ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

O TΡΑΜΠ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΦΑΡΣΙ


Μετάφραση : To the brave, long-suffering people of Iran: I've stood with you since the beginning of my Presidency, and my Administration will continue to stand with you. We are following your protests closely, and are inspired by your courage.

Γράφει ο Λύκαστρος :

O πρόεδρος των Η.Π.Α το Σάββατο έδειξε την υποστήριξη του στον Ιρανικό λαό γράφοντας το μήνυμα του στο twitter στην περσική γλώσσα Φαρσί. Μα πόση υποκρισία ένας Φαρισαίος να στέλνει μήνυμα στα Φαρσί. Οι Φαρισαίοι οφείλουν το όνομα τους στην Φαρσία δηλαδή στην Περσία. Οι Πέρσες ονόμαζαν την χώρα τους Pharsistan, ή Pharsia ,  ή Fars ή Pars.
Αυτές είναι οι λέξεις που οι Έλληνες ονόμασαν τους " Πυρραίους"  κατοίκους της χώρας Πέρσες. Για να γίνει αργότερα αυτή η λέξη συνώνυμο της καταστροφής ( περσεύω) .

Ένας Πυρραίος (κόκκινος) πρόεδρος μιλάει σε μια γλώσσα που τον αντιπροσωπεύει.!! Δεν γνωρίζω αν ξέρει ο Τράμπ τι σημαίνει η λέξη "Φαρσί" αλλά σίγουρα από έναν Πυρραίο ή Κάππυρο (καμμένου απο την φωτιά Ιαπετού) μόνο καταστροφή και ψέμα μπορεί να περιμένει κανείς.
Όλα τα αρχαία κείμενα μιλούν για την κάθοδο των Χαππύρων στα θερμά κλίματα της Μεσογείου , της Αφρικής και της Ασίας. Κάποιοι αρχαίοι γραμματικοί τους αποκαλούν Apyrrou ή Hapyrroy και ψάχνουν να βρούνε απεγνωσμένα ποιοί ήταν αυτοί οι Apyrrou που αναφέρονται στην αλληλογραφία των ηγεμόνων της Αιγύπτου και Συρίας.

Βέβαια αν μαζέψει κανείς όλα τα twitter που έχει γράψει ο Τράμπ , είναι για να γελά κανείς. Το ένα αναιρεί το άλλο.! Πάγια τακτική των «δημοκρατικών» Αμερικανών είναι να το παίζουν καλοί και ότι δήθεν σκέφτονται τα συμφέροντα των άλλων λαών. Ότι δήθεν και καλά δεν είναι οι Η.Π.Α που έχει το πρόβλημα , αλλά η άλλη χώρα/ες...η διεθνής κοινότητα. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση με το Ιράν, υπάρχει όντως κρυφή και υπόγεια συνεννόηση του Τράμπ με τους μουλάδες του Ιράν. Υπάρχει ένας άξονας  συμμαχίας Ρωσσίας, Ιράν και Τουρκίας είναι γεγονός, μόνο που η ροπή ασκείται από τον Νότο των Η.Π.Α. Η Κίνα βέβαια, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί τμήμα του. Οι πετρελαϊκές εταιρίες του Νότου είναι τα αφεντικά του Τράμπα....με την συνεργασία μεταξύ Τράμπ και μουλάδων για την δολοφονία Σουλειμανί και το δήθεν χτύπημα των άδειων αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, αυτές οι εταιρίες γλύτωσαν από την χρεωκοπία με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: