ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τι ήθελα και το άνοιξα το στόμα μου.!! Χθές σας έγραφα ΕΔΩ, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε χοντρά γεγονότα...και σήμερα δέχεται απειλές η διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στο Μπακού. Είναι γνωστό βέβαια ότι πίσω από αυτές τις απειλές βρίσκεται η Τουρκία και ο Ερντογάν. Μήπως
πρέπει να κοιτάξουμε λίγο και το ζήτημα του τουρκοαζέρικου αγωγού (TAP)
που διέρχεται από την Ελλάδα;;Μήπως πρέπει να κλείσουμε εντελώς τα
σύνορα με την Τουρκία και να κηρύξουμε Μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων.;; Και εδώ θα πω κάτι για την δολιοφθορά στο αεροπλάνου του Γιάννου του Κρανιδιώτη , που είχε συνέπεια να χάσουν την ζωή τους 7 άνθρωποι...γιατί κουνήθηκαν τα φτερά της ουράς πρώτα και μετά το πηδάλιο ύψους βάθους;;;; Αυτοί που κατέχουν τεχνικά το θέμα....καταλαβαίνουν τι θέλω να τους πω.!!
Οι πάντες τελούν υπό ασφυκτική παρακολούθηση, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την γενικότερη προβλεπόμενη "υποστήριξη" της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, όπως προβλέπεται διεθνώς. Η κατάσταση κλιμακώθηκε από τη στιγμή της ανάκλησης στην Ελλάδα του πρέσβη Κωνσταντίνου Πιπερίγκου λίγο καιρό μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στο Μπακού.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων, ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ είχε επιδοθεί σε μια διόλου διπλωματική όχι μόνο φιλοτουρκική, αλλά και ευθέως ανθελληνική ομιλία. Εξετάζοντάς εκ των υστέρων εκείνο το περιστατικό, θα μπορούσε κανείς να το εντάξει στη γενικότερη προετοιμασία της στρατιωτικής επίθεσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τον Αλίγιεφ να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την Ελλάδα για να διαβιβάσει μήνυμα πίστης και αφοσίωσης στο Ερντογάν.
Ο πρέσβης Πιπερίγκος είχε καθυστερήσει να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Από την πλευρά του, ενώ επιχείρησε στις πρώτες του επαφές με το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών να ρίξει τους τόνους στις διμερείς σχέσεις με μια κοινή δήλωση που αναφερόταν στην ανάγκη να γίνουν βήματα στην εκ νέου προώθηση των διμερών σχέσεων, ήρθε η επιχείρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να τορπιλίσει την προσπάθεια.
Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία προσπαθεί να πετάξει έξω από το διπλωματικό παίγνιο στον Καύκασο τις δυτικές χώρες, κλείνοντας το μάτι στη Μόσχα για συνδιαχείριση της κρίσης. Ίσως, λοιπόν, η ελληνική διπλωματία θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και προς τις ΗΠΑ και προς την ΕΕ, ενώ στο τραπέζι με κάποιον τρόπο ίσως μπει και το ζήτημα του τουρκοαζέρικου αγωγού (TAP) που διέρχεται από την Ελλάδα.
Ταξίδι Δένδια
Το επιβεβλημένο σημερινό ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Αρμενία αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα, γεγονός που ενδεχομένως να επιδεινώσει τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας να δημοσιοποιηθεί.
Είναι προφανές πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει ενημερωθεί για την εν λόγω κατάσταση στο Μπακού, αν και υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν την αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. Οφείλει, ωστόσο, να ζητήσει δημοσίως δεσμεύσεις από την αζέρικη κυβέρνηση για την ασφάλεια των Ελλήνων. Ωστόσο, η αζέρικη κυβέρνηση αρνήθηκε να τις δώσει.
Εάν για δικούς του λόγους το καθεστώς Αλίγιεφ έχει αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί στις σχέσεις του με την Ελλάδα και δεν ανταποκριθεί, τότε η Αθήνα θα πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου