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της κρίσης. «Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν να στηρίζουν τους εμπολέμους στον εμφύλιο. Ο γ.γ. του ΟΗΕ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Λιβυκό ζήτημα θα συνεχιστούν στη Γενεύη.
Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη  στον οποίο, όπως τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας, «θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: