ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Προγραφων συνέχεια: συλλήψεις δεκάδων στρατιωτικών στην Τουρκία, και εν ενεργεία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τον έχει διαλύσει στην κυριολεξία τoν στρατό ο Έρντι, στα μείον βάλτε και την μείωση της θητείας που ψηφίστηκε από  κοινοβούλιο της Τουρκίας, από 12 μήνες σε 6. Και μετά κάποιοι μιλάνε για "μεγάλο" και "ισχυρό" τουρκικό στρατό.!! Όπως έχουμε ξαναγράψει ο Έρντι παίζει τον ρόλο που του έχουν αναθέσει, και αυτοί οι κάποιοι δεν θέλουν ισχυρή την Τουρκία, διότι στο πρόγραμμα είναι ο διαμελισμός της. Το αστείο είναι ότι οι εντομολόγοι αναλυτές της πλάκας, μας μιλάνε και μας γράφουν..περί θερμού επεισοδιου και πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας.!!Την Τουρκία της την έχουν...στημένη.!! Ας ψάξουν να βρουν την ΜΙΤ ποιο "μακρύ" χέρι την ελέγχει από μακριά....όπως φυσικά και την εδώ "δική" μας ΕΥΠ.

 

32 ακόμη στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην Τουρκια, οι 17 από τους οποίους ηταν εν ενεργεία, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα.
Αν και στην σχετική λίστα που κοινοποίησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) στο δικαστήριο, έγραφε στο ενημερωτικό σημείωμα πως «Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο», εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 32 ακόμη άτομα, με την κατηγορία ότι είχαν μιλήσει σε κοινόχρηστα τηλέφωνα.
Συγκεκριμένα, με εντολή από την εισαγγελία της Άγκυρας, αστυνομικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν και σε εφόδους που πραγματοποίησαν, συνέλαβαν 32 άτομα, εκ των οποίων 2 συνταγματάρχες, 9 λοχαγοί, 18 υπολοχαγοί, 1 ανθυπολοχαγός και δύο πολίτες.

Εκ των συλληφθέντων οι 17 στρατιωτικοί είναι ακόμη εν ενεργεία, ενώ οι υπόλοιποι αναφέρεται πως διεξήχθη σε βάρος τους ΕΔΕ και αποβλήθηκαν με διατάγματα.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 τέτοιου είδους συλλήψεις εξελίχθηκαν σε ρουτίνα, ωστόσο τρία χρόνια μετά είναι απλά ένδειξη ότι το καθεστώς Ερντογάν εξακολουθεί να μην αισθάνεται άνετα με το στράτευμα του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: