ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ...ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΤΙΓΡΗΣ..ΔΙΧΩΣ ΝΥΧΙΑ.!


Γράφει ο Λύκαστρος :

O Eρτνογάν τα τελευταία χρόνια και κατά το διάστημα της εξουσίας του προσπαθεί να μετατρέψει την Τουρκία σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Και αυτό, αναμφίβολα, σημαίνει τον εξισλαμισμό του κράτους (το οποίο είναι ήδη ενεργά σε εξέλιξη), από πολλές απόψεις, απόκλιση από τις δημοκρατικές αρχές εντός της χώρας και προϋποθέτει την κατάκτηση νέων εδαφών.Εδάφη που προσπαθεί να τα αρπάξει από άλλες χώρες γύρω. Όπως στην Συρία, στην Κύπρο, στον Καύκασο, στην Λιβύη....ακόμα και από την Ελλάδα.
Ακούμε πολλές φορές ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο δεύτερος και πιο ισχυρός στρατός και αποτελεσματικός στο ΝΑΤΟ μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.! Αυτό είναι ένας μύθος. Αν η Τουρκία είναι ο δεύτερος καλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ , η Γαλλία τότε που είναι και πυρηνική δύναμη τι είναι;;; Διότι η δεύτερη θέση ανήκει στην Γαλλία, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. 

 Ναι, η Τουρκία έχει έναν πολύ μεγάλο στρατό, αν το συγκρίνουμε με τις ένοπλες δυνάμεις των ευρωπαϊκών χωρών στη σημερινή μάλλον θλιβερή τους κατάσταση, τόσο σε αριθμό όσο και σε τεχνολογία μάχης ... Αλλά σχεδόν όλος αυτός ο εξοπλισμός από τους Τούρκους, σε αντίθεση με το ίδιες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, είτε αγοράζονται στο εξωτερικό είτε παράγονται με ξένες άδειες. Δηλαδή, οι Τούρκοι δεν έχουν τις δικές τους ανεπτυγμένες σύγχρονες τεχνολογίες για την παραγωγή όπλων. Και πάλι, υπάρχει παραγωγή, όχι τεχνολογία.!

Αλλά ακόμα επίσης και στο επίπεδο των μικρών όπλων, των τεθωρακισμένων οχημάτων, ορισμένων πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, πάλι, με το "τσοντάρισμα" κάποιου άλλου γίνεται, και αυτό το "τσοντάρισμα", όπως γνωρίζουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλα. Αυτό σημαίνει μια ισχυρή εξάρτηση της Τουρκίας από εξωτερικούς παίκτες  και ένα μεγάλο μείον . Ένας άλλος μύθος είναι αυτό που λένε πολλοί, ότι ο τουρκικός στρατός έχει πραγματική εμπειρία μάχης.!!! Ναι αλλά σε μάχες με ποιόν;;; Αν το εξετάσουμε περισσότερο θα δούμε ότι ο "δεύτερος" στρατός μέσα στο ΝΑΤΟ τα τελευταία 100 χρόνια  δεν δοκιμάστηκε πραγματικά.!

Οι τούρκοι δεν έχουν πολεμήσει με κανέναν κρατικό στρατό , σε κρατικό επίπεδο.! Ο τελευταίος πόλεμος,  ήταν με την Αρμενική Δημοκρατία, που έληξε το 1920 με την ήττα της τελευταίας  και την απώλεια μέρους της επικράτειάς της, και μετά  ο Ερυθρός Στρατός εισήλθε στην αρμενική γη και η ανεξάρτητη Αρμενία έπαψε να υπάρχει για μια σύντομη (περίπου 2 χρόνια) ύπαρξη, σύντομα έγινε μέλος της ΕΣΣΔ. Ναι οι Τούρκοι είχαν και έχουν πάρει μέρος σε διάφορες στρατιωτικές πράξεις εναντίον διαφόρων επαναστατικών κινημάτων - οι Κούρδοι, για παράδειγμα-, παρέμβαση σε διάφορες συγκρούσεις, όπως εναντίων στην Λιβύη . 

 Στη δεύτερη περίπτωση, η συμμετοχή περιορίζεται σε στρατιωτικούς συμβούλους και μικρές μισθοφορικές δυνάμεις ,αλλά σε καμμία περίπτωση ο εχθρός των Τούρκων δεν είναι ένας ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.!! Όλοι αυτοί με τους οποίους έρχεται σε σύγκρουση δεν έχουν ούτε ΣΤΡΑΤΟ, ούτε ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ούτε ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ούτε ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ, και ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ούτε ένα ενσωματωμένο σύστημα εσωτερικού συντονισμού των «στρατευμάτων».!

Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι διάφοροι εξεγερμένοι, τρομοκράτες ή κουρδικές μονάδες αυτοάμυνας, χωρίς βαριά όπλα .Είναι δυνατόν να δοκιμάσουμε πραγματικά τη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου στρατού στην καταπολέμηση ενός τέτοιου εχθρού;; Κατά τη γνώμη μου, απίθανο. Επιπλέον, σε αυτές τις επιχειρήσεις οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τον πιο «πρωτόγονο» στρατιωτικό εξοπλισμό έχουν σήμερα. Άρα η Τουρκία στην πραγματικότητα δεν έχει εμπειρία σε σύγκρουση με έναν τακτικό και σύγχρονο εξοπλισμένο στρατό, παρά μόνο έχει εμπειρία από αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.Αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό...άλλο οι κανονικές εχθροπραξίες και άλλο αυτό.
Ο ισραηλινός στρατός, για παράδειγμα, που δεν μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος με τον τουρκικό στρατό, έχει επίσης πραγματική εμπειρία μάχης, τόσο σε κατοικημένες περιοχές  όσο και σε μάχες με τακτικούς στρατούς. Οπότε η αποτελεσματικότητα και η δύναμη του Τουρκικού στρατού ακόμα ΔΕΝ έχει αποδειχθεί στην πραγματικότητα.

Αν δούμε σε ποιες περιοχές κατευθύνεται η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας θα διαπιστώσουμε ότι διεκδικεί εδάφη στις εξής περιοχές :  Ανατολική Μεσόγειος, Ανατολική Συρία, το Ανατολικό Ιράν, το Νότιο Καύκασο, και ακόμη και στην ανατολική ακτή της Κασπίας Θάλασσας, η Κεντρική Ασία. Είναι η σημερινή Τουρκία ικανή , με όλες τις φιλοδοξίες της, στην σημερινή της κατάσταση να το παίξει ένα είδος "Μητρόπολης" για όλους αυτούς τους λαούς;;; Πιστεύω πως όχι.
Είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ικανές να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε ένοπλες συγκρούσεις στην Αφρική, στα ανατολικά τους σύνορα , στον Νότιο Καύκασο και σε ένα νέο μέτωπο με την Ελλάδα;; Ίσως, αλλά μόνο αν συνεχίσουν να πολεμούν με εξουθενωμένους και άοπλους κακόμοιρους μαυριδερούς. Εάν ένας ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έρθει σε σύγκρουση με την Τουρκία...τότε οι τούρκοι θα πρέπει να επιλέξουν είτε να κάνουν πίσω...είτε να καταστραφούν στρατιωτικά και οικονομικά. Διότι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε 2-3 μέτωπα ταυτόχρονα.!!

Ακόμα και η Γερμανία του Χίτλερ δεν μπόρεσε να αντέξει τον πόλεμο σε 2 μέτωπα...για αυτό ο Ερντογάν θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά πριν ανοίξει πολεμικό μέτωπο με την Ελλάδα.
Επιπλέον, η τουρκική οικονομία σήμερα είναι επίσης "δεσμευμένη" έντονα τόσο απο τη Δύση - τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όσο και απο την  Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα. Έτσι, σε περίπτωση πραγματικής πολεμικής σύγκρουσης  ακόμη και στην έκδοχή μιας «ψυχρής» αντιπαράθεσης, η Τουρκία απειλείται, αν όχι με οικονομική κατάρρευση, αλλά με πολύ μεγάλα προβλήματα.Και όλα αυτά θα οδηγήσουν τον κόσμο στην Τουρκία σε μαζική δυσαρέσκεια του πληθυσμού προς την κυβέρνηση , με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επανάσταση και εμφύλιος.
Η Τουρκία δεν είναι η πιο σταθερή χώρα στον κόσμο, οπότε οι  επαναστάσεις δεν αποκλείονται εκεί, ειδικά αν η διαδικασία «βοηθηθεί» από έξω…

Υ.Γ Οπότε Ερντογάν αν ήμουν στην θέση σου, θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά να κάνω κάτι εναντίων της Ελλάδος, διότι και την πρώτη φορά...αλλά και τώρα η οθωμανική αυτοκρατορία, άρχισε να "ξηλώνεται" από τους Έλληνες και την Ελλάδα. 

Υ.Γ 1 Γιατί νομίζετε οι προδότες πωλητικοί της Ελλάδος δεν θέλουν και δεν μας αφήνουν να έρθουμε σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία;; Πρώτον διότι φοβούνται ότι θα κερδίσουμε (για αυτό απέσυραν την μεραρχία από την Κύπρο και μετά δεν έστειλαν στρατό), και δεύτερον φοβούνται ότι θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ η Τουρκία.!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: