ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Αλλού τα κακαρίσματα (Σύρτη) και αλλού γεννούν οι κότες (Μπακού).

Γράφει ο Λύκαστρος :

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες...
 
Νεώτερες πληροφορίες....Αν σας καθησυχάζει το γεγονός ο ελληνικός στόλος είναι εδώ και ένα μήνα έξω μαζί με τα πλοία υποστήριξης σε θέσεις διασποράς του. Τα 17 πλοία που έβγαλαν οι Τούρκοι με συγκεκριμένη πορεία , έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ένα προς ένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπολογισθεί η θέση τους από το δικό μας ΠΝ. S(h)iting Ducks..είναι για το Ναυτικό μας. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν νότια στο Αιγαίο την πορεία τους (διέλευση) και στο ύψος κάτω από την Κρήτη να κινηθούν δυτικά προς το Λιβυκό, όπου αναμένεται ένα καυτό σ/κ, ιδιαίτερα τώρα που η Αιγυπτιακή Βουλή έδωσε το πράσινο φως για επιχείρηση εντός το Λιβυκού εδάφους.
Λογικό λοιπόν είναι οι ΕΕΔ να τεθούν σε πλήρη επιφυλακή όταν η Τουρκία ενεργοποίησε τέτοιου μεγέθους ναυτική δύναμη και με πιθανό πολεμικό σενάριο στην Λιβύη και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ αυτής και της Κρήτης.
 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά πολεμικά τα τα συνοδεύουν και θα ενωθούν μαζί τους πλήθος αλιευτικών που θα χρησιμεύσουν εκτός των άλλων κρυφών αποστολών τους και ως αντίμετρα και ασπίδα στα θερμικά αποτυπώματα τυχόν εχθρικών ραντάρ.
Συμπερασματικά ποιος πιστεύει ότι ο Τούρκος με δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα ένα αντάρτικο εσωτερικό θα μετατρέψει το μεταξύ μας υβριδικό σε πολεμικό και ενώ οι μοναδικοί σύμμαχοι του βόρεια Αζέροι δέχονται επίθεση από τους Αρμένιους αυτήν την χρονική στιγμή;;; Αλλού τα κακαρίσματα (Σύρτη) και αλλού γεννούν οι κότες (Μπακού).
 
Το μόνο γκρίζο σημείο είναι τι ακριβώς περιλαμβάνει η κοινή ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία άμυνας και φυσικά αυτή θα περιορίζεται μόνο σε περίπτωση επίθεσης εντός της επικράτειας των δύο χωρών και όχι σε επικράτεια τρίτης χώρας, καθώς και ο κίνδυνος ατυχήματος στην περιοχή της Κρήτης όπου θέλοντας και μη σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου στην Λιβύη αποτελούμε συνοριακή γραμμή και με δικά μας πλοία να πλέουν στην περιοχή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρος Σουρμελίδης : Σήμερα μάθαμε ότι κάνουμε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Τι άποψη έχεις για το πάνω Λύκαστρε;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τι γνώμη έχω;; Τα έχω ξαναγράψει..ότι αυτές οι μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν είναι κάτι σημερινό ούτε καινούργιο.Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, είναι μια ιστορία που αρχίζει επίσημα για το ευρύ κοινό από το 1996 , με την αλλαγή του δόγματος της Τουρκίας από τον τότε Τούρκο ναύαρχο Γκιουβέν Ερκαγιά με την μυστική διπλωματία για το Αιγαίο, στο τι ζητά και θέλει η Τουρκία; Η προτάσεις Ερκαγία ήταν οι διπλωματικές θέσεις που είχαν διατυπωθεί επίσημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από το 1976 και εντεύθεν, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα στο Αιγαίο χωρίς Casus Belli (αιτία πολέμου). Οπωσδήποτε ο διαμελισμός του Αιγαίου αποτελούσε ένα τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου που αφορούσε όλη την χερσόνησο του Αίμου και την Μέση Ανατολή, και όπου είχε ήδη προταθεί από τις Η.Π.Α. στην άλλοτε ΕΣΣΔ, από την δυσάρεστη επίσκεψη του τότε Πρόεδρου των Η.Π.Α. και του Χ. Κίσινγκερ στην Μόσχα, τον Μάιο του 1972.

Από τότε υπάρχουν αυτά τα σχέδια τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, για το πώς θα γίνει αυτός ο διαμελισμός, είτε χωρίς πόλεμο, είτε με πόλεμο…. Βεβαίως σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, και η Τουρκία πρόκειται να διαμελιστεί, διότι τα σχέδια αφορούν όλα τα κράτη που βρίσκονται μέσα στην γεωγραφική περιοχή της Χερσόνησου του Αίμου και της Μέσης Ανατολής, έστω και αν η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να αποφύγει με νέες συμμαχίες εκτός Ν.Α.Τ.Ο. τις βασικές δομές του υπάρχοντος εν ενεργεία και εν εξελίξει σχεδίου. Ο εξαίρετος δημοσιογράφος (αείμνηστος πλέον) Παπαντωνίου Λάμπρος, στο βιβλίο του "Χάνουμε το Αιγαίο", είχε αποτυπώσει ήδη από το 1992, με δεκάδες απόρρητα έγραφα του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας από το 1976 – 1981 και πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως υπουργός Εξωτερικών, με το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας, παρέδιδε με πολιτικό τρόπο, το ανατολικό Αιγαίο στην Τουρκία.

ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΕΔΩ

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/08/blog-post_6.html

Απλά ο Κούλης ακολουθεί τα πατήματα του Δρακουμέλ....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δηλαδή ο Σουρμελίδης ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ;;; χαχαχαχαχα Να κάτι τέτοιοι στόκοι βγαίνουν και μιλάνε...και δείχνουν την πνευματική τους "γύμνια" .