ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Η Τουρκία έστειλε στην Λιβύη Ειδικές Δυνάμεις και το σύστημα Η/Π KORAL

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Διαβάζοντας αυτήν την είδηση, δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ.!! Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν και είναι εναντίων αυτών των πράξεων της Τουρκίας;; Είναι ευκαιρία να "ξεβρακωθούν" πολλοί που μας το παίζουν "σύμμαχοι".
-Που είναι οι Ιταλοί;;; Οι οποίοι ακόμα θεωρούν την Λιβύη δική τους, αλλά μούγκα στην στρούγκα αυτές τις μέρες.!
-Που είναι οι Γάλλοι;; Που μας το παίζουν εδώ και καιρό ως ανεξάρτητος και ισχυρός διεθνής πόλος, αγνοούνται εδώ και κάτι εβδομάδες.!
-Που είναι οι Εβραίοι;; Που μας το παίζουνε και "ζόρικοι μάγκες";; Δηλώσανε  ρητώς, ότι δεν πρόκειται να στείλουνε φρεγάτες, να αναμετρηθούν με τους Μογγόλους.
-Που είναι οι Αιγύπτιοι;; Οι Αιγύπτιοι έχουνε αμολύσει πορδές και κατάπιανε τις λεβέντικες δηλώσεις τους.
-Που είναι οι Ρώσσοι;; Οι Ρώσσοι που έχουν χύσει αίμα στην Συρία, το γύρισαν στην διπλωματία.!
 Και αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν κάποιοι να πιστεύουν , ότι θα πρέπει η Ελλάδα, να αποτελέσει τον χρήσιμο ηλίθιο της όλης ιστορίας. Όχι ρε καλόπαιδα, δεν θα κουνήσουμε ούτε νυχάκι, όποιος θέλει να καταστρέψει την Τουρκία, να το κάνει μόνος του.!! Να στείλει τα δικά του παιδιά να ματώσουν. Προφανώς οι μεγάλοι παίκτες μέχρι να τα βρούνε μεταξύ τους, και να πάνε σε συμβιβασμό, βολεύονται, με την διαιώνιση της αναταραχής στην περιοχή και της εχθρότητας ανάμεσα στους μικρούς. 

Η Τουρκία ξεκίνησε την ανάπτυξη στρατιωτών και ειδικού εξοπλισμού στην Λιβύη σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τις φιλοδοξίες του επαναστάτη Στρατηγού για να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της χωράς, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζεπ Ταϊπ Ερντογάν, αποκάλυψε την Κυριακή ότι το πρώτο τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων είχε φτάσει ήδη στην Λιβύη για να βοηθήσει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση ώστε να σταματήσει την εννιάμηνη επίθεση στη πρωτεύουσα, Τρίπολη, από τον Χαλιφα Χαφτάρ.
Ο Αξιωματικός, υποστηριζόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία, ελέγχει μεγάλο τμήμα της Λιβύης άλλα δεν μπόρεσε να καταλάβει την πρωτεύουσα και μεγάλο μέρος της δυτικής Λιβύης.

Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια δήλωσαν στον ιστότοπο The Independent οτι ως στιγμής οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει όχι περισσότερα από 50 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων κυρίως προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση και την οργάνωση των Ένοπλων Δυνάμεων της δυτικής Λιβύης και τεχνικούς για να λειτουργήσουν το KORAL, το τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που έχει ως στόχο να καταστήσει άχρηστα τα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα και τα όπλα ακρίβειας που χρησιμοποιεί ο Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του ώστε να σπείρουν τον από αέρος όλεθρο.
Η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Τρίπολης κατηγορεί τις δυνάμεις του Χαφτάρ ότι σκότωσαν 30 στρατιωτικούς σπουδαστές και τραυμάτισαν περίπου 30 σε αεροπορική επίθεση το Σάββατο σε μια στρατιωτική σχολή στην Τρίπολη.
“Η κυβέρνηση της Τρίπολης υποφέρει πολύ από τις αεροπορικές επιθέσεις που μπορούν να αποτραπούν με ισχυρό ηλεκτρονικό πόλεμο”, δήλωσε ο Ταρέκ Σερχάουϊ, αναλυτής βορείου Αφρικής στο TRT World Research Centre, το κέντρο μελετών που συνδέεται με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Τουρκίας. “Από την έναρξη, επειδή βασίζεται σε μικρές μονάδες δεν επιχειρούν συντεταγμένα, χρειάζονται μια ισχυρή υποδομή διοίκησης και ελέγχου που η Τουρκία θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν”.
Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της τεράστιας και πετρελαιοπαραγωγού βορειοαφρικανικής χώρας, η οποία έχει εμπλακεί στην εμφύλια σύγκρουση από τότε που η -υποστηριζόμενη από το NATO- ένοπλη επανάσταση ανέτρεψε τον μακροχρόνιο δικτάτορα της σχεδόν πριν από εννιά χρόνια. Τώρα η χωρά έχει χωριστεί σε δυο αντίπαλες αρχές, κάθε μια είναι υποστηριζόμενη από σύνολο Ενόπλων Δυνάμεων και ξένων χωρών.
Ο βρόμικος, αδιάκοπος πόλεμος, που επικεντρώθηκε στο πιο πολυπληθές μέρος της χώρας, είχε καταστροφική επίδραση στους πολίτες. Περίπου 800,000 άνθρωποι στην Λιβύη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση που θα αποδεσμευτεί αύριο από την Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee). Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει αύριο να συζητήσει για την Λιβύη.
Την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεχμετ Τσαβούσογλου με τους ομολόγους του στον μεγάλο γείτονα της Λιβύης την Αλγερία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη για την επέμβαση και να διαβεβαιώσει τους ανήσυχους Στρατηγούς στην Αλγερία οτι η Άγκυρα δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει ενα μόνιμο προγεφύρωμα στην βόρεια Αφρική.
Οι ιστορικοί δεσμοί της Τουρκίας με την βόρεια Αφρική εκτείνονται πίσω στον 16ο αιώνα και μεσαιωνικά φρούρια που κατασκευάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία συνεχίζουν να υπάρχουν στην Λιβύη όπως και νοτιότερα στα σύνορα με το Τσαντ.
Borzou Daragahi
Πηγή: independent.co.uk

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα, και για να κυριολεκτούμε, ο Ελληνικό λαός βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια ριγμένος και παγιδευμένος στον πάτο μιάς σφηκοφωλιάς που λέγεται Ε.Ε. της οποίας οι τοκογλύφοι αρχιμάγειρες απ’ ό,τι όλα δείχνουν μας προορίζουν, όπως το 1918-21, να μας ρίξουν σύντομα στον Β΄ Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο των Συμμοριών που μαίνεται στην Λιβύη τώρα που κλείνει αυτός της Συρίας. Μόνον έτσι τα φιδοκέφαλα που κυβερνούν την υπό οικονομική κατοχή Ελλάδα θα μπορούν τα δύστυχα να διατηρήσουν το μισθουλάκι τους πιθανόν και το κεφαλάκι τους.

Η Ελλάδα, με νεκρό τραπεζικό σύστημα, νόμισμα, και 300δις χρέη, θα υποχρεωθεί για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της να στείλει πάλι τα νιάτα της στον βωμό του Μολώχ, ο οποίος διψάει παθιασμένα και μανιασμένα για Ελληνικό αίμα εκεί κάτω στου Διαόλου το λίκνο. Όλα θα γίνουν νόμιμα να το θυμόσαστε, η Ελλάδα θα εκδώσει νόμιμα τιμολόγια για τις υπηρεσίες της, αλλά χρήματα δεν πρόκειται να πάρει. Όλα θα πηγαίνουν για να ενισχυθούν πάλι οι βρικολιάρικες Πολυεθνικές και τα αδηφάγα αφεντικά τους ξεπληρώνοντας τα πλασματικά χρέη.

Το σύνθημα για όλους τους Έλληνες είναι «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΝΑΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ»


Ο Νοών Νοείτω

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε...αυτό που εγώ κατάλαβα και μάλιστα πολύ καλά είναι ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ.!!
Η Τουρκία δεν κάνει ΟΛΑ ΑΥΤΑ δίχως να έχει υποστήριξη από κάποιον, οι Τούρκοι δεν είναι χαζοί και παίζουν πάντα εκ του ασφαλούς.
Όταν λοιπόν ακούω για κοινή ναυτική άσκηση Ελλήνων Αιγύπτου για να "μπλοκάρουν" την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη....είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι πάνε να μας εμπλέξουν. Όπως πάντα ο χρήσιμος ηλίθιος είναι η Ελλάδα.!!

ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ....Ευκαιρία να αποκαλυφθεί και το βρώμικο παιχνίδι των Ιταλών. Ούτε οι Αιγύπτιοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε η Γάλλοι ούτε κανένας είναι με το μέρος μας.!! Ουδείς από αυτούς θέλει το Αιγαίο να γίνει Ελληνική λίμνη. Το μέλλον όλων αυτών ...Λατίνων, Ρώσσων, Αράβων, Αγγλοσαξόνων κ.λ.π θα ΠΑΙΧΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.