ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ RESET.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι λέγαμε από τον Μάρτη ΕΔΩ  για την σχέση του ιού με το μεγάλο οικονομικό reset;; Έρχεται μερικούς μήνες μετά το ΤΙΜΕ να μας επιβεβαιώσει ...BUILD IT BETTER THIS TIME.Θα μου πει κανείς , ψιλά γράμματα για τους πολλούς, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν την διεθνή σκηνή αφού επικεντρώνονται μόνο στο μικρό καθημερινό μικρόκοσμο τους με τα προβλήματα του.

Ήδη έχω πει σε πολλούς να ετοιμαστούν για το επόμενο κραχ που πάλι από τις ΗΠΑ θα ξεκινήσει και να σηκώσουν τείχη οικονομικής τους προστασίας. Δυστυχώς αυτή την φορά η απόδραση σε οικονομίες του εξωτερικού είναι αναπόφευκτη με πρώτη επιλογή το ΗΒ και την κοινοπολιτεία του μέχρι όμως τέλους του έτους. Μετά θα κλείσουν και εκεί οι μπουκαπόρτες. Και για αυτόν τον λόγο έγινε και το BREXIT. Θα κλείσουν τα ανοιχτά σύνορα με την Ευρώπη και θα βάλουν προϋποθέσεις Πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία. 

Ήδη φοιτητές που θα θελήσουν να φοιτήσουν εκεί εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις για να τους επιτραπεί η φοίτηση από αρχές του 21 θα πληρώνουν υψηλότερα δίδακτρα από τους Άγγλους και τους πολίτες της κοινοπολιτείας τους. Το brexit σε συνδυασμό με την οικονομική αστάθεια θα οδηγήσει τους Βρετανούς σε εσωστρέφεια για λόγους προστασίας της οικονομίας και της στερλίνας τους.


Γι αυτό βιάστηκαν να κάνουν τον πτωχευτικό εδώ στην Ελλάδα. Το μόνο που θα έχει αξία θα είναι τα ακίνητα και ο χρυσός.Βέβαια τα ακίνητα όχι τόσο αλλά μπροστά στην καταστροφή των λογιστικών απαιτήσεων είναι μια λύση. Η ζημία σε επενδύσεις με ακίνητα είναι σχετικά μεγάλη αλλά μικρότερη από μια κατάρρευση νομίσματος ή αγοραστικής του αξίας.

Ανησυχώ  ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες για τις ισοτιμίες του ευρώ ιδιαίτερα με το ελβετικό. Αν γίνει αυτό που φοβάμαι θα έχουμε δράματα στην Ελλάδα, βλέπω να ξανά ζούμε μέρες του 97-99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: