ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Εξαιρετική παρουσία της Εθνικής Φρουράς σε διαγωνισμό ελευθέρων σκοπευτών στο Ισραήλ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ουσιαστικά οι περισσότεροι, νομίζουν ότι την Ε.Φ. την έχουν για πρωινό τα κατοχικά στρατεύματα. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών, οι Μογγόλοι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 με 3 μήνες και θα ματώσουν άσχημα για να καταλάβουν το υπόλοιπο νησί, ακόμα και χωρίς να παρασχεθεί καμμία αεροπορική υποστήριξη στους ελληνοκύπριους.
Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com
Εξαιρετική παρουσία είχαν οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελευθέρων Σκοπευτών που οργάνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η διαδικασία διακρίνεται από υψηλό βαθμό δυσκολίας και είναι ιδιαιτέρως απαιτητική από πλευράς χρονικών περιθωρίων εκτελέσεως των διαφόρων σεναρίων.


Η τριμελής ομάδα της Κύπρου κατατάχθηκε στην 5η θέση επί συνόλου 29, επίδοση η οποία περιποιεί τιμή για την Διοίκηση Καταδρομών του ΓΕΕΦ και τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Στρατού στο ΚΕΑΠ, δεδομένου ότι άπαντες ήταν απόφοιτοι του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Ελευθέρων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΣΒΕΕΣΕΑ).

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα το διήμερο 11-13 Μαΐου, με δύο πλήρεις ημέρες και νύκτες. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο βασικές ομάδες, την πρώτη του “Πεζικού” -στην οποία συμμετείχαν ομάδες ισραηλινών μονάδων και 3 ξένες ομάδες από Τανζανία και Κένυα- και την δεύτερη, των “Ειδικών Δυνάμεων”, με 7 ισραηλινές και 22 ομάδες ξένων χωρών από Βιετνάμ, Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κύπρο, Μεξικό, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία.
Οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάσθηκαν σε 6 ημερήσια αντικείμενα βολών και 4 νυκτερινά ενώ υπήρχε και ένα αντικείμενο παρατήρησης στόχων. Όλα τα αντικείμενα διεξήχθησαν βάσει επιχειρησιακών σεναρίων.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η κατάταξη στην ομάδα των “Ειδικών Δυνάμεων”, ήταν η ακόλουθη:
1. Sniper School (Ισραήλ)
2. Duvdevan (Ισραήλ)
3. Shaldag (Ισραήλ)
4. Maglan (Ισραήλ)
5. Κύπρος
6. Shayetet 13 (Ισραήλ)
7. Τσεχία Νο1
8. Βουλγαρία 68th Special Forces Brigade
9. Yamas ayosh (Iσραήλ)
10. Ιταλία.
11. Ισπανία Airborne Brigade
12. Τσεχία Νο2
13. Ουγγαρία Special Purposes Brigade
14. ΗΠΑ Army Sniper School
15. Yamas darom (Iσραήλ)
16. Πολωνία AOTC
17. ΗΠΑ 7th SF Group (USA)
18. Πολωνία 21st Mountain Brigade
19. ΗΠΑ Marines
20. ΗΠΑ 2nd Cav Rgmt
21. ΗΠΑ ATC 173
22. Ισπανία Air Force
23. Μεξικό
24. Egoz (Ισραήλ)
25. Βουλγαρία SOBT
26. Γερμανία
27. Βιετνάμ Νο2
28. Κένυα
29. Βιετνάμ Νο1
Πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία των IDF, η οποία από πέρυσι εξελίχθηκε επιτρέποντας και την συμμετοχή ξένων ομάδων. Πέρυσι, όπως είχαμε γράψει στο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ τ. 35 (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2018) η Εθνική Φρουρά είχε λάβει επίσης μέρος στον διαγωνισμό, όπως και ομάδα ελευθέρων σκοπευτών της ΔΥΚ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: