ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...

...Θα είχαμε ήδη ξεκινήσει την μετατροπή των περίπου 90 μονοκινητήριων ελικοπτέρων του Στρατού (προμήθειες των δεκαετιών του 60 και 70) που πνίγηκαν πριν λίγους μήνες από τον Daniel στο Στεφανοβικειο, σε Drones παντός καιρού (ημέρας και νύχτας) ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ πολλαπλών ρολών. Για επιτήρηση, υποστήριξη δυνάμεων εδάφους ή των συστημάτων Command&Control, αλλά κυρίως για την άμεση επέμβαση τους για ρίψεις νερού ή επιβραδυντικών υγρών κλπ, πριν η φωτιά εξαπλωθεί και θέλει μετά όλα τα Canadair και τα Adonov του πλανήτη (ή να βρέξει πριν φτάσει στην θάλασσα) για να σβήσει.
 
Και αν βρίσκονταν και κανένας μερακλής, θα τους άλλαζε (έστω και αργότερα) τον κινητήρα σε ηλεκτρικό, δημιουργώντας σοβαρές προϋποθέσεις εξειδίκευσης και εξαγωγών της Ελληνικής Βιομηχανίας για να κάνει το ίδιο και στα 6.000 περίπου ακόμα αδελφάκια τους, πριν καταλήξουν και αυτά για σκράπ στις χωματερές ή τα πολεμικά μουσεία της Ευρώπης.
 
Αλλά θα μου πεις:
"Κλέφτες θες να γίνουν μετά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν από τις μίζες";; Ή την μιζέρια του δόγματος της μη πυρόσβεσης-μόνο εκκένωσης;;
 
Πολύπλοκες σκέψεις αυτές...
 
Οι τεχνολογίες που απαιτούνται ήδη υπάρχουν, και τα κόστη εφαρμογής τους, όπως πιο πάνω, δεν είναι απαγορευτικά. Όπως υπάρχουνε και άλλοι που σκέφτονται θετικά . Όπως τα Α-7 Corsair σε διαφορετικό ρόλο. Όχι ως επανδρωμένα μαχητικά, αλλά ως Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ).
 
Κάθε Χιούι μπορεί να κουβαλήσει 1 καλάθι για ρίψεις νερού 2 τόνων. Ή των 2,5 αν αφαιρέσεις το βάρος των 3 χειριστών, καθισμάτων κλπ που δεν απαιτούνται.
90×2= 180 τόνοι νερού ανά 5 λεπτά (για ξαναγέμισμα). Που ισοδυναμούν με την δυνατότητα ρίψεων 60-70 Canadair περίπου (με την θάλασσα δίπλα)!
 
Απλά μαθηματικά είναι!
 
Θες να σου πω και τους αλγόριθμους AI για να "τα πετάνε" από το έδαφος χειριστές, ανεξαρτήτου ηλικίας ;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτάκης στον Καναδά, παρέλαση Μόντρεαλ (και...μίζα ''Καναντέρ'';)

https://www.kalami.us/2024/omogeneia/koulis-canada-mar24.html

Απλός ανώνυμος σχολιαστής