ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο – Τι είπε ο Τσαβούσογλου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διενεργείτε άλλη μια προδοσία αυτές τις ημέρες. Άλλωστε το Μητσοτακέικο  ομιλούσε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου εδώ και χρόνια.!! ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ...ΤΙ ΕΡΧΟΤΑΝΕ, όταν λέγαμε ότι : .."
με δεκάδες απόρρητα έγραφα του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας από το 1976 – 1981 και πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως υπουργός Εξωτερικών, με το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας, παρέδιδε με πολιτικό τρόπο, το ανατολικό Αιγαίο στην Τουρκία."
 Είχαμε πει τότε ότι ..." η παρούσα δημοσίευση είναι μια μικρή γεύση για αυτά που άργησαν αλλά έρχονται πολύ σύντομα (πάλι επαληθευτήκαμε)… αφιερώνεται δε, σε όσους στις εκλογές 2019, ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη"
Επίσης σας είχαμε γράψει τουλάχιστον 3 φορές ότι ....:
Να θυμάστε τι λέγαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ..." To έχουμε ξαναπεί, αυτός που θα κυβερνά το 2021-2022 θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας "
Και θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, διότι θα έχει ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ και ΠΡΟΔΩΣΕΙ την Ελλάδα....με τέτοιο τρόπο που αυτή θα είναι και η χαριστική βολή για να τελειώνουμε με το κρατίδιο Μπανανία και Παράγκα του Καραγκιόζη.!! Μετά κάτι άλλο ΕΡΧΕΤΑΙ...κάτι άλλο θα ΓΕΝΝΗΘΕΙ.!
Αλλά δεν θα είναι για τα μούτρα του κάτοικου της χώρας...ούτε για τους προδότες και τους ανθέλληνες.
Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε τη Δευτέρα στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς.
Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Μάλτας. «Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με όλους, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε έναν διάλογο. Όπως ξέρετε ο πρέσβης και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνεργάτες μου από το υπουργείο μας ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Toυρκίας- Γερμανίας. Και ο κύριος Καλίν με κάλεσε από εκεί και με ενημέρωσε. Τελικά αν υπάρχει θέληση γίνεται διάλογος!».

Ακάθεκτος ο Ερντογάν
Η γνωστοποίηση της συνάντησης έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Ερντογάν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, μια απόφαση που πολύ δύσκολα θα πάρει πίσω ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Ελπίζουμε αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στον «Σκάι». «Χθες η ΕΕ μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έκανε μια ανακοίνωση δια του Μπορέλ που ζητά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει» τόνισε.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του και σε ένα κομμάτι του μουσουλμανικού κόσμου του οποίου θέλει να αναδειχθεί ηγέτης. «Ο Μωάμεθ ο πορθητής ήταν ηγέτης και των ορθοδόξων» δήλωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει. «Να το χωνέψουν η Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες» τόνισε. Η επίσημη θέση είναι ότι η Αγιά Σοφιά αποτελεί ιδιοκτησία και κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και θα κάνει ότι θέλει. Ένα ακόμη τετελεσμένο έβαλε στη φαρέτρα του ο σουλτάνος.
ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: