ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η Ελλάδα θα έπρεπε κανονικά να λέγεται Ηνωμένες Αλητείες ή Λαοκρατική Δημοκρατία της Μπανανίας ή Κρατιστάν.

 

Γράφει ο Λύκαστρος:

Ελλάδα είναι η χώρα που συνεχίζει να κάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη και να περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα.Είναι η χώρα με την γελοιότητα, με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, να χορηγεί ΜΗ μισθολογικές παροχές σε Δημοσίους Υπαλλήλους, που όμως τελικώς, δίδονται σε… χρήμα!
Οι ΜΗ μισθολογικές παροχές, τελικώς δίνονται σε χρήμα….Νόημα βγαίνει κανένα δεν.

Έχω έναν φίλο πτυχιούχο που είναι στον ιδιωτικό, είναι εξαήμερος και παίρνει 586 μικτά. Συνήθως δουλεύει κάνα δίωρο παραπάνω. Τις προάλλες άργησε να ξυπνήσει και έφτασε στη δουλειά με 5 λεπτά καθυστέρηση. Όταν αυτό ξανασυνέβη μετά από μερικές μέρες, τον ενημέρωσαν ότι την επόμενη φορά θα απολυθεί.

Έχω και έναν άλλο φίλο. Δουλεύει στο Δημόσιο, πενθήμερος, είναι πλαστοπτυχιούχος, απολαμβάνει μονιμότητα και παίρνει 1.100 καθαρά. Συνήθως σχολάει στο πεντάωρο. Κάθε μέρα αυτός ξυπνάει και τι να δει;;; Είναι ήδη 2 ώρες στην υπηρεσία του.

Ο δεύτερος, πληρώνεται από τους απίστευτους φόρους που πληρώνει στο Τέρας ο πρώτος, έχει δεν έχει, μπορεί δεν μπορεί.

Απαιτούνται 4 περίπου εργαζόμενοι σαν τον πρώτο προκειμένου να βγει από το Τέρας ο μισθός του ξύστη. Ένας τέτοιος ξύστης, ταϊζει, σύμφωνα με την Αριστερή Διανόηση, 4 του ιδιωτικού…

Δηλαδή το Τέρας σου τα παίρνει μέσω των φόρων, τα δίνει στον διορισμένο με κομματικό σημείωμα, ώστε μετά να σε συντηρήσει εκείνος …

Μείωση των φορολογικών βαρών θέλουν λέει και οι δύο. Και ο βολεμένος και ο φοροβιασμένος. Απολύσεις στο Δημόσιο όμως δεν θέλει κανείς από τους δύο.

«Κρίμα να χάσει την «δουλειά» του ο κόσμος».
«Μα ο ΔΕΚΟτζής που κανόνισε την ζωή του στη βάση του ότι θα παίρνει 2.000, τι θα κάνει τώρα που παίρνει 1.500;;;»

Τα παραπάνω είναι λόγια φοροβιασμένου...!!! Το γεγονός ότι ο ξύστης θα έπρεπε κανονικά να παίρνει 0 παραβλέπεται. Το γεγονός ότι τα 1.500 που παίρνει θα υπήρχαν στην πραγματική οικονομία ούτως ή άλλως και δεν χρειάζεται αυτός για να μας… ταϊσει επίσης παραβλέπεται. Το ότι τα 1.500 για το ξύσιμο 20 ημερών, βγαίνουν από κάποιους που θα πρέπει να δουλεύουν στα αλήθεια 3 μήνες για να τα δουν ξαναπαραβλέπεται. Οι μη μισθολογικές παροχές που δίνονται ακατάσχετα χωρίς την παραμικρή μελέτη εκτίμησης οικονομικών επιπτώσεων ξαναμαναπαραβλέπονται. Η κατάργηση παροχών και προνομίων αποκλείεται. Και ποια είναι ακριβώς η «δουλειά» που τον βάλανε κάποιοι να κάνει;;; ΑΚΡΙΒΩΣ. Ποια είναι;;; Ή μόνιμος ή τίποτα ή ΚΑΙ μόνιμος ΚΑΙ τίποτα;;;

Και οι δύο λοιπόν, έχουν τελικά συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση. Την έχουν συνηθίσει. Έχουν εθιστεί σε αυτήν. Η Αριστερή Διανόηση έχει ποτίσει τον εγκέφαλο και των δύο. Η συντριβή της λογικής. Η στρεβλή πεποίθηση πως «ότι είναι Δημόσιο είναι ΚΑΙ δωρεάν…»

Η αμοιβή για παραγωγή μηδενικού έργου είναι από μόνη της μία στρέβλωση και είναι μία… έννοια η οποία δεν υφίσταται στην πραγματική ζωή, αλλά μόνο στην Δημόσια ασυδοσία. Το ξέρω ότι αυτό είναι ελαφρώς δύσκολο να το αντιληφθεί η Αριστερή Λογική. Εδώ όμως έχουμε κάτι ακόμα… πιο «μαγικό». Έχουμε αμοιβές, αισχρά προϊόντα φοροκλοπής για παραγωγή έργου ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ. Έχουμε αμοιβές πέραν κάθε οικονομικής λογικής για θέσεις σφραγιδοφόρων και έχουμε θεσπίσει ηλίθιες διαδικασίες, παντελώς αχρείαστες που φέρνουν όχι μηδενικά, αλλά αρνητικά αποτελέσματα.

Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επέλεγε και επιλέγει πάντα αυτούς που της μοιάζουν περισσότερο... και ενδεχομένως βρίσκονται και ένα κλικ χαμηλότερα από το μέσο όρο. Ρίξτε μια ματιά στο κοινοβούλιο και το θα αντιληφθείτε. Περισσότεροι από τους μισούς δεν είναι επαρκείς ούτε να αλλάζουν τα ποτήρια με το νερό στους ομιλητές. 

Το πρόβλημα δεν είναι να βρεθεί κάποιος να πει την αλήθεια στον ψηφοφόρο.

Να του πει δηλαδή ότι ένα σύγχρονο Κράτος πρέπει να μπορεί και να προσλαμβάνει και να απολύει. Ότι πρώτα μειώνεται η φορολογία και μετά έρχεται η ανάπτυξη και όχι το αντίθετο. Ότι δεν είναι δυνατόν ο ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ μισθός στο τραγικό Δημόσιο για έναν απόφοιτο του Δημοτικού να είναι 53% μεγαλύτερος από τον βασικό στον ιδιωτικό. Ότι το Ελληνικό Κράτος είναι μεγάλο και αναποτελεσματικό και πρέπει να μειωθεί τώρα. Ότι ο Δημοσιουπαλληλισμός είναι καρκίνωμα. Ότι δεν γίνεται να βγαίνει ακόμα στη σύνταξη ο 1 στους 3 Δημόσιους στα 54. Ότι το Κομματικό Κράτος πρέπει να πεθάνει. Ότι πρέπει να πάψει να είναι ελκυστική μία αργομισθία στην χ Κωπαϊδουπηρεσία της Μπανανίας. Ότι οι πελατειακές σχέσεις είναι η χολέρα και όχι η… καριέρα. Ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα, με τη μεγαλύτερη κρατική δαπάνη αλλά εστιάζει στα έσοδα και όχι στις σπατάλες του Τέρατος και στην αναποτελεσματικότητα του. Ότι το Τέρας ξοδεύει το 55% των εισοδημάτων του πρώτου για να του παρέχει, δήθεν, άθλιες υπηρεσίες επιμένοντας να συντηρεί την αργομισθία του δεύτερου. Ότι δεν γίνεται να ΜΗΝ αλλάζεις εσύ και να περιμένεις να αλλάξουν το αποτέλεσμα και η πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα έπρεπε κανονικά να λέγεται Ηνωμένες Αλητείες ή Λαοκρατική Δημοκρατία της Μπανανίας ή Κρατιστάν.

5 σχόλια:

Dennis είπε...

Ωραία ανάλυση απλά θέλω να πω ότι η παρακάτω πρόταση

"Η αμοιβή για παραγωγή μηδενικού έργου είναι από μόνη της μία στρέβλωση και είναι μία… έννοια η οποία δεν υφίσταται στην πραγματική ζωή, αλλά μόνο στην Δημόσια ασυδοσία"

δεν ισχύει ακριβώς. Ναι μεν ισχύει για το δημόσιο αλλά ισχύει και για τα υψηλά επίπεδα του ιδιωτικού τομέα όπου βρίσκονται οι πιο καλοπληρωμενοι τζογαδόροι και όσοι έχουν μονοπώλιο στο δολάριο. Αυτές οι δύο κατηγορίες ειναι άχρηστοι και δεν παράγουν έργο παρόλα αυτά βγάζουν περισσότερο κέρδος από όλους και είναι φυσικά στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα σε αυτούς είναι και οι υψηλόβαθμοι τραπεζικοί.

Ιωάννης είπε...

Λύκαστρε

ωραίο το αφιέρωμά σου γιά τα ελληνόφωνα ρεμάλια του δημοσίου.

Είμαστε χειρότερα και από χώρες της Αφρικής. 'Η τουλάχιστον με κάποιες συμβαδίζουμε αλλά κάποιες έχουν λίγη παραπάνω τσίπα από εμάς! Δες παρακάτω στον σύνδεσμο :

https://www.iefimerida.gr/news/334240/tanzania-apolythikan-9900-dimosioi-ypalliloi-eihan-plasta-ptyhia?fbclid=IwAR3tju345vgS1EWY3w-WZUc9lFQU9_2rS35Vsrq5ZPIapkbTeHTbyhsUE90

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οπότε φίλε Ιωάννη είμαστε χειρότερα εδώ στο Κρατιστάν στις Ηνωμένες Αλητείες , χειρότερα ακόμα και από την Τανζανία.!!

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Λίγο σεβασμός στον δημόσιο τομέα παρακαλώ.....

https://m.youtube.com/watch?v=PJVi4uLHz9g

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ...χωρίς λόγια απόλαυσε το.

https://www.youtube.com/watch?v=s80kD5e-Lbg