ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα βοηθήσει τους Αζέρους κατά της Αρμενίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η Τουρκία θα παρέμβει KAI σε αυτή τη σύγκρουση (ναι πολύ γερές οι πλάτες του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α που την στηρίζουν) και, εν πάση περιπτώσει, ο στρατός των Αζέρων στα χαρτιά τουλάχιστον είναι αρκετά καλά οπλισμένος, και εάν αναπτύξει όλες τις στρατιωτικές του μονάδες και εξοπλισμούς η Αρμενία θα υποφέρει. Όλο αυτό δεν θα τελειώσει καλά. Ο μικρούλης Πούτιν ΔΕΝ θα κάνει απολύτως τίποτε για να βοηθήσει την Αρμενία, διότι δεν θέλει να αναστατώσει το status quo με την Τουρκία στον Καύκασο, κυρίως λόγω δημογραφικών στοιχείων. Μέχρι στιγμής υπήρξε μια περιορισμένη σύγκρουση στα σύνορα, με 21 Αζέρου  και 4 Αρμένιους νεκρούς , αλλά εάν το Αζερμπαϊτζάν κινητοποιήσει τον μεγαλύτερο στρατό του και αναπτύξει και τουρκικά αεροσκάφη, η Αρμενία θα έχει περισσότερα θύματα, και δεν θα μπορέσει να κρατήσει σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο , καθώς η οικονομία της είναι...νεκρή.!!
Και κάτι προς σκέψη... Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαιτζάν απολύθηκε επειδή δεν ήταν στο γραφείο του όταν ξέσπασε η στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ήταν στην Μογγολία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας δήλωσε σήμερα πως ο τομέας του είναι έτοιμος να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν, στα σύνορα του οποίου με την Αρμενία σημειώθηκαν συγκρούσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι. Η Τουρκία έχει ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχουν και κοινά ενεργειακά προγράμματα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα διστάσει να «πάρει θέση εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» στη σύγκρουση.
Σήμερα ο Διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ έγραψε στο Twitter πως «η αμυντική βιομηχανία μας, με όλη την πείρα, την τεχνολογία και τις δυνατότητές της, από τα οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά μας μέχρι τα πυρομαχικά και τους πυραύλους μας και τα συστήματά μας ηλεκτρονικού πολέμου, βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν!»
Δεκαπέντε στρατιώτες και από τις δύο πλευρές και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, οι οποίες πολέμησαν στα χρόνια του 1990 για την ορεινή περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η διεθνής ανησυχία είναι μεγάλη εξαιτίας της απειλής για τη σταθερότητα σε μια περιοχή που φιλοξενεί αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και αέριο από την Κασπία στις παγκόσμιες αγορές. Ο Ντεμίρ, ο οποίος συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον αζέρο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Ραμίζ Ταχίροφ, δήλωσε πως η Τουρκία θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως η Αρμενία άρχισε τις μεθοριακές συγκρούσεις και πως «θα πνιγεί κάτω από την συνωμοσία την οποία άρχισε».

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: