ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

The “Ratnik” body armor

Λύκαστρος :

Παρακολούθησα χθες το βράδυ το βίντεο -από την έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στην ρωσική-τουρκική περιπολία στην βορειοδυτική Συρία- σε αργή κίνηση.!! Και εκεί είδα τον επαγγελματισμό και την υψηλή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι ρώσσοι στρατιώτες. Τα εκρηκτικά IED που φυτεύτηκαν από τους τζιχαντιστές ήταν τουλάχιστον 100 κιλά, αλλά τα ανθεκτικά  Ρώσικα  MRAP και BTR απορρόφησαν το κτύπημα και οι οδηγοί κράτησαν εξαιρετική πειθαρχία και έμειναν στην πορεία. Ένας μη εκπαιδευμένος κατάλληλα,  θα είχε πανικοβληθεί και θα σκότωνε όλους στα οχήματα μπροστά και πίσω.


Οι Ρώσσοι στρατιώτες έχουν πολύ καλό εξοπλισμό επίσης.  Ο ρωσικός εξοπλισμός είναι πολύ στιβαρός ανθεκτικός και πρακτικός.  Ακόμη και η  θωράκιση σώματος έχει πολύ καλή ποιότητα και έχει κατασκευαστεί για να χειρίζεται σχεδόν κάθε μικρό όπλο/σφαίρα ή ακόμα και θραύσματα.
Η πανοπλία του σώματος είναι πραγματικά εντυπωσιακή , αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το σύστημα που ξεχωρίζει τον "φίλο από τον εχθρό". το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση στις καταστάσεις μάχης.Πολλοί στρατιώτες σκοτώνονται σε καταστάσεις πολέμου από φίλια πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: