ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κακοκαιρία: πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καταστροφές παντού....Τα λαδωμένα ΜΜΕ μούγγα....Κι η Δούρου άφαντη..

 Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα, όπως πλημμύρες, πτώσεις δέντρων αλλά και έναν εκτροχιασμό βαγονιού αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί πάνω από την Αττική, με την Πυροσβεστική να έχει ήδη δεχθεί 166 κλήσεις. Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες, η Υπηρεσία στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Η βροχή προκάλεσε επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αμφιθέας, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσος Σοφίας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Το πρόβλημα πάντως παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Νέο Ηράκλειο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι θύμιζαν ανεμοστρόβιλο. Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ μία γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της μετά τον τραυματισμό της από τον τοίχο του σπιτιού της, που κατέρρευσε επάνω της. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί για τον ίδιο λόγο είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Κακοκαιρία - Νέο Ηράκλειο

Συγκεκριμένα, λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

  • Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο. Ωστόσο, λίγο μετά τις 11.00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.
  • Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.
  • Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.
  • Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Ζημιές - κακοκαιρία - Νέο Ηράκλειο

Χάος στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ προκάλεσε η πτώση δέντρου στις γραμμές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και στην Αττκή. Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο τμήμα μεταξύ της Ειρήνης και του Νέου Ηρακλείου, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό.

Από την κακοκαιρία καταγράφονται και διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Κακοκαιρία - Νέο Ηράκλειο

Νωρίτερα, βαγόνι αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτροχιάστηκε στο ύψος της Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρίας. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λόγω πτώσης βράχων στη γραμμή, την οποία προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία - Αργοστόλι - Κεφαλονιά

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεπέρασε η Κέρκυρα την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε χθες νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρότι το ύψος της βροχής ήταν μεγάλο, εντούτοις τα κενά διαστήματα της βροχόπτωσης έδιναν το χρόνο τα νερά να αποστραγγισθούν χωρίς να προκαλέσουν λιμνάζουσες καταστάσεις.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της Πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη Βόρεια Κέρκυρα, ενώ τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν, άμεσα, από τα ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Περισσότερα ΒΊΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΌΝΕΣ στην ΠΗΓΗ.

 

 

2 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

10 χιλιαδες κεραυνοι
Αντε σιγα σιγα
να ενωθει ο ουρανος και η γη
βρεξε θεε μου με ορμη
να αστραψει παλι η γαλανη.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ντ(Δ)ουρου = τρσιπρ αγα μπαραμοπτ μπαξις χανουμ