ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Eρντογάν: «Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη Βόρεια Κύπρο»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο Ερντογάν μου θυμίζει την λαϊκή ρήση που λέει..." τα λέω στην "νύφη" (ΜΜΕ) για να τα ακούσει η "πεθερά"...." Αυτό που δεν αποκαλύπτει είναι ότι για να λέει ότι δεν θα αποσύρει τα τούρκικα στρατεύματα από την Κύπρο...κάποιος του ζήτησε να τα αποσύρει.!! Δίχως αίτιο...δεν θα έλεγε αυτήν την κουβέντα, έτσι στα καλά καθούμενα. Και εδώ να θυμίσω τι λέγαμε πριν από 6 μήνες εδώ. ..." Δεν τα λέει τυχαία αυτά ο Τσαβούσογλου, μάλλον δέχονται πιέσεις και "ζόρια" στην Τουρκία, διότι έχει αποφασιστεί να μην υπάρχει παραμονή του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Τα λέγαμε και εδώ ......" Έχει αποφασιστεί ότι το νησί (Κύπρος) πρέπει να ελέγχεται στρατιωτικά μόνο από το ΝΑΤΟ. Παραμονή τουρκικού στρατού δεν πρόκειται να υπάρξει.Θα φύγουνε....Αν είναι έξυπνοι με το καλό και θα το παζαρέψουν για να πάρουν κάποια ανταλλάγματα.Αλλιώς με κλωτσές και θα φάνε και δάχτυλο χοντρό." 
Έτσι και ο Έρντι δεν τα λέει τυχαία όλα αυτά....κάποιος τον πιέζει για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.!!
«Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη Βόρεια Κύπρο και δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για το ζήτημα», ανέφερε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.
Ο Τουρκος Πρόεδρος δηλώνει πως δεν σκοπεύει να μειώσει την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα Κατεχόμενα της Κύπρουεν μέσω τεταμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας λόγω των εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι αρχές της Κύπρου εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης των μελών του πληρώματος του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου που είναι αγκυροβολημένο κοντά στις ακτές της χώρας διότι φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, χθες Πέμπτη.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εκδόθηκαν εντάλματα. Ο αριθμός τους είναι διψήφιος», είπε ο κύπριος αξιωματούχος, αποφεύγοντας να κάνει περαιτέρω σχόλια.
Η Άγκυρα υποστήριξε τη 10η Ιουνίου, αντιδρώντας στις πληροφορίες περί έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, που δεν είχαν ακόμη επιβεβαιωθεί από τη Λευκωσία, πως η κίνηση αυτή «ξεπερνά τα εσκαμμένα» και διεμήνυσε ότι θα υπάρξει η «απαραίτητη αντίδραση σε περίπτωση τέτοιας θρασύτητας»,
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του, ο Ερντογάν δήλωσε εκ νέου ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζοντας ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι» για το ζήτημα αυτό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: