ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η Κίνα είναι σχεδόν έτοιμη να εισβάλλει στην Ταιβάν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο κινεζικός στρατός έχει ξεκινήσει ασκήσεις που περιβάλλουν ολόκληρη την Ταϊβάν,συμπεριλαμβανομένων των νησιών Κινμέν και Ντονγκίν, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η Ταϊβάν αναγκάστηκε να αναμετρηθεί με μαχητικά αεροσκάφη και να θέσει πυραυλικές, ναυτικές και χερσαίες μονάδες σε επιφυλακή σήμερα το πρωί, αφού η Κίνα ξεκίνησε τεράστιες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν.

Το Πεκίνο είπε ότι οι απειλητικοί πολεμικοί αγώνες, που ονομάστηκαν «Joint Sword-2024A», ήταν μια «ισχυρή τιμωρία» για την Ταϊβάν μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της, Λάι Τσινγκ-τε, ο οποίος στο Πεκίνο αποκαλείται ως «αποσχιστής».


Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της εθνικής της επικράτειας και ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός στέλνει τακτικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη στο Στενό της Ταϊβάν και σε άλλες περιοχές γύρω από το νησί για να καταστρέψουν την άμυνα της Ταϊβάν και να επιδιώξουν να εκφοβίσουν τον λαό της.

Αλλά οι πολεμικοί αγώνες αυτής της εβδομάδας είναι τεράστιοι σε κλίμακα. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας  δημοσίευσε έναν χάρτη της προβλεπόμενης περιοχής άσκησης που περιβάλλει πλήρως το κύριο νησί της Ταϊβάν συγκεντρώνοντας μεγάλη δύναμη πυρός σε πέντε βασικά σημεία, καθώς και μέρη όπως το Matsu και το Kinmen, απομακρυσμένα νησιά που βρίσκονται πιο κοντά στην κινεζική ενδοχώρα από την Ταϊβάν.

Η ακτοφυλακή της Κίνας είπε επίσης ότι οργάνωσε στόλο για να πραγματοποιήσει ασκήσεις επιβολής του νόμου κοντά σε δύο νησιά κοντά στις ελεγχόμενες από την Ταϊβάν νησιωτικές ομάδες Kinmen και Matsu, ακριβώς έξω από τις κινεζικές ακτές.

Όλα αυτά έρχονται μετά την ορκωμοσία του νησιού του Πρόεδρου Λάι, ο οποίος είπε στην εναρκτήρια ομιλία του τη Δευτέρα ότι η Ταϊβάν «πρέπει να επιδείξει την απόφασή μας να υπερασπιστεί το έθνος μας».

Η Κίνα κατήγγειλε την ομιλία του Λάι ως «ομολογία ανεξαρτησίας».

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου 2 πράγματα:

1. Δεν οδηγούν όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις σε εισβολές.
2. Οι σύγχρονες εισβολές ακολουθούν πάντα στρατιωτικές ασκήσεις..

Θυμηθείτε ότι ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν μια μεγάλη συνάντηση μαζί πριν από περίπου μια εβδομάδα. Αν κανείς δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν μίλησαν στην συνάντηση τους για  πολεμικά παιχνίδια όταν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, είτε δεν προσέχει είτε απλώς αγνοεί εσκεμμένα αυτά που είναι μπροστά στα μάτια του.

Μου φαίνεται ότι η Κίνα θα χτυπήσει όσο ο Μπάιντεν είναι ακόμη στην εξουσία και οι ΗΠΑ είναι αδύναμες. Γνωρίζουν ότι αν βγεί ο Τραμπ στην εξουσία (και αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτόν) δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί Τυφώνειοι Γάιδαροι ελέγχονται πλήρως από την Κίνα όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές , οπότε είναι πολύ ποιο εύκολα τα πράγματα για την Κίνα να εισβάλλει στην Ταϊβάν όσο είναι στην εξουσία ο Μπάιντεν.

Αυτό δεν θα είναι όπως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν (ή η απελευθέρωση της Ταϊβάν από την αμερικανική στρατιωτική κατοχή, όπως θα περιγράφουν την επιχείρηση  οι Κινέζοι ) δεν πρόκειται να μοιάζει με την Ημέρα D.

Η Ταϊβάν είναι αρκετά μικρή ώστε η Κίνα να είναι σε θέση να εξαλείψει πλήρως όλες τις (ΗΠΑ) αεράμυνες που βρίσκονται εντός (και εκτός) του νησιού προτού στείλει αλεξιπτωτιστές για να εξασφαλίσει βασικές τοποθεσίες. Τότε, και μόνο τότε, η Κίνα θα αρχίσει να στέλνει στρατεύματα στο νησί... και οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά τίποτα για να το σταματήσουν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, φαίνεται σίγουρα ότι Ρώσοι και Κινέζοι συμφώνησαν να ανοίξει η Κίνα ένα νέο μέτωπο κατά των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

5 σχόλια:

Dojo Westend είπε...

Μες στο κατακαλόκαιρο, εκεί όταν αλλάζει ο Καρκίνος στο Λέοντα ;

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε να κάνουμε γενέθλια με την ησυχία μας, και 2 μέρες μετά μας λέτε κ.Λύκαστρε να ετοιμαζόμαστε για 100άρι.....
Αντί να καθαρίζουμε τα δωμάτια, πρέπει να ψάχνουμε για αναβολικά;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αργούμε ακόμα...

Η TSMC φτιάχνει 2 εργοστάσια στην Αριζόνα.
Το πρώτο πήρε αναβολή για την έναρξη λειτουργίας για το 2026, το δεύτερο (για ημιαγωγούς που ακόμα δεν υπάρχουν [επόμενης γενιάς δλδ]) πάει για 2027-28.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...


" Αργούμε ακόμα..."

Δεν το νομίζω. Μέχρι τον Νοέμβριο το πολύ θα έχουμε εξελίξεις. Οι ΗΠΑ βλέποντας τι κάνει η Κίνα, απέστειλαν το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan από λιμάνι στην Ιαπωνία. Το Ronald Reagan απέπλευσε από την Ιαπωνία αργά το βράδυ της Τετάρτης και έφτασε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων την Πέμπτη. Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται εντός του εύρους αεροπορικών επιδρομών της Ταϊβάν και του κινεζικού στόλου που περιβάλλει την Ταϊβάν. Αλλά το Reagan βρίσκεται επίσης τώρα εντός εμβέλειας των υπερηχητικών κινεζικών πυραύλων "ship killer".

Πολύ επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν. Μόνο ένα μικρό λάθος από οποιονδήποτε, θα μπορούσε να προκαλέσει την κλιμάκωση σε άμεσο πόλεμο

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η Κίνα γνωρίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν αποδυναμωθεί σοβαρά τώρα λόγω του ότι προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να πολεμήσει τη Ρωσία. Τόσο λιγότερο από πυραύλους είναι το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε όταν ένα Destroyer ή Missile Cruiser επιστρέφει στο λιμάνι από τη θαλάσσια υπηρεσία, οι πύραυλοί του πρέπει να απομακρυνθούν από το πλοίο, για να τοποθετηθούν σε άλλο πλοίο που θα αναχωρήσει για θαλάσσια υπηρεσία, επειδή οι Η.Π.Α. Το Ναυτικό τους δεν έχει αρκετούς πυραύλους για να φορτώσει όλα τα σκάφη του!

Επιπλέον, λένε, ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται ως ένας ανίκανος με άνοια.

Όλα αυτά προσθέτουν ότι η Κίνα θα κάνει μια κίνηση εναντίον της Ταϊβάν νωρίτερα παρά αργότερα.