ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Kαθώς η Αυστραλία καιγόταν σκεφτόμουν ποιός να φταίει για αυτό το τεράστιο έγκλημα. Ένα οργανωμένο και σχεδιασμένο εδώ και χρόνια έγκλημα που το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ήταν τεράστιο όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και σε όλον τον πλανήτη. Οι επιπτώσεις από τις φονικές πυρκαγιές δεν είναι μόνο ο θάνατος 24 ανθρώπων, η το μισό δισεκατομμύριο ζώων που κάηκαν ζωντανά, ούτε τα 2.000 καμμένα σπίτια και ο ξεσπιτωμός χιλιάδων ανθρώπων. Οι πραγματικές επιπτώσεις τώρα θα αρχίσουν για την Αυστραλία. Οι φονικές πυρκαγίες ήταν αποτέλεσμα ενός εκρηκτικού συνδυασμού απερισκεψίας, οικονομικού οφέλους και εμπρησμών που έπαιξαν τον ρόλο ενός καταλύτη για να φτάσουμε σε αυτήν την τεράστια καταστροφή.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στις 5 επαρχίες της Αυστραλίας από τον Σεπτέμβριο και μετά για εμπρησμό.!! Αυτός ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, κάτι ώθησε αυτούς τους ανθρώπους στο να βάλουν φωτιές. Σε όλο αυτό βοήθησε τα μάλα και η ξηρασία, και κυρίως η παρατεταμένη ξηρασία η οποία βοήθησε να εξαπλωθούν ακόμα περισσότερο οι πυρκαγιές. Οι εμπρηστές το κίνητρο τους ήταν το .....χρήμα.!! Κάποιος η κάποια συμφέροντα πλήρωσαν όλα αυτά τα άτομα. Για την παρατεταμένη όμως ξηρασία τι φταίει αλήθεια;; Μήπως φταίει η ...ανθρώπινη απληστία;;. Στην Αυστραλία οι απλοί αγρότες παλεύουν καθημερινά με τα μεγάλα συμφέροντα και εταιρίες όπως η Coca-Cola Amatil για το νερό που καταχράζονται όλοι αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί. Η εξόρυξη και εμφιάλωση νερού είναι μεγάλη μπίζνα στην Αυστραλία. Και πολλοί καλλιεργητές παλεύουν για τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή τους.  Πολλές εταιρίες εξόρυξης και εμφιάλωσης νερού λειτουργούν παράνομα και κατακλέβουν τον υδροφόρο υπόγειο πλούτο της Αυστραλίας.


Η ξηρασία υπήρξε χρόνιο πρόβλημα στη νοτιοανατολική Αυστραλία εδώ και χρόνια. Σε περιοχές όπως το νότιο Κουίνσλαντ,  μήνες μπορούν να περάσουν χωρίς βροχή.Έτσι οι τοπικές κοινότητες πρέπει να διαχειρίζονται το νερό με σύνεση και να προβλέπουν τον κίνδυνο. Όμως παρόλο αυτόν τον κίνδυνο (και των πυρκαγιών) μια εταιρεία που ανήκει σε Κινέζους επενδυτές με έδρα το Μπρίσμπεϊν πήρε έγκριση για να πραγματοποιήσει  επιχείρηση εξόρυξης νερού στην περιοχή, και στην συνέχεια να το εμφιαλώσει και να το πουλήσει. Το περιφερειακό συμβούλιο μιας άλλης περιοχής υπέγραψε συμβόλαιο λειτουργίας ενός εργοστασίου εξόρυξης νερού στην περιοχή. Παρά τις καταγγελίες των
γειτονικών ιδιοκτητών ακινήτων, το συμβούλιο το ενέκρινε. Σε μια άλλη περιοχή το συμβούλιο αποφάσισε να αντλήσει νερό από την περιοχή και στην συνέχεια με δεξαμενόπλοια να το στείλουν για εμφιάλωση αλλού.!!


Βλέπουμε λοιπόν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και εταιρίες να κλέβουν το υπόγειο νερό της Αυστραλία , όλες αυτές οι εταιρίες ανήκουν σε ....κινέζους.!! Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της Αυστραλίας δεν αποστέλλεται ουσιαστικά στην Κίνα (όχι ακόμα τουλάχιστον ), αλλά οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν μαζικά για κλαδικές και άλλες βιομηχανικές χρήσεις, οι οποίες κατασκάπτουν και υπονομεύουν και  καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτο σε ξηρασία και πυρκαγιά το έδαφος της Αυστραλίας , την χλωρίδα και πανίδα της. Αυτή η εξόρυξη νερού δεν ωφελεί με κανέναν τρόπο την Αυστραλία, διότι οι Κινέζοι φροντίζουν να σιγουρευτούν πρώτα να αγοράσουν την γη και όλους τους πόρους της πριν κάνουν την εξόρυξη. Αυτό που συμβαίνει και συνεχίζει να συμβαίνει στην Αυστραλία ισοδυναμεί με ΠΡΟΔΟΣΙΑ , και είναι ώρα οι Αυστραλοί να βγάλουν στις πλατείες τις γκιλοτίνες.!! Στην φωτογραφία κάτω βλέπουμε την Αγορά Νερού της Αυστραλίας.

Είναι η περιοχή που κάηκε περισσότερο από τις άλλες. Ενώ η χώρα μαστίζεται από ξηρασία και ρεκόρ θερμότητας , αυτοί συνεχίζουν να κάνουν εξόρυξη νερού και να αποστραγγίζουν το υπέδαφος.!! Όλη αυτή η ανεξέλεγκτη εξόρυξη νερού δεν θα επηρεάσει μόνο τον υδροφόρο ορίζοντα της Αυστραλίας, αλλά και το έδαφος.!! Θα υπάρξει καθίζηση εδάφους εκτός της ξηρασίας. Όλες οι αγροτικές κοινότητες σε όλη την Αυστραλία φοβούνται για το μέλλον τους.
Μεγάλο μέρος των επεξεργασμένων πηγών νερού πωλούνται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Asahi και η Coca-Cola Amatil για 2.000 φορές το κόστος του ισοδύναμου βρύσης.!!
Μια άλλη εταιρία η  NSW έχει περισσότερες από 100.000 ενεργές και αδρανείς γεωτρήσεις , αλλά μόνο 5.400 από αυτές παρακολουθούνται, σύμφωνα με το τμήμα της βιομηχανίας της Αυστραλίας.

Υπάρχει μια έκθεση που λέει ότι μόνο το 0,5% της εξόρυξης νερού αφορά την εμφιάλωση. Το υπόλοιπο που πάει;;; Υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι το νερό μεταφέρεται έξω για εμφιάλωση. Και ότι υπάρχουν δεξαμενόπλοια που 24 ώρες την ημέρα, επί επτά μέρες την εβδομάδα στέλνουν το νερό έξω.!! Το νερό των υπόγειων υδάτων μειώνεται και χάνουν έτσι στην Αυστραλία τα μεγαλύτερα και καλύτερα μέρη των υγροβιότοπων. Αυτή η εξόρυξη νερού...ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ...την Αυστραλία.
Η βροχόπτωση του Perth (αλλά και αλλού) έχει μειωθεί από τη δεκαετία του 1970 έως και σήμερα, και  οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Curtin διαπίστωσαν ότι τμήματα της πόλης βυθίζονται έως και 4mm ετησίως από την εξόρυξη υπογείων υδάτων.!! 

Υ.Γ  Παρά την κατακραυγή  από τους κατοίκους η ανεξέλεγκτη εξόρυξη νερού συνεχίζεται....εις βάρος της Αυστραλίας των ανθρώπων και των ζώων της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: