ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ .

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για όποιον δεν κατάλαβε...η επιλογή της Σακελλαροπούλου ήταν των Γερμανών. Οι Γερμανοί αποφασίζουνε και διατάζουνε και τα εδώ υπάκουα τσιράκια τους εκτελούν τις εντολές. Το ζήτημα σε έναν ΠτΔ δεν είναι να είναι μόνο μορφωμένος και άξιος στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.
Αλλά.....Μπορεί να διαχειριστεί θεσμικά τις όποιες πολιτικές και πολιτειακές κρίσεις θα προκύψουν στην θητεία του και οι οποίες θα αφορούν εκατομμύρια πολίτες;;;
Αυτό είναι μια ειδικότερη προσωπική δεξιότητα και μάλιστα σε πολλούς αδοκίμαστη και μόνο εκ του αποτελέσματος θα κριθεί.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...



Βρε ετερόβουλες μαριονέτες της (κατά Λυγερόν) μεταμοντέρνας αποικίας
(και κατ' ευφημισμόν ¨δημοκρατίας.¨)

βρε αχρείοι εθνομειοδότες και ρεζίληδες εξουσιολάγνοι,

βρε ξέρετε τι σημαίνει κοινοβουλευτισμός;
(γιατί δημοκρατία δεν ξέρετε, και δημοκρατία πέραν της αρχαιοελληνικής δεν υπήρξεν έκτοτε ποτέ. διότι δημοκρατία σημαίνει ¨εκκλησία του δήμου¨ ήτοι καθολικής συμμετοχής συνέλευσις των ελευθέρων πολιτών και εις την οποίαν τα πολιτικά κόμματα ήσαν απηγορευμένα ως συνωμοτικά-εθνοπροδοτικά η δε σύστασις αυτών ήτο παράνομος! Αλλά αυτά βλέπεις δεν τα λέει στην αγία Γραφή του ο προφήτης των αριστεροκνούτων Καρλ Βλαξ.)

Δυτικός (αριστοτελικής καταγωγής) Κοινοβουλευτισμός σημαίνει
διάκρισις και αλληλοέλεγχος των τριών κρατικών εξουσιών: Νομοθετικής (βουλευταί), εκτελεστικής (πρωθυπουργός, υπουργοί) και δικαστική (ανώτατα δικαστικά σώματα, Άρειος Πάγος, Ε.Σ. Σ.τ.Ε.)
η μεταξύ των οποίων διαπλοκή και επηρεασμός απαγορεύεται δια νόμου (ποιου νόμου θα μου είπης) και ροπάλου.
Άρα είναι ή δε είναι, κατάφωρα αντισυνταγματική η εμπλοκή ενός δικαστικού αξιωματούχου με τα πολιτικά αξιώματα; (Δάσκαλε που δίδασκες...)

Υ.Γ.
Ψιλά γράμματα θα μου είπης αυτά δια την άνευ εθνικής, πολιτικής και ιστορικής παιδείας αποικιακή μπανανία... Όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός κυβερνά ως δικτάτωρ τετραετίας συγκεντρών όλας τα ςεξουσίας εις χείρας του (Επιλέγει κομματικούς βουλευτάς, παύει υπουργούς κατά βούλησιν, διορίζει την δικαστική ηγεσία-[Παναθηναηκάκηδες]της αρεσκείας του...)

Αλλά (Που θα τρα βρης αυτά στην σατραπεία / και τί ζωή χωρίς αυτά θα κάμης...) καθάπερ λέγει και ο ποιητής.