ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

                   (Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να την δείτε μεγαλύτερη)
Γράφει ο Λύκαστρος :

Είχαμε γράψει ότι στην Λιβύη παίζεται χοντρό παιχνίδι και ότι ο Χαφτάρ δεν είναι μόνος του. Στην εικόνα επάνω βλέπουμε μια  γραφική αναπαράσταση από μήνα σε μήνα , πολλών και ισχυρών ηλεκτρονικών παρεμβολών όπως μας αποκαλύπτουν οι αισθητήρες του δορυφόρου  Sentinel-1 CSAR.  από τις ακτές τις Λιβύης από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020 ( Όλα τα κόκκινα σημάδια στον χάρτη είναι ανιχνεύσιμα σαν κάποιες πολύ ισχυρές εκπομπές σημάτων σε συχνότητες 5Ghz). Δεδομένων των αισθητήρων που υπάρχουν πάνω σε κάποια πλοία οι παρεμβολές οφείλονται πιθανότατα είτε σε πλοία Class Horizon (ιταλικό & γαλλικό) είτε στην ιταλική εκδοχή της φρεγάτας FREMM.

Εδώ να πούμε ότι η Ιταλία έχει ένα  ελαφρύ τμήμα τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Μιστράτα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι περιοχές "εστίασης" πως μετακινούνται διαχρονικά και ειδικά το 2019.!!
Αυτό μας δηλώνει ότι πιθανότητα η Γαλλία και η Ιταλία ήταν πολύ δραστήριες με τα πλοία τους τύπου AD  (Aircraft Direction ). Υποθέτω ότι τουλάχιστον μερικά σήματα προέρχονται από πλοία κατηγορίας Horizon,  γιατί βρήκα μια χωρική εικόνα ενός πλοίου που ταιριάζει με το μέγεθος ακριβώς όπου το σήμα προέκυψε σε μία από τις ημερομηνίες του 2019.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία έχουν εστιάσει τα ηλεκτρονικά "μάτια' τους  λίγα μίλια από την ακτή σε πολλές περιπτώσεις,  όπως εξελίχθηκε η κατάσταση τα τελευταία 3 χρόνια. 


Σημειώνουμε ότι ούτε η Ιταλία ούτε η Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα για το θέμα αυτό) μίλησαν επισήμως για μια τέτοια αποστολή. Αυτές όμως οι "δουλειές" δεν γίνονται στα φανερά και εν γνώση των Μ.Μ.Ε. Η Ιταλία είναι επίσημα εκεί με μερικές μονάδες υποστήριξης στο έδαφος για να εκπαιδεύσουν τους ιατρούς κ.λπ. και μερικά ελαφρά σκάφη που περιπολούν μαζί με το Λιβυκό Ναυτικό τις ακτές για την παρακολούθηση της παράνομης μετανάστευσης (όπως λένε δημόσια) , ποτέ δεν μίλησαν για οπλισμένα αντιτορπιλικά  ή φρεγάτες που έχουν απλωθεί  στις ακτές της Λιβύης. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η Ιταλία που έχει ένα τόσο ισχυρό σκάφος λίγο έξω από τις ακτές της Λιβύης,και το κάνουν στα κρυφά διότι ενώ έχουν αναγνωρίσει στον Ο.Η.Ε την σημερινή αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, υπόγεια βοηθάνε και τον Χαφτάρ όπως έκανε και η Γαλλία  με πωλήσεις όπλων στον  Haftar, και η Σαουδική Αραβία δίνοντας του χρήματα κλπ.

Υ.Γ Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να προσέξετε  ότι όλες οι αεροπορικές επιδρομές του Haftar στην Τρίπολη και στη Misrata έγιναν όταν αυτό το πλοίο ήταν στην περιοχή.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: