ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΑΣΠΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει και να νικήσει τον Έκτωρα (Χα-Υκ-Τουρ) και περιγράφεται στην Ιλιάδα από τον Όμηρο. Συγκεκριμένα ο Όμηρος αφιέρωσε σχεδόν όλο το Σ κεφάλαιο για να περιγράψει με κωδικό τρόπο την Ασπίδα, η οποία είχε κατασκευαστεί από τον Ήφαιστο (δηλ. το Πύρ). Η ασπίδα αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς και ότι είναι κυκλική (ούτε τετράγωνη, ούτε σε σχήμα ρόμβου, ούτε κάποιο άλλο γεωμετρικό σχήμα). Ο Όμηρος δίνει μια λεπτομερή περιγραφή των εικόνων που κοσμούν τη νέα ασπίδα. Ξεκινώντας από το κέντρο της ασπίδας κινείται προς τα έξω, από κύκλο σε κύκλο. Από αυτό και μόνο συμπεραίνουμε ότι η Ασπίδα είναι ένα Κοσμογονικό Σύμβολο και όχι πολεμικό εξάρτημα...το κέντρο από το οποίο ξεκινάνε τα πάντα είναι ο Ήλιος το Πύρ...και η ενέργεια του διαχέεται από το κέντρο, προς την περιφέρεια.

Μέσα σε αυτήν περιγράφονται η γη, ο ουρανός και θάλασσα, ο ήλιος, το φεγγάρι και οι αστερισμοί (Σ 484-89).....Το μεγάλο ρεύμα του ωκεανού (Σ 607-608) δηλαδή την Ροή των ενεργειών μέσα στο Σύμπαν δηλαδή η ΡΟΗ-ΓΕΝΝΕΣΗ-ΕΞΕΛΙΞΗ και ΔΟΜΗ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.  ...βλέπουμε ένα πεδίο που επανακαλλιεργείται για τρίτη φορά (Σ 541-549)....δηλαδή την Τριτογένεια ή "το τρείν ενγεννώσα τοις εναντίοις"  η πανάρχαια ηλιακή κοσμοαντίληψη των Ελλήνων , και η Τριτογένεια η πανάρχαια κοσμοαντίληψη των Ελλήνων για την Αρμονία του σύμπαντος, δηλαδή η ηλεκτρομαγνητική επίδραση ανάμεσα σε δύο δυνάμεις , γεννάει μια τρίτη. Η ασπίδα είναι απλώς μια φυσική ενθυλάκωση όλου του κόσμου.
Είναι μια "Ασπίδα" που σφύζει από ζωή..και την κρατάει κάποιος (ο Αχιλλέας) που ξέρει ότι πάει προς τον θάνατο του.!! Ας δούμε όμως τι σημαίνει η λέξη "Ασπίς"....σύμφωνα με τα λεξικά "Ασπίδια" ήταν το μέρος της νηός- ναῦς < νέω (κολυμβώ) (του ιπτάμενου πλοίου) που βρίσκονταν στην πρύμνη. Άσπετος  ήταν και η ονομασία του Αχιλλέα στην Ήπειρο.!! Διότι ήταν γρήγορος.... "δεινήν πετόμενη ασπίδα" είχε...το ίδιο είναι και το Σύμπαν....δεν είναι ακίνητο, κινείται πετάει και μάλιστα γρήγορα...δεν μένει σε ένα σημείο σταθερά....ΑΙθερικό ταξίδι είναι η κίνηση του Σύμπαντος.

περὶ δ᾽ ἄντυγα βάλλε φαεινὴν ,τρίπλακα μαρμαρέην, ( Σ480)

Η ερμηνεία της λέξεως "Άντυξ"  είναι η περιφέρεια του κύκλου, του άρματος, του τροχού...έβαλε τριπλό φωτεινό στεφάνι....στην φωτογραφία επάνω βλέπουμε την απεικόνιση του Σύμπαντος....γύρω-γύρω έχει τριπλό στεφάνι.!! Οι εξωτερικοί Κύκλοι του είναι 3  όπως και ο Τρίωπας Ζεύς.  Εδώ να θυμίσω και να πω ότι η απεικόνιση του Σύμπαντος είναι ολόιδια με την απεικόνιση του ανθρώπινου κυττάρου,..." ὁδὸς ἄνω κάτω μία καὶ ωὑτή. " (Ηράκλειτος) .....η εξωτερική κυτταρική μεμβράνη στο ανθρώπινο κύτταρο είναι.....τρίστιβη.!! Η κυτταρική μεμβράνη (όπως και το Σύμπαν) είναι ημιπερατή, που σημαίνει ότι επιτρέπει σε ορισμένες μόνο ουσίες-ψυχές  (κάποιες ψυχές μπορούν να βγαίνουν εκτός του ηλιακού μας συστήματος, όχι όλοι ) να εισέρχονται και να εξέρχονται. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτροχημικής βαθμίδωσης που δημιουργείται στα εξωτερικά άκρα της μεμβράνης, λόγω του ηλεκτρικού φορτίου που περιέχει αλλά και της διαφοράς της συγκέντρωσης του εξωτερικού από το εσωτερικό "ύδωρ" .

Αυτή η κυτταρική μεμβράνη (τριπλή άντυγα) ξεχωρίζει το κύτταρο-Σύμπαν από το περιβάλλον του και του δίνει οντότητα...επίσης επιτρέπει στο κύτταρο-σύμπαν να "επικοινωνεί" με άλλα κύτταρα-σύμπαντα.....μέσω "Πυλών"...αλλά το πως και το γιατί δεν μου επιτρέπεται να το γράψω. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι πρόγονοι μας ήταν ΜΕΓΙΣΤΟΙ επιστήμονες, και γνώστες των δυνάμεων του Σύμπαντος Κόσμου. Κάποιοι δε από αυτούς κατείχαν την γνώση για το άνοιγμα και κλείσιμο της Πύλης του ήλιου.







3 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Έεεετσι, ακριβώς!
Σε ευχαριστούμε αγαπητέ Λύκαστρε!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

@ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 19 Ιουνίου 2019 - 12:48 μ.μ.

Μετά από αυτό ......πρέπει να έρθει και η συνέχεια
μην αφήνουμε τα πράγματα μισά .

Στο τέλος θα έχουμε μια ελεγεία για την ασπίδα ......
με τις μελλοντικές αλλαγές των βιβλίων στην ιστορία
ίσως φανούν χρήσιμες.

Πάντα δεν τα γράφουν οι νικητές ;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@" Η ασπίδα αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς και ότι είναι κυκλική (ούτε τετράγωνη, ούτε σε σχήμα ρόμβου, ούτε κάποιο άλλο γεωμετρικό σχήμα)."


Κι ομως ...υπαρχει μια περιπτωση να υποκρυπτεται 'ΚΩΝΟΣ' και αυτο που βλεπουμε να ειναι η βαση του!
Το γεγονος μαλιστα οτι κινειται γρηγορα "ΠΕΤΑΕΙ" κρυφοκοιταζει αυτη την πιθανοτητα!


@"Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτροχημικής βαθμίδωσης που δημιουργείται στα εξωτερικά άκρα της μεμβράνης, λόγω του ηλεκτρικού φορτίου που περιέχει αλλά και της διαφοράς της συγκέντρωσης του εξωτερικού από το εσωτερικό "ύδωρ" ."

Αυτο δηλαδη που διαφοροποιει/απογειωνει.. την ποιοτητα και κατ'επεκταση την δυναμικη του κυτταρου /συμπαντος ,ειναι ο "ΛΟΓΟΣ" του σωρευμενου "ΥΔΑΤΟΣ"


@"Είναι μια "Ασπίδα" που σφύζει από ζωή..και την κρατάει κάποιος (ο Αχιλλέας) που ξέρει ότι πάει προς τον θάνατο του.!!"

Μου θυμισε αυτο....
https://youtu.be/YFawgUfNXP8