ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αισιοδοξία Βερολίνου ενόψει της συνόδου για την Λιβύη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να μην χαίρονται και πολύ στη Γερμανία...διότι ΚΑΙ αυτό το σχέδιο τους θα πάει άπατο.!! Όλο αυτό το σχέδιο και η συνάντηση γίνεται για να ωθήσει την γερμανική πρωτοβουλία, η οποία αν επιτύχει, θα προσδώσει στην Γερμανία διπλωματικούς και γεωπολιτικούς πόντους. Και φυσικά όπως έχουμε ξαναγράψει τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας είναι αντίθετα από της Ελλάδας. Για αυτό και η Ελλάδα δεν προσκαλέστηκε σε αυτήν την σύνοδο, αν και το ζήτησε. Φυσικά υπάρχει μια ακόμα χώρα η οποία ΔΕΝ προσκαλέστηκε το.....Ισραήλ. Αν η διάσκεψη αυτή πετύχει και η Γερμανία με την Τουρκία καταφέρουν να μοιράζουν όπως αυτές θέλουν τον ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας γεωστρατηγικό χώρο (και όχι μόνο για τα πετρέλαια και φ/α) ...τότε το όνειρο των Εβραίων για το μεγάλο Ισραήλ , θα τελειώσει πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Όσο για τους μακαρονοπούστηδες τους Ιταλούς, έδειξαν τι πραγματικά νοιώθουν για την Ελλάδα. (Για τους Γερμανούς το ξέρανε και οι πέτρες)... Οι Ιταλοί δεν μας χωνεύουν, μας βλέπουν σαν ανταγωνιστές και εχθρούς και περιμένουν την ευκαιρία, να πάρουν την ρεβάνς για το '40. Αυτοί βρίσκονται πίσω από την άρνηση των Λίβυων να συζητήσουν για ΑΟΖ με λογικούς όρους και την ακύρωση της οριοθέτησης με την Αλβανία.
Άλλωστε αρνούνται και οι ίδιοι να υπογράψουν οριοθέτηση, προφασιζόμενοι αλιευτικά δικαιώματα, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούν, ελπίζοντας σε αλλαγή των δεδομένων υπέρ τους. 
Ακόμα και το Κογκό θα πάρει μέρος...και αφήνουν ή μάλλον πετάνε από έξω την Ελλάδα στην οποία ανήκει όλος αυτός ο θαλάσσιος χώρος. Θα τα πούμε με όλους σας κοπρίτες στην ώρα τους.
Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε αισιόδοξος για την προγραμματισμένη, την Κυριακή, διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη παρά την αποτυχία της εκεχειρίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.
«Υπάρχει ήδη ένα κείμενο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμφωνήσουν», δήλωσε ο Μάας από το Βερολίνο. «Θα πρέπει να δεσμευτούν να ωθήσουν τα εμπλεκόμενα στον εμφύλιο μέρη για να αναζητήσουν μια πολιτική λύση και όχι μια στρατιωτική νίκη. Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να θεσπιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων».
Χθες, Δευτέρα απέτυχε στη Μόσχα η προσπάθεια της Ρωσίας και της Τουρκίας να παρακινήσουν τα δύο εμπόλεμα μέρη να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός.
Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, καθώς επίσης τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν προσκληθεί ο Λίβυος πρωθυπουργός Φαγές αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που αναγνωρίζεται διεθνώς και ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: