ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Και όμως το τέλειο έγκλημα υπάρχει!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και όμως το τέλειο έγκλημα υπάρχει! 
 
Τελικά γελάστηκαν ο Ηρακλής Πουαρό, ο Σέρλοκ Χόλμς και άλλοι δαιμόνιοι ντεντέκτιβς. Το μόνο άλλοθι που χρειάζονται οι δολοφόνοι για να πραγματοποιήσουν το τέλειο έγκλημα είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας και ας υπάρχει φόνος και ας υπάρχει πτώμα.
Όπως το έγκλημα της Νοβάρτις. Αναποδογυρίζεις την πραγματικότητα, μετατρέπεις το έγκλημα σε «σκευωρία» και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους. Απειλείς εισαγγελείς με φυλακή, μηνύεις και ασκείς δίωξη στην Τουλουπάκη επειδή έκανε τη δουλειά της, παρά την ακριβώς αντίθετη γνώμη του άλλου εισαγγελέα που προτείνει την δίωξη των ψευδομαρτύρων Ράικου, Αγγελή, Μανιαδάκη, Φρουζή και επι πλέον στοχοποιείς και αντιμετωπίζεις ως ύποπτους τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το έγκλημα.
 
Καθαρές και νόμιμες δουλειές που θα τις ζήλευε και ο Ερτογάν και ο Κιμ Γιόνγκ. Διότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αντιστρέφεις την πραγματικότητα, αλλά και κανείς πλέον δεν θα ξανατολμήσει να σκεφτεί ότι είναι δυνατόν να είναι αναμεμειγμένος πολιτικός σε σκάνδαλο και μάλιστα κιναλίτης και νεοδημοκράτης. Και κανείς δικαστικός λειτουργός δεν θα ξανατολμήσει να κάνει τη δουλειά του. Δεν πα να λέει το FBI, δεν πα να πληρώνει πρόστιμο η Νοβάρτις ομολογώντας στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ότι «επηρέαζε κυβερνητικούς αξιωματούχους», δεν πά να λέει η κοινή λογική ότι οι τιμές των φαρμάκων δεν καθορίζονται με τις υπογραφές των γιατρών, αλλά των κυβερνητικών αξιωματούχων, εσύ βουλώνεις τα στόματα νομίμως. Όχι μόνο γιατί κατέχεις την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν αρκεί, αν δεν ελέγχεις την ενημέρωση και αν δεν έχεις επιβάλει έναν ιδιότυπο μιντιακό ολοκληρωτισμό για να αντιστρέφεις την πραγματικότητα..
 
Ναι γελάστηκε ο Ηρακλής Πουαρό και ο Σερλοκ Χόλμς. Δεν είχαν σκεφτεί το εξής απλό. Ότι το πιο ατράνταχτο άλλοθι είναι ο έλεγχος της ενημέρωσης. Διότι όταν ελέγχεις την ενημέρωση και το σύνολο των μίντια σε μία χώρα, τότε μπορείς να αντιστρέψεις οποιαδήποτε πραγματικότητα και έτσι να κάνεις οποιοδήποτε έγκλημα και μάλιστα να είναι τέλειο. Αν τώρα, κάποτε, το αποκαλύψει ο ιστορικός του μέλλοντος, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, το καθεστώς θα έχει κάνει τη δουλειά του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: